Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ποια ονόματα ακούγονται για υποψήφιοι δήμαρχοι στους νέους δήμους Ξηρομέρου και Ακτίου-Βόνιτσας.

Όσο περνάει ο χρόνος τόσο και ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, ενώ παράλληλα σιγά-σιγά οι υποψήφιοι δήμαρχοι αρχίζουν να…εκδηλώνονται. Ένα πρώτο δείγμα γραφής των αυτοδιοικητικών προθέσεων των κομματικών, και όχι μόνο, στελεχών του νομού μας που φέρονται να επιθυμούν την κάθοδό τους στην εκλογική αρένα του Νοεμβρίου, πήραμε χθες το βράδυ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αχελώου TV.
Συγκεκριμένα, μέσα από ένα αναλυτικό ρεπορτάζ της Νανάς Θεοδωροπούλου και του Μάκη Μάκκα, οι περισσότεροι εκ των «μνηστήρων» εξέφρασαν τις επιθυμίες τους και τις απόψεις τους. Σε πολλές περιπτώσεις από τις τοποθετήσεις τους είτε έδωσαν τέλος σε παραπολιτικά σενάρια, είτε θόλωσαν ακόμη πιο πολύ το τοπίο, σε μια προσπάθεια ενδεχομένως απαρέγκλιτης τήρησης της επικοινωνιακής πολιτικής που προς το παρόν επιλέγουν.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα ειπώθηκαν για τους δυο δήμους της τ. επαρχίας Βονίτσης και Ξηρομέρου.
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Στο Ξηρόμερο, ο αντινομάρχης Γιάννης Λύτρας διευκρίνισε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος, σεβόμενος τη διαδικασία του κόμματος για το χρίσμα, με το δήμαρχο Αστακού Παναγιώτη Στάικο να λέει ότι είναι επιτυχημένος και δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο να μην διεκδικήσει ξανά τα ηνία του διευρυμένου δήμου, ενώ και ο κ. Γαλούνης δήλωσε παρών. Ο δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας ισχυρίστηκε ότι με βάση την θετική εικόνα που παρουσίασε ο δήμος του θα μπει και αυτός στη διαδικασία να κατέλθει υποψήφιος, δείχνοντας όμως σεβασμό στη βούληση του κόμματός του.
Από το χώρο της ΝΔ, ο δικηγόρος κ. Μπόνης εξέφρασε και αυτός την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα, ενώ ο Πυθαγόρας Σαμαράς απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Ο σημερινός πετυχημένος Δήμαρχος Αλυζίας Δημήτρης Τριποτσέρης, φέρεται ότι είναι αποφασισμένος να είναι εκ νέου υποψήφιος και ο οποίος θεωρείτε ότι έχει αυτοδικαίως το δικαίωμα αυτό. Τέλος δεν αποκλείεται και τρείς ακόμα υποψηφιότητες, οι δυο είναι από το χώρο του πολιτισμού και αυτοί είναι ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Γιατρός Χρήστος Κλαδευτήρας και ο Βασίλης Μουρκούσης από την Κανδήλα και η άλλη από το χώρο της Αυτοδιοίκησης ο πολιτευτής Νώντας Λαμπρακάκης.
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Στη Βόνιτσα μέσα από το ρεπορτάζ, φάνηκε ότι αρκετά είναι τα πρόσωπα που καιροφυλακτούν. Ο γιατρός κ. Τάνταρος, υπογράμμισε ότι μιλάει με τοπικά στελέχη κάνοντας και τις απαραίτητες επαφές, προκειμένου να κρίνει για το τι θα πράξει. Ο δήμαρχος κ. Αποστολάκης θέλει ξανά το χρίσμα, ενώ ακούγονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ τα ονόματα του δικηγόρου κ. Παλούκη-που προέρχεται από τον χώρο του πολιτιστικού κινήματος των Αθηνών- και του πρώην γενικού διευθυντή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσούκα.
Από τη ΝΔ ο δήμαρχος Παλαίρου κ. Σολδάτος ανέφερε ότι έχει την αίσθηση πως θα είναι αυτός τελικά ο υποψήφιος, θέση για την οποία ενδιαφέρεται και ο γιατρός κ. Αρνής.
Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί από πολλούς για πιθανή υποψηφιότητα του εκδότη της εφημερίδας «Κατούνα» Βαγγέλη Κουτιβή, στο διευρυμένο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. Θεωρούν μάλιστα ότι είναι ίσως η μοναδική υποψηφιότητα που δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο επιτυχίας σε άλλους υποψήφιους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και η μοναδική που μπορεί να περιλάβει στους κόλπους της και άλλους ενδιαφερόμενους. Ο Βαγγέλης Κουτιβής θεωρείται ένας απόλυτα επιτυχημένος εκδότης, έχει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο αλλά και πολλές συμπάθειες από όλα τα πολιτικά πρόσωπα και παρουσιάζεται ως «απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Κατούνας» για να διεκδικήσει το νέο δήμο.
Έως τώρα πάντως κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ο Πάνος Τρυφιάτης και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα διεκδικήσει το νέο δήμο.
Εκτιμούμε ότι το μεγάλο πια εκλογικό σώμα αφού έτσι κι αλλιώς πλέον οι νέοι δημότες των νέων δημαρχιών είναι υπερπολλαπλάσιοι των προγενέστερων, η διαδικασία εκλογής θα είναι αξιοκρατικότερη και δεν θα χαρακτηρίζεται από φιλίες, κουμπαριές, συγγένειες, κ.α, όπως τυχόν συνέβαινε σε κάποιες δημαρχίες στο παρελθόν. Συνεπώς χρειάζεται πλέον σκληρή δουλειά από τους νέους υποψηφίους, όπου μέσω των προγραμμάτων που θα παρουσιάσουν, θα κληθούν να πείσουν ανοιχτά τους νέους ψηφοφόρους τους στις μεγάλες πλέον δημοτικές περιφέρειες.
Αρχικό κείμενο: http://agrinio-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο