Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου στις 24 Ιουλίου 2024 έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δήμου Καρπενησίου.

 

        Στη συζήτηση για την καταστροφική από όλες τις πλευρές εγκατάσταση μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Νεραϊδοβούνι (ΤΚ Μυρίκης) και ενώ όλοι περιμέναμε να εισηγηθεί ο δήμαρχος, διαπιστώσαμε ότι αντί για το δήμαρχο ανέλαβε να εισηγηθεί και να ενημερώσει τους δημότες η… εταιρεία που εκπόνησε τη μελέτη (!) απαξιώνοντας στην ουσία το δημοτικό συμβούλιο και προσβάλλοντας κατάμουτρα το πλήθος των δημοτών που παρευρίσκονταν, αλλά και όλους τους δημότες και κατοίκους του Καρπενησίου.

Με ανακρίβειες και επιθετικό πολλές φορές ύφος η εταιρεία προσπάθησε να εξωραΐσει ένα έργο που καταστρέφει το περιβάλλον και το τοπίο, ένα έργο που πλήττει την κτηνοτροφία χωρίς κανένα όφελος για την τοπική κοινωνία. Αντίθετα, σε ένα χρηματιστηριακό περιβάλλον όπου η ενέργεια είναι πανάκριβο εμπόρευμα η πιο πιθανή κατάληξη είναι η συγκεκριμένη επένδυση (με χρήματα των δημοτών) να αποτελέσει την κερκόπορτα για την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας.

Σε αυτούς τους μονοπωλιακούς ομίλους έχουν κλείσει την πόρτα εδώ και είκοσι χρόνια οι ευρυτάνες και οι ευρυτάνισσες αναγκάζοντας ακόμα και την εκάστοτε δημοτική να παίρνει αρνητική θέση. Οι διακηρύξεις περί «κοινής ωφέλειας» δεν πείθουν κανένα γιατί έχουν την ίδια αξία με τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων ότι δήθεν «με τις ΑΠΕ θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος» και αντίθετα όσο πιο πολλές ΑΠΕ μπαίνουν τόσο αυξάνεται η τιμή του ρεύματος!

Από κοινού η ομάδα Κακαβά και η ομάδα Σουλιώτη ψήφισαν και υπερασπίστηκαν αυτό το αίσχος ΟΜΟΦΩΝΑ, αποδεικνύοντας ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές καμιά αλλαγή δεν επήλθε, παρά μόνο στα πρόσωπα. Ίδια η πολιτική γραμμή, ίδιοι οι τακτικισμοί, ίδια τα παραμύθια, ίδιος κι αυταρχισμός  του στυλ «επιτρέπονται μόνο ερωτήσεις» και «σας αφαιρώ το λόγο».

Οι δημότες του Καρπενησίου, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην περάσουν οι αντιδραστικές πολιτικές επιλογές σε βάρος του λαού της Ευρυτανίας και να ξεσκεπαστεί η συμπόρευση των αστικών πολιτικών δυνάμεων και των τοπικών τους εκπροσώπων τόσο εντός όσο και εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο