Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας - Πανώλη: Τονίζει στους κτηνοτρόφους να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των κτηνιάτρων αλλά και των αρμόδιων φορέων.


      Στην
ενημερωτική ημερίδα των κτηνοτρόφων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, η οποία είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή,  ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Κασόλας τόνισε στους κτηνοτρόφους να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των κτηνιάτρων αλλά και των αρμόδιων φορέων προκειμένου η επιδημία να λάβει σύντομα τέλος και να μην υπάρξουν περαιτέρω δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες.
Η δημοτική αρχή είναι δίπλα στους κτηνοτρόφους, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής ανάπτυξης κ. Ιωάννης Τσιτουρίδης επεσήμανε .....
προς τους κτηνοτρόφους ότι, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά αλλά και κατασταλτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανώλης σύμφωνα με απαιτήσεις της νομοθεσίας.
 
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου:
 
Την Πέμπτη 01-08-2024 πραγματοποιήθηκε δημόσια συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση των κτηνοτρόφων του Δήμου μας από την ΠΔΕ για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών παρουσία του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Αθανασίου Κασόλα καθώς και του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Τσιτουρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια, του εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου Γεωργίου Κοντογιάννη , του Διευθυντή της Κτηνιατρικής υπηρεσίας Κώστα Μήλιου, του γενικού Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββα Βλάχου, του Προϊστάμενου της Κτηνιατρικής υπηρεσίας Γεράσιμου Στάμου, του Προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Παπαδόπουλου.
​Οι παριστάμενοι στη συνάντηση κτηνοτρόφοι έθεσαν τα ερωτήματά τους για την επιδημία της πανώλης στους ανωτέρω αρμόδιους ενώ επισημάνθηκε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Ο Δήμαρχος τόνισε στους κτηνοτρόφους να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των κτηνιάτρων αλλά και των αρμόδιων φορέων προκειμένου η επιδημία να λάβει σύντομα τέλος και να μην υπάρξουν περαιτέρω δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες. Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής ανάπτυξης κ. Ιωάννης Τσιτουρίδης τούς επεσήμανε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά αλλά και κατασταλτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανώλης σύμφωνα με απαιτήσεις της νομοθεσίας .
Σύμφωνα με τον διευθυντή κτηνιατρικής είμαστε ο πρώτος Δήμος που διοργάνωσε την ημερίδα για ενημέρωση για την πανώλη αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως την σοβαρότητα του θέματος .
Η ημερίδα είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή .
Στεκόμαστε διπλα στους κτηνοτρόφους μας .
Εκ του δήμου

 

6 σχόλια:

  1. Πολύ μεγάλη συμμετοχή 50 άτομα και οι μισοί ήταν σύμβουλοι.Σε ένα Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας 20 χιλιάδων κατοίκων και με τον πρωτογενή τομέα να κυριαρχή η εικόνα αυτή είναι αποκαρδιωτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα Κυριακή διαπράττει το κράτος ένα έγκλημα στην ευρύτερη περιοχή τής Βόνιτσας.
    Σφαγιάζονται 100 περίπου αρνιά με συνοπτικές διαδικασίες.
    Χωρίς πολλά πολλά καταστρέφουν έναν νέο άνθρωπο.
    Ντροπή στ κράτος κ ντροπή σε όλους μας που δεν υπάρχει καμία αντίδραση.. μπράβο Μητσοτάκη και μπράβο σε όλους δήμο κ όλοι οι υπεύθυνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η "χρυσή τομή" ,είναι η υπακοή στους ιερούς κανόνες και στην Εκκλησία.
    Δεν μπορεί μια ολόκληρη τοπική σύνοδος (ολόκληρη δηλαδή,η εκκλησία της Ελλάδος) να κάνει λάθος,και το μοναστήρι να έχει δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέμε το λάδι λαδάκι. Φέτος έχει σειρά τα αρνιά , οι προβατίνες (πως θα γίνει γάμος και πανηγύρια χωρίς ; ) Οι τιμές στο κρέας , γάλα ,τυρί , κλπ θα πάνε στα ουράνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουν γίνει όλοι κατγιολικοι η σημερινή δημοτική αρχή απέτυχε παταγωδως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ήταν δήμαρχος ο μεγάλος κάρυ τότε θα πηγαίναμε τώρα που να πάμε που

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο