Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Συμμετοχή και τοποθέτηση του δημάρχου Ξηρομέρου στην εκδήλωση, Αειφόρος Ανάπτυξη της Αιτ/νίας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων.


      Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, η Σύσκεψη-συζήτηση εργασίας με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής». Με συντονιστή το ΕΜΠ, και επιστημονικά Υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ ΤΕΕ κα Αντωνία Μοροπούλου σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με τον Πρόεδρό του κο Γιώργο Στασινό.  .....

Διαβάστε περισσότερα »
Στο κλείσιμο της εκδήλωσής το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης ζητώντας την πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου με τη συμμετοχή του δήμου και της περιφέρειας. Για το μείζον θέμα της ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ξηρομέρου, αναφορά έκανε στην παραλία της παλιόβαρκας, την τοπογραφική μελέτη που γίνεται από το δήμο, και την προστασία από τους καταπατητές.
Επίσης επισήμανε ότι η ανάδειξη μέσα από τις πολιτιστικές διαδρομές, των θρησκευτικών, ιστορικών μνημείων του Ξηρομέρου, μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για επισκέπτες και μοχλό ανάπτυξης του τόπου.  
Για την ΠΟΑΥ έθεσε τον λαθεμένο και άστοχο χωροταξικό σχεδιασμό που δεν λαμβάνει υπ΄ ΄όψιν τις τοπικές ιδιαιτερότητες, αφού δεν έλαβε τη γνώμη με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών αλλά και του δήμου και της περιφέρειας.
Καταλήγοντας επισήμανε ότι ο δήμος, ναι θέλει χωροταξικό στρατηγικό σχεδιασμό που είναι προϋπόθεση για ανάπτυξη, θέτοντας παράλληλα ως προϋπόθεση την διαβούλευση και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδιασμού.

 Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο φιλοξενών Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Β. Γκίζας, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σ. Ζαχαράκη, ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κος Ε. Μπακογιάννης, ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κος Δ. Παπαγιαννίδης, Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κος Ν. Φαρμάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, κος Σ. Μπλέτσας, η Έφορος Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κα Ο. Βικάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Θ. Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδας κος Γ. Καπεντζώνης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Ι. Τριανταφυλλάκης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κος Γ. Κατσούλας.

 Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Δημάρχου:

2 σχόλια:

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ με τους καταπατητές από το μπάζωμα της θάλασσας "τραμπακουλο," του Αστακου πότε θά ασχοληθείς? Οι προηγούμενες Κοινοτικές κ Δημοτικές αρχές κάνανε το κορόιδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι ΑΡΧΗΓΟΣ.Δεν έχει περάσει άλλος σαν εσένα και δε νομίζω να περάσει από το Ξηρομερο.Μόνο εσύ μπορείς Δημαρχαρα των έργων και όχι λόγια.Κάθε μέρα πράξεις και έργα .Συνέχισε είμαστε μαζί σου και οι επόμενες εκλογές περίπατος να το θυμηθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο