Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Δημοσιογράφος απολύθηκε από ελληνικό site γιατί «δεν πήγαινε χαρούμενη στη δουλειά της» - Καταγγελία από την ΕΣΗΕΑ

Δημοσιογράφος απολύθηκε από ελληνικό site με τη δικαιολογία από τους εργοδότες ότι «δεν πήγαινε χαρούμενη στη δουλειά της», σύμφωνα με καταγγελία της ΕΣΗΕΑ.


Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ «Μετά την απόλυση δημοσιογράφου μέσω δημοσίευσης στην εφημερίδα που εργαζόταν, νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας προέκυψε από νεόκοπο ιδιοκτήτη ιστοσελίδας. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της «Ιnsider.gr» απέλυσε τη συνάδελφο Ελένη Μπότα «επειδή δεν πηγαίνει χαρούμενη στη δουλειά της» ενώ πριν από λίγες μέρες την ίδια σύσταση απηύθυνε και σε άλλη δημοσιογράφο που δεν ήταν «χαρούμενη στη δουλειά της» αλλά «απλά περιχαρακώνεται πίσω από το καλό ρεπορτάζ».
Σύμφωνα με την Ένωση «Η εργοδοσία εμφανίζεται πλέον αδίστακτη. Δεν κάνει καν τον κόπο να επικαλεστεί κάποια αληθοφανή δικαιολογία, τηρώντας τα προσχήματα. Απολύει εργαζόμενους έμπειρους, άξιους και τυπικούς στη δουλειά τους με τρόπο αυθαίρετο, απαξιωτικό, προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να αντιδράσει με κάθε τρόπο και να βάλει τέρμα στην εργασιακή ζούγκλα στην οποία μας οδηγούν ορισμένοι εργοδότες».
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΣ της Ένωσης «καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας και προειδοποιεί ότι θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να προστατευτεί το δικαίωμα στην εργασία και στην έγκυρη ενημέρωση».
 https://www.dikaiologitika.gr/

2 σχόλια:

  1. Τι νόμιζες ότι είναι Ξηρόμεροnews
    να λές και να γράφεις ελεύθερα όποτε θέλεις και όσο θέλεις δωρεάν και τζάμπα και βερεσέ ?
    Γι' αυτό να μάθουμε να τιμάμε και να εκτιμάμε τα πατριωτάκια μας του Ξηρόμεροnews έστω και με μία Εγκάρδια Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο