Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Ο Πρόεδρος της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου «αδειάζει» το Σύνδεσμο Αποδήμων Χρυσοβιτσάνων «ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ». -Οι αιχμές που αφήνει.


      Πολλά τα ερωτήματα που προκαλεί σε κάθε αναγνώστη, η ανοικτή επιστολή του Προέδρου της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου, κ. Ταξιάρχη Γαντζούδη, για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποδήμων Χρυσοβιτσάνων «ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ» στις 7 και 8 Αυγούστου, 2024. ....


Το πρώτο είναι, ο κ. Γαντζούδης ενημερώνει τους συγχωριανούς του για την εκδήλωση και τους προτρέπει να παραβρεθούν και να διασκεδάσουν, υποστηρίζοντας την εκδήλωση. Χαρακτηριστικά αναφέρει, "Αγαπητοί συγχωριανοί .... σας εύχομαι να περάσετε καλά και να διασκεδάσετε.".
Σημειώνοντας όμως στη συνέχεια ότι ο ίδιος δεν θα παρευρεθεί, αφήνοντας αιχμές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Το δεύτερο είναι η αιτιολόγηση στις αιχμές που αφήνει, και είναι, όπως αναφέρει, η σκόπιμη από πλευράς Διοικητικού συμβουλίου του εν λόγω συλλόγου, αγνόηση του κοινοτικού συμβουλίου και του ίδιου ως πρόεδρου, καθώς δεν υπήρξε ουδεμία ενημέρωση για την διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Να επισημανθεί ότι με την ισχύουσα νομοθεσία στις αρμοδιότητες του συμβουλίου κοινότητας άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων ισχύει ότι, το συμβούλιο της κοινότητας διατυπώνει, γνώμη και προτάσεις, σχετικά με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και γενικότερα την ανάπτυξη της περιοχής της κοινότητας σε πολιτιστικά, πνευματικά και κοινωνικά θέματα.

Ολόκληρη η ανοικτή επιστολή του κ. Γαντζούδη:

"Αγαπητοί συγχωριανοί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποδήμων Χρυσοβιτσάνων «ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ» στις 7 και 8 Αυγούστου σας εύχομαι να περάσετε καλά και να διασκεδάσετε.
Δυστυχώς  δεν μπορώ να παραβρεθώ επειδή το Διοικητικό συμβούλιο του εν λόγω συλλόγου αγνοεί σκοπίμως  το κοινοτικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του, καθώς ουδεμία ενημέρωση είχαμε για την διοργάνωση εκδηλώσεων.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ
 ΓΑΝΤΖΟΥΔΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ"

Κλείνοντας να προσθέσουμε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν πρέπει να αποτελούν την προσωπική ατζέντα κανενός διότι εάν αυτό συμβεί τότε τα σκοτεινά παιχνίδια που παίζονται σύντομα θα αφήσουν τις επιπτώσεις τους στον τόπο και την καθημερινότητα των δημοτών.

6 σχόλια:

  1. Η ιστορία του Συγκεκριμένου Συλλόγου είναι πολύ μεγάλη και δικαιούται σεβασμό και αναγνώριση από τον οποιοδήποτε.Ειδικα από όσους ήταν άφαντοι στα πολιτιστικά δρώμενα τις τελευταίες δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΕΙΠΕ

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΦΑΝΤΟΙ .... Η ΚΑΚΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ

      Διαγραφή
    3. Η ιστορία της αυτοδιοίκησης ειναι ακομη μεγαλύτερη και απαιτείται μεγαλύτερος σεβασμός. Δεν είναι δγια μικροπολιτικούς σκοπούς υνατόν να χρησιμοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις

      Διαγραφή
  2. Λίγα σπίτια... δύο ομάδες στο ίδιο χωριό μεγάλες αγεφυρ τες κόντρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός σύλλογος έχει την ευθύνη της διάσπασης κ για ποιον λόγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο