Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Δημήτρης Στρατούλης: "Διαρκές Οικονομικό και Κοινωνικό έγκλημα αν κλείσει η Εθνική Τράπεζα στον ΑΣΤΑΚΟ»

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και πρώην Υπουργού Κοιν. Ασφάλισης ενάντια στο κλείσιμο της ΕΘΝΙΚΗΣ στον Αστακό

Δήλωση
Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, πρώην Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης.

         Η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για τις διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων για την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημά της στον Αστακό.
          Σε πολύ λίγες ημέρες το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό, με απόφαση της διοίκησης της, οδηγείται προς κλείσιμο. 
        Με αγανάκτηση διαπιστώνω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί προκλητικά και δεν κάνει τίποτε να το αποτρέψει, παρά τα έντονα διαβήματα, τους αγώνες και κινητοποιήσεις των τοπικών φορέων, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) έχει εξαφανιστεί....

 
      Εάν αυτή η απόφαση εφαρμοστεί, θα αποτελέσει ένα διαρκές οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων του Ξηρομέρου και θα υπονομεύσει κάθε ενδεχόμενο οικονομικής και κοινωνικής αναγέννησης του.
            Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν μπορεί να παρέμβει στην Εθνική Τράπεζα. Στην τράπεζα αυτή το δημόσιο έχει ακόμα συμμετοχή και η κυβέρνηση μπορεί, εάν θέλει, να αποτρέψει ακραίες αντικοινωνικές αποφάσεις της Διοίκησής της, όπως αυτή για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της στον Αστακό. Θέμα πολιτικής βούλησης είναι και δυστυχώς η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν την έχει. 
            Με αυτή την έννοια, η κυβέρνηση έχει βαρύτατες και απαράγραπτες πολιτικές ευθύνες που αφήνει να εφαρμοστεί μία απόφαση, που πλήττει θανάσιμα κάθε οικονομική, εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα στον Αστακό και στα δεκάδες χωριά του Δήμου Ξηρομέρου. 
            Καλώ έστω και την τελευταία στιγμή την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει για την ακύρωση αυτής της αντικοινωνικής απόφασης της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

Αθήνα 9/2/2019
Το Γραφείο Τύπου

3 σχόλια:

  1. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΘΕΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου συμπατριώτη κάθε μήνα κλείνουν καταστήματα της Εθνικής, γιατί οι δανειστές (ΕΕ και ΔΝΤ) αλλά και τα funds που συμμετέχουν στα μετοχικά κεφάλαιά των 4 συστημικών τραπεζών, έχουν επιβάλλει τις επιθυμίες τους για κλείσιμο καταστημάτων και μείωση προσωπικού μέχρι το 2022 με κύριο σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους και μόνο. Τα 1.878 σημερινά υποκαταστήματα θα μειωθούν στα 1.000 (250 για κάθε μία από τις 4 συστημικές-μεγάλες Τράπεζες) και θα απομακρυνθούν-απολυθούν 6.000 τραπεζοϋπάλληλοι! Αυτό κάνουν οι τράπεζες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το σχεδιασμό τους και η ΝΔ, που θέλει να είναι η επόμενη κυβέρνηση, κάνει μόκο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες και οι εργαζόμενοι των τραπεζών πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια για να αποφασίζουν άλλοι γι αυτούς. Πρέπει να ενωθούν και να ξεσηκωθούν και να πιέσουν την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα για να μην περάσει αυτός ο αντικοινωνικός και αντεργατικός σχεδιασμός των Τραπεζών. Αλλιώς θα υποταχτούμε στο μοιρολατρικό και ηττοπαθές ρητό «σφάξε με αγά μου , ν’ αγιάσω» και θα επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι Ουτοπία να λέγεται ότι πολιτιστικοί σύλλογοι θα ανατρέψουν αποφάσεις της Ε.Ε. και μάλιστα όταν οι σύλλογοι αυτοί έχουν αντικοινωνική νοοτροπία.
    Βεβαίως σε συμβολικό επίπεδο έχει την αξία της η διαμαρτυρία στον Αστακό
    Σε πραγματικό επίπεδο ειναι αναποτελεσματικό.
    Είναι σαν να θελουμε να μετακινήσουμε ένα Βουνό-την Βελούτσα.
    Δεν γίνεται είναι αφύσικο και τζάμπα κόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο