Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σημαντική επιδείνωση στην επιχειρηματικότητα της Αιτ/νίας λόγω κρίσης


Επισήμως περισσότερες οι επιχειρήσεις που κλείνουν από όσες ανοίγουν ανακοινώνει το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
«Εγγραφές και  Διαγραφές για το 2012»

        Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει τα στοιχεία των Εγγραφών και των Διαγραφών στο μητρώο του για το έτος 2012. Δυστυχώς, καταγράφεται πλέον και σε απόλυτους αριθμούς αυτό που από καιρό έχει διαπιστώσει ο Επιμελητηριακός κόσμος αλλά και οι πολίτες που επιχειρούν στο νομό μας.
          Για πρώτη φορά φέτος οι εγγραφές είναι 1018 έναντι 1148 διαγραφών. Μάλιστα οι διαφορές όπως εμφανίζονται στις κατηγορίες των Εμπορικών Επιχειρήσεων και των Παροχής Υπηρεσιών αποκτούν διαστάσεις μη αναστρέψιμης κατάστασης......



        Η εικόνα θα ήταν ακόμη δραματικότερη εάν ο δείκτης των Μεταποιητικών Επιχειρήσεων δεν είχε συγκρατηθεί από πληθώρα περιπτώσεων αιτήσεων αγροτών του νομού για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
     Πρόκειται για συγκυριακή εικόνα η οποία καλύπτει παροδικά την καθίζηση και αυτού του κλάδου. Μια απλή παρατήρηση στα δεδομένα του έτους 2011 δείχνει ότι επαληθεύεται  η πρόβλεψη του Επιμελητηρίου πως επρόκειτο για την τελευταία φορά στη παρούσα συγκυρία που θα ήταν θετικό το ισοζύγιο Εγγραφών-Διαγραφών.

         Το Επιμελητήριο έχει επισημάνει από την αρχή της κρίσης ότι με τις αποφάσεις για περισσότερη φορολογία και με τις πρακτικές του στραγγαλισμού της ρευστότητας η περιοχή μας, όπως και η χώρα, οδηγούνταν σε ακόμα χειρότερο επιχειρηματικό περιβάλλον τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι ελκυστική σε κανενός είδους επένδυση. 
       Δυστυχώς οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, καλούνται να υποστούν αυτή την κατάσταση λόγω των ιδεοληψιών που επικρατούν καθώς και της ατολμίας για πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές με επίκεντρο όχι την υπερφορολόγηση αλλά την μείωση της σπατάλης και την περιστολή των δαπανών που αποτελούν βαρίδια για την ανάπτυξη.
          Σε κάθε περίπτωση και στη δύσκολη αυτή συγκυρία το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα επιτελέσει στο ακέραιο τον ρόλο του και θα είναι κοντά σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις αλλά και σε όσους θέλουν να κάνουν τη δική τους προσπάθεια δημιουργώντας απασχόληση και  συνθήκες πραγματικής οικονομίας.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ 2011
 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ 2012

2 σχόλια:

  1. Εγω θα πω το εξης , αυτο που συμβαίνει ειναι εξω απο την φαντασια . και ο ποιο αγραματος να ηταν στο υπουργειο θα έβλεπε οτι σφαζουν την γελαδα που τους δινει το γαλα . ο σκοπος τους κατα την γνωμη μου ειναι απλος . μεσα στις υπογραφες που εβαλαν απο την κυβερνηση στα μνημονια του θανατου , υπαρχει και ενα σημειο που μιλα για κατασχεση δημοσιου πλουτου απο τους δανιστες , αν δεν πληρωθει το δανειο . αυτοι γνωριζουν καλυτερα απο ολους οτι το δανειο δεν προκειτε να πληρωθει . ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ !δεν βγαινει πληθυσμιακά . .ετσι λοιπον βυθίζουν τις επιχειρήσεις και τον κοσμο στα απανωτα χαρατσια , κανοντας αδυνατη την αποπληρωμή τους . καποια στιγμη θα πεσουμε απο τα ποδια μας ειναι αδυνατο να κρατήσουμε αλλο . αυτο θελουν . αυτο επιδιώκουν . η δυναμη καθε χωρας ειναι ο λαος . αν δεν ταΐσει ο λαος το συστημα αρχίζει και διαλύεται. το πανε σιγα -σιγα , αλλα σταθερα , να μην αντιδρα κανεις . ηδη η αγορα εχει πεθάνει. πνεουμε τα λοίσθια κυριοι της ελληνικης βουλης . μετα απο αυτο θα μπουν οι μεγαλοαιτεριες μεσα στην ελλαδα θα εχουν τα παντα μονοπολιο , και θα κανουν οτι γουσταρουν . και γι'αυτους που εξακολουθουν να βλεπουν το κώνειο που πινουμε καθε μερα σαν νερακι ενα θα πω . εχουμε μοντερνα πτωχευση . εχουμε πτωχευσει , η μαλον μας πτωχευσαν δολια . αυτοι που εχουν χρημα πολυ καλα κανουν και τηρουν αυτη την στιγμη , την μνημονιακη σταση τους . θελουν να σωσουν τα λεφτα τους . στο τελος βεβαια μονο πολυ λιγα τους μεινουν , τιποτα αλλο . ειναι τοσο δαιμονιοι που γυρισαν και το συστημα , απο οτι εμαθα . πλεων καποια επαγγελματα , θα πρεπει να θεωρουν αποδείξεις παροχης . αυτο μεταφραζεται σε πληρωμενο ΟΑΕΕ και επιμελητήριο , που ποτε δεν εχει καταλαβει κανενας για το δευτερο τι το χρειαζωμαστε .... διακοσμιτικο , ετσι τον καθε κατεργαρη φουκαρα με μαγαζι τον πανε ποιο γρηγορα στην κρεμαλα . με λιγα λογια παμε για φουντο . το χρημα ειναι αλυσιδα . δεν εχω εγω δεν περνεις εσυ και παει λεγωντας .

    ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΙΡΑΝΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ?εδω και τοσα χρονια μας εχουν καταστρεψει με τα απανωτα αποτυχημένα μνημονια ,και ερχωνται και τα υπόλοιπα, που θα ειναι γι'αυτους που εχουν χαρτι ακομα , τους μνημονιακους εως τωρα μην νομιζεται οτι θα τους αφησουν απείραχτους ... γελιέστε!!!! .δεν σωσανε καποιοι τα ελληνοπουλα , για να σωσουν το χρημα τους . αυτη ειναι και η αξια τους . τρεμανε στην ιδεα οτι τα super market θα ηταν αδεια . λες και τωρα που ειναι γεματα ψωνιζει κανείς ! σας εδωσα μια πραγματικη εικονα της καταστασης . αυτη που πιστευω εγω αλλα και εκκατομυρια ελληνες αυτο που δεν κανανε τοσα χρονια με τους πολεμους το καταφερανε τωρα εδω.ολα τα περι ανακαμψης ειναι ολα εικονικα για μενα . τελειωσαμε κυριοι ...και τιποτα δεν γυριζει πισω αφου ζωή δεν έχει πρόβες, μόνο παραστάσεις.

    Υ.Γ για καποιους που μπορει να κοιτανε απο την απεναντι οχθη , και ολα αυτα τους φαίνονται οτι μιλαει καποιος απο τον αρη , θα τους πω , να θυμηθουν την κατασταση του αγωγου αεριου επι καραμανλη , που αμεσως εχασε τις εκλογες . η τις αφησε οπως λενε καποια κακα στοματα. ολα ηταν στημενα . μας οδηγησαν εκει που θελανε αυτοι . γι'αυτο και προεκλογικα ειχαν χασει το χρωμα τους οι δανειστές μας και οχι μονο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Task Force μέσω του ΤΑΙΠΕΔ παίρνει τα κοιτάσματα - Μπλόκαρε γεωτρήσεις στο Β.Αιγαίο
    01/11/2013 - 22:53

    142


    Το άκρως αναμενόμενο, κάτι για το οποίο το defencenet.gr είχε προειδοποιήσει ότι θα συμβεί και οι κυβερνητικοί από την εποχή του Ε.Βενιζέλου μέχρι σήμερα αρνούνται ότι μπορεί να συμβεί, δυστυχώς για την χώρα, ολοκληρώνεται με ταχύταττους ρυθμούς: Η υποθήκευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και ο έλεγχός τους από την τρόϊκα.

    Όχημα για να συμβεί αυτό είναι το Ταμείο για την Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στο οποίο θα υπαχθεί η διαμεσολάβηση μεταξύ ΥΠΕΚΑ και εταιρειών ώστε τ’ αναμενόμενα έσοδα από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου να καταλήγουν απευθείας στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ.

    Το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ελέγχεται φυσικά 100% από την Task Force του Χορστ Ράϊχενμπαχ και κατ'επέκταση την Γερμανία!

    Πρώτη κίνηση, μάλιστα, ήταν το μπλοκάρισμα της γεώτρησης στον Πρίνο της Καβάλας η οποία και έχει ήδη εγκριθεί, όπως προβλέπει ο Ν. 4001/ 2011, από την κυβερνητική επιτροπή έχει υπογραφεί από τον Υπουργό ΠΕΚΑ Καθηγητή Παναγιώτη Λιβιεράτο και επρόκειτο να σταλεί για επικύρωση στην Βουλή πριν τα Χριστούγεννα. Η γεώτρηση αφορούσε μεταξύ αλλων το κοίτασμα "Ε" το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο και μπορεί να αλλάξει πριν από το Ιόνιο τον χαρτη των ενεργειακών πεδίων της χώρας!

    Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κατ'εντολή των Γερμανών ετοίμασε πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε αυτό και όχι το ΥΠΕΚΑ ή ο υπό ίδρυση φορέας υδρογονανθράκων, αναλάβει την διαχείριση των κατά τόπους κοιτασμάτων, όπως αυτό του Πρίνου.

    πηγη defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο