Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Θανάσης Καββαδάς: «Υπεγράφη η σύμβαση για επισκευές στο Δημοτικό Σχολείο Καρυάς και στο Κοινοτικό Κατάστημα Πινακοχωρίου προϋπολογισμού 74.000 €»

 

     Υπεγράφη ανάμεσα στις Κτιριακές Υποδομές και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την υλοποίηση επισκευαστικών παρεμβάσεων στο Δημοτικό Σχολείο Καρυάς, που στεγάζει τη Στέγη Ιστορίας και Πολιτισμού, και στο Κοινοτικό Κατάστημα Πινακοχωρίου, με προϋπολογισμό 73.534,74 ευρώ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο.

 
Στις εργασίες για το Δημοτικό Σχολείο Καρυάς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η επισκευή της στέγης, εργασίες στις όψεις (όπως νέα κουφώματα αλουμινίου, υαλοπίνακες και αποκατάσταση τοπικών βλαβών στους τοίχους), εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο (όπως δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, επιστρώσεις με πλάκες μαρμάρου και χρωματισμοί), πλήρης αναδιαμόρφωση των λουτρών, καθώς και αλλαγή του δαπέδου του εξώστη. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας για ΑμεΑ.

Στο Κοινοτικό Κατάστημα Πινακοχωρίου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η αλλαγή κουφωμάτων, η αντικατάσταση τζαμιών με νέους, διπλούς, θερμομονωτικούς υαλοπίνακες, καθώς και της εξώπορτας και των παντζουριών με νέα παραδοσιακά τετράφυλλα αλουμινίου.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:
«Σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις σε κτίρια της Λευκάδας. Αυτήν τη φορά, δίνουμε έμφαση στην ορεινή Λευκάδα όπου, όπως είχα προαναγγείλει, σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα σε Καρυά και Πινακοχώρι, τα οποία έρχονται σε συνέχεια των επισκευών που έγιναν στο Δημοτικό Νυδριού, στο κτίριο πάνω από το οποίο στεγάζεται το Νηπιαγωγείο Βλυχού, στο γήπεδο μπάσκετ του Δημοτικού Λυγιάς, στο Δημοτικό Κατάστημα και το Νηπιαγωγείο Καρυωτών, και άλλα.

Και δεν σταματάμε εδώ. Ήδη είμαι σε επαφή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, τον οποίο και ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία. Με αυτοψίες και καταγραφή των αναγκών από την ΚΤΥΠ ΑΕ, θα συνεχίσουμε τις μικρής κλίμακας παρεμβάσεις που χρειάζονται τόσο σε ενεργά σχολεία, όσο και σε σχολικά κτίρια που εξυπηρετούν άλλες κοινοτικές λειτουργίες σε πολλά χωριά της Λευκάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο