Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Διαφωνούμε με τις εγκαταστάσεις μονάδων βιορευστών στην Δ.Ε. Φυτειών

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Διαφωνούμε με τις εγκαταστάσεις μονάδων βιορευστών στην Δ.Ε. Φυτειών

       Το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες σχετικά με την εγκατάσταση τριών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από καύση βιορευστών στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Φυτειών, μας βρίσκει αντίθετους. 
          Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι μια τέτοια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής δεν προσφέρει καμία μα καμία θέση εργασίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα απόβλητα, που προφανώς καραδοκεί ο αυξημένος κίνδυνος ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα ή διαφορετικά των υπόγειων νερών της περιοχής μας.
           Επιπλέον η περιοχή μας δεν διαθέτει εγκεκριμένο σχέδιο οικιστικής/χωρικής οργάνωσης, ούτε και εγκεκριμένες ζώνες παραγωγικής ή βιομηχανικής κατεύθυνσης. Είναι γνωστό δε, το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχής μας είναι μια αμιγώς γεωργοκτηνοτροφική ζώνη....



          Παράλληλα, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Φυτειών εκφράζει προβληματισμούς για την αδειοδότηση αυτών των εγκαταστάσεων. Από κει και πέρα η όλη υπόθεση προχώρησε και έφτασε στο σημερινό οριακό σημείο.
        Όμως το πολιτικά ορθό και έντιμο ήταν και είναι ακόμη και σήμερα ο Πρόεδρος να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχή μας (Φυτείες-Παπαδάτου). Ποτέ δεν είναι αργά!
          Θεμιτό θα ήταν να πάρουν θέση όλοι οι πολιτιστικοί και παραγωγικοί φορείς του τόπου μας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
        Συνεπώς, είμαι αντίθετος όπως και πάρα πολλοί συνδημότες μου στην εγκατάσταση αυτών των μονάδων βιορευστών και οφείλουμε όλοι μας να συναποφασίσουμε και να πάρουμε καθαρή θέση ως κοινωνία σε αυτό το ζήτημα.

Με εκτίμηση
Χρήστος Γ. Σαλτογιάννης
Π.Ε. ΓΕΩΠΟΝΟΣ


23 σχόλια:

  1. Μπράβο χρησταρα, έτσι σε θέλουμε δυναμικό. Τον γαλουνη τον ρώτησες; θα στα βγάλει τα αυτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να γραφτει αυτο..παει να πει οτι δεν φοβαται να το τραβηγμα οτιδηποτε προεξεχει πανω του..για πε τιποτα εσυ ολα καλα?περυσι κατεβηκες με ντινα φετος που πεφτει ο κληρος?

      Διαγραφή
  2. Κύριε Χρήστο Σαλτογιάννη πώς θέλετε να συναποφασίζουμε και να συστρατευτούμε όλοι μας σ' ένα κοινό κοινωνικό αγώνα για το καλό της τοπικής μας κοινωνιας, όταν τοπικοί πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς έχουν αντικοινωνική και αντιδημοκρατική αντιληψη.
    Πέραν τούτων όμως και ως απλο μελος της τοπικης μας κοινωνιας, εμπιστεύομαι σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα την επίσημη άποψη του Κ.Κ.Ε. ώς πιό αξιόπιστη και συνεπή πολιτική-περιβαλλοντική άποψη και μακάρι να αποφευχθεί η μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος στον τόπο μας.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστο ?
    ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΈΝΟ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ
    και κάθεσαι και βγάζεις κηρύγματα επαναστατικά ?
    Δέν σε Εμπιστεύεται ουδείς λογικός άνθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σε μαλώσει ο ερωτοκριτος Χρηστάκη, αυτός που είναι ακατάλληλος και πρέπει να φύγει πάση θυσία. Και τώρα είσαι υποψήφιος, καλή επιτυχια Χρησταρα ο τόπος σε έχει ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί δέν λες να πάρουν θέση και οιπολιτικοί φορείς του δήμου μας
    και λές να πάρουν θέση μόνο οι πολιτιστικοί και παραγωγοί φορείς ?
    έχεις ιδέα από κοινωνικά ζητήματα, ή είσαι άσχετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Χρήστο, μη μασάς.. Υπάρχει πολύ σαπίλα στα χωριά μας που όλα αυτά τα χρονια λυμαίνονται καθετί το θετικό με λάσπη και λάδι... Προχώρα πες την άποψη σου, υποστήριξε την κι ας κάνεις και λάθος. Οι γενναίοι κάνουν λάθη κ τα αναγνωρίζουν και οι ρομαντικοί και οι ιδεαλιστές συνεχίζουν κι ας ξέρουν ότι τα κοράκια θα θελήσουν να τους βανδαλίσουν!!
    Ένας Παπαδατιωτης που η απόσταση με εμποδίζει να στηρίξω έμπρακτα τις νέες κ διαφορετικές απόψεις από εκείνες του κατεστημένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ πού μενεις και θες να αποφασίσεις για τις προοπτικές απασχόλησης των συντοπιτων σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα συνορα τσιμπουτι με ουγκαντα,εσυ?

      Διαγραφή
    2. Ξηρόμερο. Οπότε ασχολησου με τα προβλήματα της Ουγκάντας.

      Διαγραφή
  8. Χ. ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΡΑΦΕΙΣ: << ... .. μας βρίσκει αντίθετους. >>
    Εσύ κ. Χρηστο Γ. Σαλτογιάννη εκτός από τον εαυτό σου που υπογράφεις την παρούσα ανάρτηση
    ποιους δηλαδή, αλλους φορείς της περιοχής εκεί, εκπροσωπείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λίγο αργά δεν το θυμηθηκατε; και τώρα θα ενημερώσετε τους πολιτες; δεν έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμη; και ποιους άλλους εκπροσωπείτε εκτός από τον εαυτό σας; αλλά μάλλον κατεβαίνετε και εσείς ανεξάρτητος και όπου κάτσει .......ενας άνθρωπος νέος που θέλει να βοηθήσει τον τόπο του δεν κάνει τέτοιες δηλώσεις κάνει πράξεις είναι εκεί σιωπά και ακούει τους συμπολίτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ κύριε Σαλτογιάννη
    Εμείς ως παράταση είμαστε σύμφωνοι και με εσάς και με τον Πρόεδρο κύριο Φλωροπουλο .!!!
    Μήπως θα μπορούσατε ,να μας πείτε την θέση την παράταξης σας ,με την οποία κατεβαίνετε ως υποφηφιος;;;
    Αναμένοντας την απάντηση σας .
    Με εκτίμηση
    Για την παράταξη Αναζωογόνηση Ξηρομέρου .
    Παναγιώτης Σταικος
    Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΌΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ό ΚΑΘΈΝΑΣ,ΤΟ ΊΔΙΟ ΕΊΝΑΙ.
    ΆΛΛΟΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΗΘΙΚΆ
    ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΊ ΚΑΘΑΡΌ ΤΟ ΦΥΣΙΚΌ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνδημότες-συνδημότισσες του δήμου μας !
    Να μήν επιτρέψουμε σε κανέναν να οικειοποιηθεί παραταξιακά τον δίκαιο αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας για καθαρό φυσικό περιβάλλον και όπως τέτοια αποτυχημένη απόπειρα οικειοποίησης έκανε πρόσφατα η δημοτική αρχή του δήμου με την κατασκευή του νέου σχολικού κτίρίου στον Μύτικα-Αλυζίας
    Τέτοιες μεθόδους τις συνηθίζουν διάφοροι δημαγωγοί και λαϊκιστές πολιτικοί και κάθε ειδους πολιτικάντηδες και πολιτευτές.
    Καλημέρα σε όλους τους ανιδιοτελείς αγωνιστές της Δημοκρατίας και της κοινωνίας
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Στάικο μην βάζεις δύσκολα στον υποψήφιο σάλτογιαννη....δεν κάνει για τέτοια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρήστο απάντησε στον κύριο Σταικο, το περιμένουμε πως και πως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Pournaras George Αντι να πιεζουμε να γινει και να ισχυσει τοπικο χωροταξικο σχεδιο ( παλιο ΣΧΟΑΠ ) που θα προβλεπει ποια χρηση επιτρεπεται και που στα ορια του Δημου , αναλωνομαστε σε μικροπολιτικες . Επισημαινω οτι αν η περιβαλλοντικη μελετη ΔΕΝ εισαχθει για συζητηση στο Δημοτικο Συμβουλιο σε διαστημα ενος μηνος, νομιζω , τοτε θεωρειται οτι η γνωμη του Συμβουλιου ειναι θετικη. Ετσι λοιπον ο κ. ΓΑΛΟΥΝΗΣ δεν το εφερε ποτε στο Δ Σ, οπου ηταν υποχρεωμενος να παρει θεση και να εκτεθει απεναντι στις τοπικες κοινωνιες. Συνηθισμενη τακτικη για τον κ ΓΑΛΟΥΝΗ , ο νομος του δινει το δικαιωμα να στηριζει σιωπηρα τον καθε φορα ιδιωτη επενδυτη που αποφασιζει με προσωπικα κριτηρια να επενδυσει οπουδηποτε , χωρις να λαμβανει υποψη του αλλα κριτηρια δημοσιου συμφεροντος. Αλλωστε η γνωμη του ΔΣ ειναι απλη γνωμοδοτηση και δεν λαμβανεται υποψη σχεδον ποτε , αρα τι λογο ειχε να εκτεθει ; Οι σημερινοι ανησυχουντες (δεν αναφερομαι στον ΤΖΑΧΡΗΣΤΑ , η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ειχε και εχει ρεαλιστικη και ολοκληρωμενη θεση για το θεμα ) αυτα τα ξερουν, αλλα για εκλογικους λογους διαχωριζουν ακαιρα και αναποτελεσματικα τη θεση τους .Χωρις τοπικο χωροταξικο σχεδιο θα αναλωνομαστε σε κυνηγι μαγισσων καθε φορα που καποιος θα επιχειρει να κατασκευασει μια επενδυση στα ορια του Δημου.
    Πιστευει καποιος στα σοβαρα οτι ο κ ΓΑΛΟΥΝΗΣ προκειται η σκεπτεται να κινησει τετοια διαδικασια για ΣΧΟΑΠ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργο ?
    Για ποιά Συμπολιτεία λές ?
    ΌΧΙ στο πραξικόπημα
    Κάτω τα ξερά χέρια και αντιδημοκρατικά μυαλά από την Συμπολιτεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρήστο Σαλτογιαννη πραγματικα λυπαμε για ότι ποιο αντιδημοκρατικό στηρίζεις στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και να ξέρεις ότι ΣΥΡΙΖΑ δεν είσαι μόνο εσύ.
    Όσον αφορά για την εν λόγω μονάδα πολύ όψιμα το σκέφτηκες αφού ένας Δήμαρχος μέχρι τώρα δεν έχει πάρει θέση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Η πολιτική δεν γίνεται στα κρυφά δεν είμαστε στη δεκαετία του 70 αλλά στο 2019.
    Άσε βέβαια και αυτόν τον ανεκδιηγητο πρόεδρο της Τ.Κ Φυτειών που είχε πάρει θετική απόφαση στην αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σάλτογιαννη απαντά.....αλλά αφού δεν ξέρεις τι να απαντήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σάλτουγιαν κρίνε μανουλαμ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σiλτο.
    γιάN Βγήκις, politikώς OF.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο