Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο... Ποιoς έχυσε την καρδάρα του...;


     Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ένα κείμενο δημότη του δήμου Ξηρομέρου, και το δημοσιεύουμε, γιατί βρίσκουμε ότι δείχνει άνθρωπο με γνώση του αντικειμένου και με όρεξη για τα κοινά. Ως τίτλος είναι, Ριζοσπαστική ειλικρίνεια … μη κλωτσήσεις την καρδάρα κ. Δήμαρχε!!

Ας το διαβάσουμε:

Έχετε διαβάσει το Radical Candor* κ. Δήμαρχε; Σας το συνιστώ. Καθώς και σε όσους διοικούν ανθρώπους και θέλουν αποτελέσματα ή επιδιώκουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους ως άνθρωποι και ως ηγέτες.  .......

 
Διαβάστε περισσότερα »

Μη φαντάζεστε τίποτα καινούριο, θα το συνόψιζα σε μια φράση που την έλεγε η μάνα μου – αυτές οι μανάδες όλα τα ξέρουν: «Όποιος θέλει το καλό σου θα σε κάνει και να κλάψεις αν χρειαστεί».

Κάποιοι πιο «διαβασμένοι» ίσως θα έλεγαν ότι: οι άνθρωποι έχουμε το ίδιο ανάγκη από ένα χτύπημα στην πλάτη (τον έπαινο) όταν κάνουμε κάτι καλό αλλά και μια κλωτσιά στον κώλο (την επίπληξη) όταν ξεστρατίζουμε. 

Δυστυχώς το δεύτερο μόνο όσοι μας αγαπούν θα το κάνουν καλόπιστα και με ειλικρίνεια γιατί πραγματικά θέλουν την πρόοδό μας. Αυτή είναι η «ριζοσπαστική ειλικρίνεια», η διατύπωση της αλήθειας με σκοπό να πάμε μπροστά!

Κ. Δήμαρχε ανήκω σε κείνη την ομάδα των δημοτών που θέλουν ολόψυχα να σε δουν να τα καταφέρνεις, να σε δουν να αλλάζεις τη μοίρα του Ξηρομέρου. 

Για αυτό σήμερα έρχομαι απρό(σ)κλητος να σου χτυπήσω την πλάτη, τόσο εσένα όσο και των συνεργατών σου, για όσα έχετε καταφέρει και να σας πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και σας ευχαριστούμε:

· 👉Που ολοκληρώσατε σχεδόν όλα τα έργα που εκκρεμούσαν από προηγούμενες διοικήσεις (πχ. Γήπεδα, νοσοκομείο Μύτικα, ανάπλαση Αστακού κλπ.),

· 👉Που έχουμε επιτέλους νερό χωρίς διακοπές,

· 👉Που παλεύεται να ξεμπλοκάρετε βιολογικό και σφαγεία,

· 👉Που ξεκινήσατε δικά σας έργα όπως η πλατεία του Μύτικα,

· 👉Που εξασφαλίσατε χρηματοδοτήσεις πάνω από 23 εκατ. ευρώ για επόμενα έργα,

· 👉Που αυξήσατε το εργασιακό δυναμικό του δήμου με μετατάξεις, συμβασιούχους από προγράμματα και επιστημονικούς συμβούλους,

· 👉Που αρχίσατε να καθαρίζετε και είναι εμφανές

· 👉Που σταθήκατε στο πλευρό όσων πολιτών δίνουν  μάχη για την μη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών. Μια μερίδα βέβαια  σας επικρίνει για τις ισορροπίες και την προσπάθεια να πατήσετε σε δυο βάρκες. Θα ήθελε και άλλο, θέλει μάχη στα χαρακώματα αν χρειαστεί να μην πατήσει άλλο το πόδι του ο «κατακτητής». Θέλει μάχη ενάντια σε κείνους τους οσφυοκάμπτες, σφουγκοκωλάριους που έχουν πουληθεί στους «Αγάδες».

Δεν τα λες και λίγα τα παραπάνω και ίσως ξεχνάω κάποια…. «Γέμσι’ς τ’ καρδάρα γάλα», λένε οι Ξηρομερίτες.

Η ριζοσπαστική ειλικρίνεια, η κλωτσιά που λέγαμε, και η επίπληξη έχει να κάνει με κείνα που πολλοί, μεταξύ αυτών και εγώ, εκλαμβάνουν ως σημάδια ανησυχίας και είναι τα εξής:

·  👉Η άγονη αντιπαράθεση με κάποιους προέδρους κοινοτήτων. Μακάρι να μην πρόκειται για προσωπική εμπάθεια προς κάποιους και πλήττονται όλοι, θα έδειχνε μικροψυχία από έναν κυβερνήτη. ‘Όμως σε κάθε περίπτωση δεν καταφέρατε να συσπειρώσετε γύρω σας όσο περισσότερους γίνεται και σε κάποια δημοτικά συμβούλια παρασυρθήκατε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Σας θυμίζω ο ηγέτης δείχνει επιείκεια σε όσους πάσχουν ή στους φανερά αδύναμους.

·  👉Η δυσανάλογη διάθεση πόρων σε Μύτικα και Αστακό σε σχέση με τον υπόλοιπο δήμο χωρίς να εξηγηθούν επαρκώς οι λόγοι και σχετίζεται σαφώς με το προηγούμενο, και το σημαντικότερο

·  👉Η παραγκώνιση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που πολλοί θεωρούν εκ του πονηρού και την συσχετίζουν με αδιαφανείς ή κατεπείγουσες αναθέσεις σε ημέτερους.

Το τελευταίο είναι εξαιρετικά σοβαρό δίνει αφορμή για σχόλια και στον πιο καλόπιστο να πει: ‘Ποιος έχει το βάζο με το μέλι και δεν θα βάλει το δάκτυλο να γλύψει; 

Αν ο μη γένοιτο αποδειχθεί αληθές θα είναι κλωτσιά στην καρδάρα με το γάλα κ. Δήμαρχε. Και κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του δεν θα το ανεχτεί.

Έχει χιλιοειπωθεί το ότι η γυναίκα του καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια αλλά πρέπει να το δείχνει. Εμένα μου φτάνει να είναι τίμιος ο Καίσαρας και θα βρει τον τρόπο. 

Για αυτό λοιπόν σας καλούμε εσένα και τους συνεργάτες σου να εισάγετε δημοσιοποίηση (online) των συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής, όπως γίνεται με τα δημοτικά συμβούλια. 

Και ακόμα, να βρείτε δικλείδες ασφαλείας που θα δείχνουν αδιαμφισβήτητη διαφάνεια και θα δεσμεύουν όλους τους εμπλεκομένους, δημιουργώντας θετικό προηγούμενο για όποιον έρθει στο μέλλον.

Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι αν κάνετε πράξη το τελευταίο δύσκολα θα έρθει άλλος στο άμεσο ή και μακρινό μέλλον. Για αυτό λοιπόν κάνουμε έκκληση στη λογοδοσία που υποσχεθήκατε στους πολίτες: 

Μη δικαιώσετε όσους λένε ότι δεν κερδίσατε εσείς το δεκαεννιά άλλα έχασαν οι άλλοι, για όνομα θεού, μη πάμε ξανά σε κείνο το συνάφι.

Με πάσα ειλικρίνεια και εκτίμηση,

 

(Ένας) Φύλακας

* Radical Candor: Be a Kick-Ass Boss Without Losing Your Humanity. Author: Kim Scott

11 σχόλια:

  1. μια κλωτσιά στον κώλο δεν είναι επίπληξη, εφαρμόστε θετικούς τρόπους διαπαιδαγώγησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φοβισμένος μεταχειρίζεται την κολακεία, αλλά δεν εξασφαλίζει την εύνοια. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι είναι τούτος πάλι; Τι σημαίνει Φύλακας ρε φίλε; Αστυφύλακας, Χωροφύλακας, Αγροφύλακας, φύλακας σε αποθήκες; (ελπίζω όχι της ΕΑΣ ε;) αλλά που να ζυγώσεις εκεί... έχει κέρβερους εκείνο το μαντρί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γάλα για να το μαζέψεις κάποιους πρέπει να αρμέξεις. Καλά αρμέγει ο Τριανταφυλλάκης και οι ποσότητες καλές που δείχνει. Όμως για να το καταφέρει διασταύρωσε πολλές ράτσες. Τώρα υπάρχει ο φόβος της μετάλλαξης και της μονομερούς κυριαρχίας. Για να δούμε πόσα θα αντέξει το κοπάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αντιπολιτευση ΤΕΛΟΣ παμε ολοι μαζι ποιος θα πει τα καλυτερα με αγονιστικο τροπο βεβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΘΕΙΑΜ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑΜ !! ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙ... ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ... ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ... ΜΠΑΖΑ! ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2.53 τι λεει εσυ που καταλαβενς ..... μηπως το γραψες εσυ για να μας πεις και εμας τι λεει .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά είναι πολλοί οι βαρεμένοι
    Καμία Σωτηρία!!!!
    Αντώνη αγάπη μου έλα πάρε με από εδώ(Ξηρόμερο)
    Τριανταφυλλακη εσύ μείνε μπας και δει άσπρη μέρα ο τόπος.Είσαι η μοναδική ελπίδα και το δείχνεις καθημερινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι ο πιο σοβαρός λόγος αντιπολίτευσης που έχω διαβάσει τελευταία! Είναι προφανώς δικός του δεν το συζητάμε (το λέει ανοιχτά) και του λέει μια χαρά τα πας, μη τολμήσεις και κάνεις μαλακία με τις κατεπείγουσες αναθέσεις γιατί θα έχεις την τύχη εκείνων που αγναντεύουν από μακριά. Είμαστε πολλοί που θελουμε διαφάνεια φίλε …αν δεν μπορει να την εξασφαλίσει ο Τριανταφυκακης να βρούμε άλλον….αλλά όχι τα παλιά κουμάσια που μας πίνουν το αίμα και ακόμα κλέβουν ..Πες τον και βαρεμένο εσυ αν θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο