Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ερώτηση του Κ. Μπαρμπαρούση για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Αγρίνιο


  Ερώτηση του βουλευτή Χρυσής Αυγής Κ.Μπαρμπαρούση για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Αγρίνιο.

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: "Σχετικά με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Αγρίνιο"


    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου (Ε.Κ.Α.) η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημόσιων οργανισμών, προσανατολίζεται στην κατάργηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας που βρίσκεται στην πόλη του Αγρινίου.

       Μία τέτοια κίνηση θα οδηγούσε σε απώλεια κάθε ελέγχου επί των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων σε σχέση με το εργατικό δυναμικό τους και τις συνθήκες εργασίας του, ενισχύοντας τον ασύδοτο χαρακτήρα της μεγαλοεργοδοτικής δράσης......



     Επιπλέον, θα οδηγούσε στην ανεργία τους εργαζόμενους στην υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι η πόλη του Αγρινίου αποτελεί την κατεξοχήν βιομηχανική και εμπορική περιοχή του νομού Αιτωλοακαρνανίας και διαθέτει δεκάδες επιχειρήσεις με ιδιαίτερα σημαντικό εργατικό δυναμικό.


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Ποια η θέση του για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Ε.Κ.Α.;

2) Δεσμεύεται πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατάργηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στην πόλη του Αγρινίου;

 3) Σε περίπτωση που υλοποιηθεί η ανωτέρω σκέψη της κυβέρνησης, ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων στην υπηρεσία και με ποιον τρόπο θα εξασφαλιστεί ο απρόσκοπτος και ενδελεχής έλεγχος των επιχειρήσεων και της προσήκουσας εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας από αυτές;


Αθήνα, 11/01/2013

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο