Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Άκαρπη η τριμερής συνάντηση για Άκτιο-Αμβρακία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
       Πραγματοποιήθηκε χθες 14 του Γενάρη στην Επιθεώρηση Εργασίας του Αγρινίου (μετά από αναβολή που ζήτησε η εργοδοσία της ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.)  η τριμερής που ζήτησαν οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Ιούνιο του 2012.
      Παρευρέθηκαν πολλοί από τους εργαζόμενους με την Διοίκηση του Σωματείου τους, καθώς και  εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Αγρινίου και Λευκάδας.
       Η εργοδοσία έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους από τον Φλεβάρη του 2012 μέχρι και σήμερα μη έχοντας  καταβάλει ούτε το ΔΧ ούτε το επίδομα αδείας. Η καταγγελία των εργαζομένων στον εισαγγελέα  για την μη καταβολή του ΔΧ δεν είχε καμιά επίπτωση για την εργοδοσία…...



       Στην τριμερή  η εταιρεία ουσιαστικά  δεν κατέθεσε προτάσεις και δεν δεσμεύτηκε για την πληρωμή των εργαζομένων, με αποτέλεσμα η Επιθεώρηση Εργασίας να προχωρήσει στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά της εργοδοσίας.
        Σοβαρές  είναι οι ευθύνες του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που σαν κύριος του έργου πληρώνει τον μεγαλοεργολάβο χωρίς να παρακρατεί τα χρωστούμενα των εργαζομένων που είναι σε επίσχεση εργασίας.

Λευκάδα  14-1-2013
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο