Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Η ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου στη δεύτερη φάση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών

Για τρίτη συνεχή χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, υλοποιείται για τους μαθητές ενδοσχολική επιμόρφωση   “Εκπαιδευτικής Ρομποτικής”. 
Φέτος τα παιδιά επέλεξαν να ασχοληθούν με arduino και  raspberry pi3 με ενσωματωμένη υπηρεσία φωνής για εφαρμογές με αισθητήρες και λειτουργίες έξυπνου σπιτιού.
Η ομάδα ρομποτικής, με προπονήτρια την καθηγήτρια τους Παναγιωτοπούλου Γεωργία,  παίρνει μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών   με το έργο “ Έξυπνος καθρέπτης – ψηφιακός βοηθός με raspberry pi3”.  Το έργο μετά από αξιολόγηση πέρασε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού ( https://robotics.ellak.gr/ta-apotelesmata-tou-diagonismou  )

Η ομάδα θα δημιουργήσει ένα έξυπνο καθρέπτη ο οποίος θα έχει διπλό ρόλο. Θα χρησιμοποιείται σαν ένας οποιοσδήποτε καθρέπτης αλλά θα εμφανίζονται σε αυτόν και πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, τη θερμοκρασία, τα δεδομένα του ημερολογίου μας και των σημειώσεών μας, θα εμφανίζονται οι υπενθυμίσεις της κάθε μέρας μας. Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιείται και σαν έξυπνος βοηθός που θα ενεργοποιείται με τη φωνή μας -smart voice assistant- σαν συσκευή τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να μας ακούει να δίνουμε εντολές και θα μας δίνει απαντήσεις, θα μας παρέχει βοήθεια-πληροφόρηση απο παγκόσμιες βάσεις δεδομένων, θα έχουμε δυνατότητα να ακούμε μουσική, να παίζουμε παιχνίδια, να χρησιμοποιούμε έτοιμες δεξιότητες και να φτιάχνουμε καινούριες ανάλογα με τις απαιτήσεις μας. Επίσης θα μπορεί να χρησιμοποιείται  και σαν υπολογιστής με οθόνη τον καθρέπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο