Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Κυκλοφόρησε το φύλλο 39, της εφημερίδας «Η Κατούνα», από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατουνιωτών «Φίλιππος ο Ακαρνάν».

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Η Κατούνα», αρ. φύλλου 39, με 24 σελίδες, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών «Φίλιππος ο Ακαρνάν» με κύριο άρθρο το «Ρέκβιεμ» του Δήμου Μεδεώνος.
Η Εφημερίδα μιλάει για το τέλος εποχής του Δήμου Μεδεώνος, για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος, για την ευκαιρία που χάθηκε για ευρύτερη συνένωση και επισημαίνει με παράπονο ότι στις δύσκολες στιγμές δεν στάθηκε κανείς δίπλα τους.
Επίσης θέτει ερωτήματα στη δημοτική αρχή, γιατί ενώ μπορούσανε να διεκδικήσουνε αυτόνομο κεντρικό δήμο Ξηρομέρου, δεν καταφέρανε να δώσουνε ουσιαστικό παρών, να τονίσουνε την ιστορική παρουσία τους στο Ξηρόμερο, να πείσουνε, να διεκδικήσουνε αυτά που τους ανήκουν.
Να επισημάνουμε ότι η «Κατούνα» ήταν η μοναδική φωνή αντίδρασης και διαμαρτυρίας σε όλο το δήμο Μεδεώνος που αγωνίστηκε κατά του αφανισμού της Κατούνας, ενόψει της υλοποίησης του Καλλικράτη και των δημοτικών εξελίξεων που ακολούθησαν.
Η Εφημερίδα, έκλεισε 9 χρόνια ζωής, ανελλιπούς έκδοσης και είναι η εφημερίδα που χάραξε πρώτη μια νέα πορεία στον πολιτιστικό τύπο με το πέρασμα στην νέα τεχνολογία (έγχρωμη, γεμάτα δημιουργία, ζωντάνια, καινούργια πράγματα) και άνοιξε καινούργιους ορίζοντες στο πολιτισμό.
Για επικοινωνία: Κουτιβής Ευάγγελος, Λιοσίων 116-118, 10440 Αθήνα. Τηλ: 210-8239818, 6945591871. Μπορείτε να διαβάστε την εφημερίδα «Η Κατούνα» στην ηλεκτρονική σελίδα: http://www.xiromero.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο