Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Ανοίγει το φάκελο με επίσημα έγγραφα για την ποιότητα του νερού στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.
Είμαι στη διάθεση σε κάθε εισαγγελικής, διοικητικής,  πολιτικής αρχής.

 

"Θαυμάστε κοινωνική ευαισθησία και πολιτική υπευθυνότητα από Δήμαρχο οκτώ  περίπου  συνεχών ετών".

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής

 07-07-2022

Αποτύχατε στη καθημερινότητα κύριοι της Δημοτικής Αρχής.
Εδώ υπάρχουν επίσημα έγγραφα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

"Για την υδροληψία Στενού έχει επισημανθεί παλαιότερα από την Υπηρεσία μας η αυξημένη επικινδυνότητα λόγω υπόγειου υδροφόρου, θέσης και κατασκευής".

Δήμαρχος κ Αποστολάκης:

"Τη χειμερινή περίοδο το νερό από τη Γεώτρηση στο Στενό να εμφανίζεται με πολλά ολικά κολοβακτηριοειδή και επιβαρυμένο με μικροβιακό φορτίο.  Την καλοκαιρινή περίοδο το νερό είναι καλό".

Είστε υπερήφανος Δήμαρχε κ Αποστολάκη μετά από  οκτώ χρόνια  η περιοχή μας να μην  έχει νερό, αντίθετα με τη πολιτική σας  και με τη συνδιοίκηση  του ΦΟΣΔΑ  με το κ Κασόλα μετατρέψατε τη περιοχή μας σε σκουπιδότοπο μεγάλου μέρους  της Δυτικής Ελλάδας; .....

 
Διαβάστε περισσότερα »

Σχεδιάζουν την επέκταση του δικτύου ύδρευσης Πογωνιά- Βαρκό- Πλαγιά- Περατιά.  ΑΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΝΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Οι Αντιδήμαρχοι κ Βίτσας, κ Τσακάλης, κ Καούρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Κύριε  Καούρα

Γνωρίζετε θέλω να πιστεύω το πρόβλημα του νερού από τη γεώτρηση στο Στενό Πογωνιάς της ΔΕ Παλαίρου. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει ξανά στο μέλλον να μπει ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟΥ από τη γεώτρηση αυτή  μέσα  στα δίκτυα  ύδρευσης της περιοχής.

Με αίτηση μου προς το Δήμο την 23/07/2021 ζήτησα να πληροφορηθώ, αν το νερό αυτό διοχετεύεται στα δίκτυα  ύδρευσης για ανθρώπινη καταλάνωση.

Πήρα τη παρακάτω απάντηση την 29η /07/2021, την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης. Παρακαλώ προσέξτε ημερομηνία δειγματοληψίας    09/06/2021.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
 ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ Ταχ. Δ/νση: Βόνιτσα Αιτωλ/νίας Ταχ.Κώδικας: 300 02 Βόνιτσα Τηλ.: 2643022224 FAX: 26430-22.224 Πληροφορίες: ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ ΧΑΙΔΩ
 ΠΡΟΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΚΩΣΤΑ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Θέμα: Απάντηση σε αίτησή σας σχετικά με την «ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΕΝΟ»
Σχετικό: Η από 23/07/2021 αίτησή σας.
Απαντώντας στην ανωτέρω αίτηση σας, σας ενημερώνουμε ότι μετά από δειγματοληψία στις 9/06/2021 από την ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΕΝΟ, τα εργαστηριακά αποτελέσματα ήταν καλά και κατάλληλα για χρήση για ανθρώπινη κατανάλωση μετά από απαραίτητη χλωρίωση (συνημμένα η ανάλυση από Πιστοποιημένο Εργαστήριο -χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις) Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που οι απαιτήσεις είναι μεγάλες για πόσιμο νερό, λόγω της τουριστικής περιόδου, η γεώτρηση έχει τεθεί σε λειτουργία κυρίως κάποιες ώρες του Σαββατοκύριακου για να καλύψει τις ανάγκες.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά την χειμερινή περίοδο (με την έναρξη των βροχοπτώσεων) μεταφέρονται φερτές ύλες με την κίνηση του νερού της βροχής με αποτέλεσμα το νερό να εμφανίζεται με πολλά ολικά κολοβακτηριοειδή και επιβαρυμένο με μικροβιακό φορτίο. Έτσι το νερό της γεώτρησης ΔΕΝ χρησιμοποιούταν. Για την ελαχιστοποίηση πηγών μόλυνσης σε όλο το διάστημα μετά το πέρας των βροχών γινόταν υπερχλωρίωση και απόρριψη του νερού της γεώτρησης συνεχώς καθώς και εξυγίανση δικτύου με υπερχλωρίωση και υδραυλικό ξέβγαλμα.
Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, γίνονταν συνεχείς αναλύσεις δειγμάτων, μέχρι να εμφανιστεί η βελτίωση που επισυνάπτουμε. 
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

 

Κύριε Καούρα


Διαβάζοντας την απάντηση αυτή κυριολεκτικά έμεινα άναυδος. Τη διάβασα πολλές φορές.
Την 03/08/2021 διαβίβασα τη παραπάνω αίτηση και απάντηση και τις μετρήσεις που μου έδωσαν από το Δήμο στην Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αιτ/νιας.  
Πήρα τη παρακάτω απάντηση με ημερομηνία 30-11-2021.
Παρακαλώ προσέξτε ημερομηνία δειγματοληψίας 05/07/2021. Ένα μήνα μετά την δειγματοληψία από το Δήμο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Πληροφορίες: Διβάρη Ευτυχία (Τμήμα Αγρινίου) Αριθμ.Τηλ.: 2641363251 e-mail: tyagr2@aitnia.pde.gov.gr Μεσολόγγι 30-11-2021

 Αρ. Πρωτ.: 218423/3391

 ΠΡΟΣ: κο Τριαντακωνσταντή Κώστα δια ηλ. ταχ.

 Κοινοποίηση: Δήμος Ακτίου -Βόνιτσας

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 30/11/2021, 30/11/2021 Α. Π.: Π∆Ε/∆∆ΥΚΜΠΕΑΙΤ/218423/3391

ΘΕΜΑ : Απάντηση σε αίτησή σας-Ενημέρωση

ΣΧΕΤ.: 1. Το από 3-8-2021 (μέσω ηλ. ταχ). αίτημά σας με επισυναπτόμενα στοιχεία από Δ. Ακτίου- Βόνιτσας

2. Στοιχεία του υπηρεσιακού φακέλου για την υδροδότηση Δ. Ακτίου Βόνιτσας ΔΕ Κεκροπίας

3. Η αρ. Γ1 (δ)/ΓΠ οικ. 67322/ΦΕΚ 3282 Β/19-9-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης….» και η ΥΔ Γ3α/761/68 και ΥΔ ΥΜ 5673/57

4. Η αρ. Δ1(δ)/ΓΠ16481/14 /03/2020 Εγκύκλιος με θέμα «Προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό SARS-COV-2 στα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης» ΑΔΑ: ΨΦΗ9465ΦΥΟ-ΗΘ8

Σε συνέχεια ενημέρωσής σας και σε απάντηση του ανωτέρω 1 σχετικού σε ότι αφορά ασφάλεια νερού ανθρώπινης κατανάλωσης για τα αναφερόμενα δίκτυα ΔΕ Παλαίρου (Παλαίρου, Πογωνιάς, Στενού), σας γνωρίζουμε τα παρακάτω, ως αυτά προκύπτουν από το αρχείο της Υπηρεσία μας, από στοιχεία που έχει χορηγήσει η υπεύθυνη δημοτική αρχή και από τις ελεγκτικές υγειονομικές επιθεωρήσεις της Υπηρεσίας μας ως «αρμόδια εποπτική εφαρμογής της νομοθεσίας αρχή»:

Α. Τα δίκτυα των αναφερόμενων περιοχών ως αυτά αναφέρθηκαν από τη Δημοτική Αρχή έχουν ως:

 ΠΑΛΑΙΡΟΣ Τέσσερις δεξαμενές:

α) Θέση ΜΑΝΤΑΝΙΑ 200 m3 -1ΘΑΛΑΜΟ β) Θέση ΨΥΧΟΓΙΟΥ 400 m3 - 4ΘΑΛΑΜΟΙ γ) Δεξαμενή 350μ3 - 2θαλαμη δ) δεξαμενή 500μ3 - 2θαλαμη

 Ο τρόπος πλήρωσης γίνεται με δύο γεωτρήσεις: α) Θέση ΧΩΛΙΑΝΗ β) Θέση ΡΟΥΝΕΣ ΠΟΓΩΝΙΑ Μία (1) δεξαμενή 80Μ3 Τροφοδοτείται από γεώτρηση Στενού βάθους 60 μέτρων και καινούργια γεώτρηση δίπλα στην προηγούμενη βάθος 90 μ.

ΣΤΕΝΟ: Μία (1) δεξαμενή 50Μ3 Τροφοδοτείται από γεώτρηση βάθους 60 μέτρα Στενού και καινούργια γεώτρηση δίπλα στην προηγούμενη βάθος 90 μ.

 Β. Κατά τις υγειονομικές επιθεωρήσεις της Υπηρεσίας μας διαπιστώνεται:

- η λήψη μέτρων επιφανειακής προστασίας στις αναφερόμενες γεωτρήσεις και δεξαμενές

 - σε αρκετές επιθεωρήσεις διαπιστώνεται ελλιπής ή μη απολύμανση του νερού των δικτύων (μη επαρκές υπολειμματικό χλώριο), με αποτέλεσμα την απόκλιση μικροβιακών δεικτών στα δείγματα από θεσμοθετημένα όρια, κατάσταση που θα είχε αποφευχθεί αν υπήρχε υπολειμματικό χλώριο. Για την αναχαίτιση των πιθανών κινδύνων έγιναν συνεχείς αυστηρές άμεσες προφορικές και γραπτές συστάσεις στην υπεύθυνη δημοτική αρχή για διορθωτικές ενέργειες (τελευταίο ειδικό έγγραφο οικ. 340490/4854/23-11-2021- επισυνάπτεται).

- έχουν ζητηθεί και αναμένονται στοιχεία ενεργειών από την υπεύθυνη δημοτική αρχή για διετία, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος εφαρμογής της νομοθεσίας σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας (3 σχετ.) και οδηγιών. - στα δείγματα της από 5-7-2021 αναγνώρισης, εντοπίστηκε απόκλιση μικροβιακών παραμέτρων από τα οριζόμενα όρια της νομοθεσίας στα δίκτυα Παλαίρου και Πογωνιάς που θα είχε αποφευχθεί με την απολύμανση του νερού και την ύπαρξη υπολειμματικού χλωρίου. Στο δίκτυο Στενού οι ορισμένοι από τη νομοθεσία μικροβιολογικοί δείκτες (Εντερόκοκκοι και Κολοβακτηρίδιο-E.coli) ήταν σύμφωνοι με τη νομοθεσία.

 Γ. Με το από 29-7-2021 έγγραφο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας «Απάντηση σε αίτησή σας σχετικά με την «ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΕΝΟ»» το οποίο αποτελεί απάντηση στην από 23-7-2021 αίτησή σας, σας ενημερώνει για περιοδική χρήση της υδροληψίας Στενού Πογωνιάς σε περίοδο αυξημένων αναγκών, μετά από βελτιωτικές προληπτικές ενέργειες και εργαστηριακό έλεγχο μικροβιακών και χημικών παραμέτρων.

 Στην ισχύουσα νομοθεσία (3 σχετ. άρθρο 11) καθορίζεται «"Υπεύθυνοι" για τη συμμόρφωση προς τους όρους της παρούσας Υγειονομικής Διάταξης, όσον αφορά τα οριζόμενα: α) στο άρθρο 6.1.α (για το νερό του δικτύου ύδρευσης) είναι: - για τις υδρεύσεις Δήμων ο φορέας λειτουργίας του δικτύου (Δήμοι, Σύνδεσμοι Δήμων, Δ.Ε.Υ.Α, Διαδημοτικές Ε.Υ.Α., με όρια ευθύνης όπως περιγράφονται στο καταστατικό σύστασής τους, Εταιρείες Ύδρευσης),…». Σύμφωνα με τα αναφερόμενα της ανωτέρω απόφασης οι υπεύθυνοι οφείλουν να μεριμνούν για χορήγηση ασφαλούς νερού ανθρώπινη κατανάλωσης στους καταναλωτές και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την βελτίωση του νερού των δικτύων, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ενημερώνοντας σε κάθε περίπτωση τους πολίτες. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να προβαίνουν σε καθορισμό και ανάλυση επικινδυνότητας (risk assessment) των κρίσιμων σημείων των δικτύων υδροδότησης και του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να καθορίζονται βελτιωτικά μέτρα και διορθωτικές ενέργειες προς εξάλειψη των κινδύνων. Πάντα οφείλουν σε πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων για μείωση επικινδυνότητας στα δίκτυα.

Για την υδροληψία Στενού έχει επισημανθεί παλαιότερα από την Υπηρεσία μας η αυξημένη επικινδυνότητα λόγω υπόγειου υδροφόρου, θέσης και κατασκευής. Παρά τη λήψη μέτρων επιφανειακής προστασίας, η αναφερόμενη στο απαντητικό έγγραφο του Δήμου διαχείριση αυτής είναι αυξημένης επικινδυνότητας και απαιτεί συνεχή παρακολούθηση μικροβιακών δεικτών, αυξημένη, συνεχή και επισταμένη παρακολούθηση υπολειμματικού χλωρίου και συνεχή άντληση του ύδατος αυτής, κατάσταση που την καθιστά πιθανά αυξημένου κόστους σε σχέση με τον υδροδοτούμενο πληθυσμό και θα πρέπει ο Δήμος να ελέγξει τη σχέση κόστους οφέλους και τη πιθανότητα ανεύρεσης εναλλακτικής υδροληψίας.

Σημειώνεται ότι από τα ελλιπή ως τώρα στοιχεία που μας έχουν κοινοποιηθεί από τον υπεύθυνο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, δεν προκύπτει οργανωμένο εσωτερικό σύστημα παρακολούθησης των δικτύων υδροδότησης, δεν υποβλήθηκε ανάλυση επικινδυνότητας στα δίκτυα ούτε υπάρχει ικανά οργανωμένος και στελεχωμένος φορέας για την ασφάλεια του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Από όσα μπορούμε να ξέρουμε, για την παρακολούθηση ασφάλειας και ποιότητας νερού όλων των δικτύων υδροδότησης του Δήμου, ασχολούνται δύο άτομα που έχουν και άλλες αρμοδιότητες.

Στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας, παρακαλείστε ως άνθρωπος που χρόνια ασχολείται με τα κοινά, να δραστηριοποιηθείτε, σε συνδρομή του Δήμου, για οργάνωση ειδικού φορέα για την ασφάλεια του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης με εξειδικευμένο επιστημονικά προσωπικό και εκπαιδευμένα άτομα ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν τα οριζόμενα από τη νομοθεσία, ως επανειλημμένα έχουμε συστήσει στις υπεύθυνες δημοτικές αρχές περιοχών ευθύνης μας.

Η Υπηρεσία μας, ως αρμόδιος εποπτικός φορέας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, συνεχίζει τον έλεγχο των στοιχείων της Δημοτικής Αρχής σε εφαρμογή των οριζόμενων από τη νομοθεσία.

Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΔΙΒΑΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΥΓΙΕΙΝΟΛΟΓΟΣ ΤΕ MSc

 

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ αα

ΧΑΪΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

           
Ερώτηση δική μου:

                 Τι λένε για όλα αυτά ;

1)    Ο  πρώην Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη ύδρευση κ Πάντας Νικόλαος

2)   Ο νυν Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την ύδρευση κ Ζαχαράκης Γεώργιος.

3)     Το Τμήμα  Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου

4)     Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 

  Κύριε Καούρα

Έχω στη διάθεση μου έγγραφο της παραπάνω υπηρεσίας προς το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας αναλόγου περιεχομένου. 

 

Η θέση μου είναι:


1)      Να μην μπει ξανά ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟ στα δίκτυα ύδρευσης ανθρώπινης καταλάνωσης.
2)      Να επεκταθεί το δίκτυο, από εκεί που έφθασε με το έργο  Στενό- Πογωνιά- Πάλαιρος- Ρούνες, προς τη περιοχή Κορπή στο Μοναστηράκι.  Βέβαια πρέπει να προηγηθεί υδρομάστευση και μελέτη.
3)      Οφείλει η Δημοτική Αρχή να εντάξει τα παραπάνω στο προς κατάρτιση Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023. 
4)      Οφείλει η Δημοτική Αρχή να το εντάξει προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.   
ΑΥΤΟ το έργο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ.

 

Ερωτήσεις :

1)Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν σεβάστηκε την ομόφωνη απόφαση της  Λαϊκής Συνέλευσης στη Πογωνιά, η οποία ήταν υδροδότηση από τη Κορπή στο Μοναστηράκι;

2)Η περιοχή στο Μυρτάρι  Βόνιτσας  Δήμαρχε κ Αποστολάκη νερό από τη Κορπή δεν θα πάρει;

3)Η περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς- Στενού- Βαρκού γιατί να μην πάρει από τη Κορπή στο Μοναστηράκι;  Ποια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σας εμποδίζουν και γιατί δεν βλέπετε το συμφέρον των Δημοτών;

4) Γιατί δεν βλέπετε το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής αν υδροδοτηθεί από το νερό Κορπής στο Μοναστηράκι;

5) Για ποια μελέτη επέκτασης του δικτύου Ύδρευσης Πογωνιά- Βαρκό- Πλαγιά  μιλάτε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022;  Υπάρχει νερό;

6) Είστε υπερήφανος Δήμαρχε κ Αποστολάκη μετά από επτά χρόνια  η περιοχή μας να μην  έχει νερό, αντίθετα με τη πολιτική σας  και με τη συνδιοίκηση  του ΦΟΣΔΑ  με το κ Κασόλα μετατρέψατε τη περιοχή μας σε σκουπιδότοπο μεγάλου μέρους  της Δυτικής Ελλάδας;

Τα παραπάνω έγγραφα κ Καούρα είναι στο Δήμο. Μπορείτε να πάρετε.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων  βγαίνει το συμπέρασμα κ Καούρα

Αποτύχατε στη καθημερινότητα κύριοι της Δημοτικής Αρχής.

Αγαπητοί  Συνδημότες

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.


ΥΣ.

Κύριε Καούρα

Οι δαπάνες στο Κέντρο Μέριμνας που αναφέρονται στο πρώτο μέρος της Επιστολής μου είναι σταγόνα στον ωκεανό. Γνωρίζω αναλυτικά το σύνολο των δαπανών του Κέντρου Μέριμνας.  Οι δημοσιεύσεις μου σε κατάλληλο χρόνο καθώς και τα περιεχόμενα στο δεύτερο βιβλίο μου θα σας αφήσουν ΑΝΑΥΔΟ.

Κάνω έκκληση, παραιτηθείτε από το ΔΣ του  Κέντρου Μέριμνας.

 

29 σχόλια:

  1. Κυριε τριαντακωσταντη μήπως γνωρίζεις ότι το Μοναστηράκι δεν πίνει νερό από την κορπη και θέλεις να πάρει η πογωνια κάτσε εκεί που κάθεσε και μην ξύνεις πληγές που οδηγούν σε καταστροφες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε πολύ λογικά όλα αυτά που σκευτεσε
    Όμως ποιο λογικό δεν είναι να καλύψει τις ανάγκες του το Μοναστηράκι και μετά όλοι οι άλλοι;
    Έτσι απλά ρωτάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τι νομίζετε κ. Τριαντακωνσταντή ότι αυτοί που έδωσαν αγώνα για να εκλεγούν θα παραιτηθούν επειδή το λέτε εσείς; Η κοινωνία και οι επαγγελματίες έχουν πολλές ανάγκες να καλύψουν στην καθημερινότητά τους, οπότε κάτσε εσύ να παίρνεις το μισθό σου και μώκο για τους άλλους εντάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι έγινε ο Σώζος ρε μάγκες παραιτήθηκε λένε τα βλέπει σκούρα τα πράγματα και είπε σε στενό του κύκλο ότι δεν κατεβαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γίνονται αυτά μην πετατε ψευδές ειδήσεις εδώ γίνεται το έλα να δείς τέτοιο ρευμα που έχει ο Σοζως δεν ξανά έχει υπάρξει. Σαουρα ο καριόλης τρέχει μέσα σε όλα τα σπίτια και μας τηλεφωνεί τώρα μας θυμηθηκες που τα βλέπεις σκουρα εεεε για πες

      Διαγραφή
  5. Είναι πράγματι απαράδεκτο η περιοχή Παλαιρου - Πογωνιάς - Βαρκού- Στενού- Βαθυαβάλι να μην έχει άφθονο και υγιεινό νερό δύο δεκαετίες. Στους Δημάρχους και Αντιδημάρχους της περιόδου των 20ετών χρειάζεται σκληρή απάντηση. Είστε κοινωνικά ανάλγητοι και πολιτικά ρετάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενας Δήμαρχος οκτώ χρόνια που δεν έχει εξασφαλίσει σε επάρκεια κατάλληλο νερό προς κατανάλωση είναι αποτυχημένος. Συμφωνώ απολύτως με τον αρθρογράφο.
    Ενας επισκέπτης στη περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Μοναστηράκι στη Πάλαιρο δεν φέρνει τα σκουπίδια του; Εμείς από Πάλαιρο και Πογωνιά γιατί να μην πάρουμε νερό από τη περιοχή στο Μοναστηράκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζω πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες. Το σημερινό άρθρο με εντυπωσίασε.
    Αρτιο, επιστημονικά τεκμηριωμένο, στοιχεία αδιάσειστα, με πρόταση ρεαλιστική για τη λύση στο βασικό πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί χρόνια, αποδίδει ευθύνες εκεί που πρέπει και βεβαίως οφείλουν οι Τοπικοί Άρχοντες να προβληματιστούν πάρα πολύ. Το θέμα επιβάλλεται να λυθεί άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10:01 μμ Ευχαριστώ που διαβάζετε και σχολιάζετε τα άρθρα μου. Έχετε μια μικρή ελπίδα να βγείτε από τη πλάνη που βρίσκεστε. Αυτό για εμένα ως εκπαιδευτικό είναι δικαίωση. Η κύρια επιδίωξη μου είναι να ενημερώσω και να προβληματίσω τους αναγνώστες των άρθρων μου.
    Να συνεχίσετε να τα διαβάζετε και να σχολιάζετε. Επώνυμα όμως. Αυτό θα πει Δημοκρατικός διάλογος.

    Υποδείξεις αυτού του επιπέδου όμως όχι σε εμένα. Το μισθό μου τον εισπράττω γιατί εργάζομαι. Για να δουλέψω στο Δημόσιο οι γονείς μου θυσιάσανε τη ζωή τους. Στερήθηκαν τα πάντα και εγώ διάβαζα μέρα και νύχτα. Και ενώ είχα πάρει πτυχίο στα 22,5 χρόνια μου διορίστηκα στα 36 με την επετηρίδα. Να είστε λοιπόν πιο προσεκτικός και μην θίγεται θέματα ιερά για εμένα. Για το θέμα αυτό ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΊΤΕ.

    Σε ότι αφορά το κ Καούρα. Απευθύνθηκα στο πολιτικό πρόσωπο και τις πολιτικές που υλοποιεί και ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Πολιτικές που επηρεάζουνε τη ζωή μου και τις ζωές μας.
    Για αυτό λέω, Η ΠΟΛΚΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

    Ο κάθε αιρετός με δική του πρωτοβουλία μετέχει στις εκλογές. Εφόσον εκλεγεί , οφείλει να λύνει προβλήματα, να κάνει χρηστή διοίκηση, να σέβεται το δημόσιο χρήμα, να λειτουργεί με διαφάνεια , να λογοδοτεί στους Δημότες. Αυτά είναι βασικές του υποχρεώσεις.

    Αν όλα αυτά ή μέρος από αυτά δεν τα εφαρμόζει τότε ΟΦΕΙΛΕΙ να Παραιτείται.

    Κάνω δημόσια έκκληση στο κ Καούρα να παραιτηθεί ΤΩΡΑ.

    Η αξιοπρεπής παραίτηση είναι προτιμότερη από το πλήρη πολιτικό διασυρμό , τον οποίο δεν θα αποφύγετε κ Καούρα.

    Τα στοιχεία αυτά της διαχείρισης στο Κέντρο Μέριμνας επί των ημερών σας είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που έγιναν επί των ημερών σας αλλά και τα οκτώ συνεχή χρόνια.

    Ενας Δημότης που δεν έχει να πιεί νερό, και που του έγινε( και μας έγινε κ Καούρα) περικοπή στις αποδοχές μας 30 περίπου τοις εκατό, με το επιχείρημα ότι καταρρέει η χώρα , δεν μπορεί να σιωπά με αυτά που συμβαίνουν στο Κέντρο Μέριμνας και στο Δήμο μας.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    ΥΣ
    1)Αν ένας μαθητής σας κ Καούρα από το Σεπτέμβρη που θα βρεθείτε στην αίθουσα διδασκαλίας σας ρωτήσει, πως είναι δυνατό σε μια γιορτή ένα παιδί με τη μητέρα του να ξόδεψε 35 ευρώ περίπου σε χυμούς, παγωτά, πίτσες, ζελεδάκια και μια πετσέτα παιδική θαλάσσης , τι θα απαντήσετε κ Καούρα;
    2) Γιατί αναγνώστη 10:01 μμ φοράτε τη κουκούλα της ανωνυμίας και μιλάτε έτσι. Προβληματιστείτε , ποια κοινωνική ομάδα φοράει κουκούλες. Βγάλτε τη κουκούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία, απάντηση δάσκαλε. Μπράβο!

      Αλλά να ξέρεις οτι δε φοράει κουκούλα, απλά είναι βλάκας ένας από αυτούς που μας κάνουν και υποφέρουμε. Αυτοί αν βάλουν κουκούλα λόγω βλακείας θα καρφώνει ο ένας τον άλλο.

      Ακοινωνητα ζλάπια.

      Διαγραφή
  10. Κάποιοι χρωστάνε στο Δήμο πολλές χιλιάδες ευρώ. Κάποιοι άλλοι κόβουν εικονικά τιμολόγια. Μια τρίτη ομάδα και χρωστάει και εικονικά τιμολόγια κόβει. Υπάρχουν δε και άλλοι που κάνουν προκλητικότατες υπερτιμολογήσεις. Μία άλλη ομάδα πήραν τεράστια ποσά από απευθείας αναθέσεις.
    Ούλοι αυτοί ανήκουν στο καθεστώς του Αρχιερέα.
    Αυτή είναι η αλήθεια και αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που δεν έχουμε να πιούμε νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρίζονται τώρα τα νερά πάμε για εκλογές για όσους θέλει ο Αρχιερέας της διαπλοκής αυτό εκμεταλευεται τώρα. Έτσι δεν είναι Θανάση οποίος φευγει δεν ξαναγυρίζει κάποιο λάκο έχει η φάβα άλλα μας έλεγες

      Διαγραφή
  11. Η γεώτρηση στη χώλιανη βρίσκεται πολύ κοντά στο ΧΥΤΑ. Ελέγξτε τη ποιότητα του νερού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το πρατήριο της διαπλοκής τι έχει να πει για το νερό; Σφυρίζει αδιάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και αν ο θερμοσίφωνας του Μεσολογγίου( ξέρετε ποιος) σας αθωώνει , υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Μαζί με αυτόν θα καθήστε στο σκαμνί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην περιοχή Παλαίρου Πογωνιάς το νερό είναι ελάχιστο όμως ο δήμος κάνει συνεχώς επεκτάσεις δικτύων σε συγκεκριμένα άτομα και σε στάνες αφήνοντας τους πολίτες χωρίς νερό

      Διαγραφή
    2. Οι γεωτρήσεις χωλιανη και στενό είναι εντελώς ακατάλληλες ας προσέξουν λίγο οι αντιδήμαρχοι την υγεία των πολιτών

      Διαγραφή
  14. Καούρα αν δεν συμμετέχεις ή δεν ήξερες αυτές τις αθλιότητες του Παντελή , έχεις υποχρέωση να παραιτηθείς. Αν δεν παραιτηθείς τότε δεν είσαι καθαρός. Τόσο απλά και τόσο αληθινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αντάξιος στο όνομα (παρατσούκλι του) του ο Δήμαρχος Το επιβεβαιώνει συνεχώς. Μόνο ένας σαν αυτόν θα έδινε αυτή την απάντηση.
    Δηλαδή το χειμώνα το νερό είναι ακατάλληλο ενώ το καλοκαίρι είναι κατάλληλο.
    Μετά από αυτό , ο άνθρωπος είναι αδίστακτος για τα πάντα.

    Τάκη Βίτσα γιατί διασύρεσαι; Πόσο χαμηλά θα πέσεις ακόμη;
    Καούρα γιατί διασύρεσαι; Πόσο χαμηλά θα πέσεις;

    Για τον άλλο Αντιδήμαρχο δεν ρωτώ. Αυτός έχει διασυρθεί προ πολλού.
    Αγωνιστήκαμε μια ζωή να απαλλαγούμε από τους κομματάρχες της Δεξιάς και αυτός τους ξεπέρασε καντάρια. Σύνελθε παιδάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kώστα συγχαρητήρια. Ενώ όλα αυτά έπρεπε να τα κάνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τα κάνεις μόνος σου. Αναμένω τι θα κάνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει τον Ιούλιο στη Πάλαιρο. Κύριοι για νερό μιλάμε. Το έχετε αντιληφθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι είχαν κάνει και παλιά με τα σκουπίδια τα ίδια θα γίνει και με τα νερά το απόλυτο τίποτα

      Διαγραφή
  17. Το καριολικο καθεστως ψυχορραγεί ούτε τα χαλίκια στις στάνες το σώζουν ούτε τα απλήρωτα νερά το νερό έχει μπει για τα καλα στο αυλάκι και τα λαμόγια δεν θα έχουν που να κρυφτούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ανυπαρξία σε όλο το μεγαλείο στην Πάλαιρο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν έχουν μετρηθεί τα νερά και δεν έχουνε μοιραστεί οι λογαριασμοί υπάρχει δήμαρχος υπάρχουν αντιδήμαρχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι προτιμούν να διασύρονται παρά να πούνε δεν ξέραμε τι συμβαίνει και παραιτούμαστε. Αφού δεν παραιτούνται σημαίνει ότι είναι βαθιά χωμένοι μέσα στο μέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρώτησα το Κώστα πριν λίγο στο τηλέφωνο. Τι άλλο να περιμένουμε; Το ξέρεις του είπα ,στην έχουν στημένη και να φυλάγεσαι. Μου τόνισε εγώ δεν φοβάμαι κανέναν παρά μόνο το Θεό. Θα έρθουν ξανά παρακαλώντας να αποσύρω τις καταγγελίες. Τι εννοείς τον ρώτησα; Αυτά θα βγούνε στον αέρα όταν κρίνω εγώ ή ο νομικός μου σύμβουλος μου απάντησε. Δηλαδή και ονόματα τον ρώτησα. Βεβαίως μου είπε. Το βέβαιο είναι ότι κάθε Κυριακή στο xiromeronews θα υπάρχει μία δημοσίευση που θα κάνει πάταγο. Μου επιτρέπεις να τα δημοσιεύσω αυτά; Κάνε ότι θέλεις μου είπε ο Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σιγά να μην παραιτηθούν τα λαμόγια της διαπλοκής μια μόνο είχε το σθένος να το κάνει αυτό η Αθηνά Βεμη Καρελου όλα τα υπόλοιπα φάγανες δυνατές και θείτσες καριολεικες χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χα,χα,χα.... Ποια Πάλαιρος ρε 250 ψηφοδέλτια μπροστά ο δήμαρχος είναι.καποτε ήταν πίσω τόσα.Το γιατί κ το πώς δεν το γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κασόλα ασχολήθηκες ποτέ με το θέμα του νερού της περιοχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο