Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Επίθεση σκύλου σε παραθεριστή που έκανε τζόκινγκ στην παραλία της Παλιόβαρκας.




Του κ. Γιώργου Πουρνάρα.
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Αισθάνομαι ντροπή και θυμό σαν πολίτης και κάτοικος της περιοχής. Σήμερα το πρωί ένας στενός συγγενής, κάνοντας τζόκινγκ στην παραλία προς Παλιόβαρκα, δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση από πίσω από πεινασμένο σκυλί γνωστού ιδιοκτήτη, το οποίο κυριολεκτικά τον ξέσκισε, αποσπώντας σάρκες από το μηρό του και δαγκώνοντας τον παντού στα πόδια.....
Όπως μας είπε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Αστακού (του Μύτικα δεν εφημερεύει δυστυχώς), εάν το τραύμα ήταν λίγο δίπλα, στην αορτή, ο άνθρωπος θα χανόταν ακαριαία...
Πριν λίγες μέρες είχε δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό τύπο καταγγελία παραθεριστών γι' αυτό το θέμα, χωρίς αντίκρισμα (αναφέρεται σε δικό μας πολύ πρόσφατο δημοσίευμα (δείτε εδώ), για δεσποζόμενα σκυλιά, μετά από επικοινωνία παραθεριστών μαζί μας. Δυστυχώς δεν άργησε η επιβεβαίωση των γραφομένων μας, κάτι που μας θλίβει βαθύτατα για την περιοχή που αγαπάμε και λατρεύουμε).
Παράλληλα, εκτός από τα πεινασμένα και αδέσποτα σκυλιά που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα εν μέσω καλοκαιριού των παραθεριστών, στο δρόμο προς Αστακό και προς Παλαιρο αλλά και μέσα (!) στον οικισμό Μύτικα, κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες αδέσποτα γελάδια, με σκουλαρίκια άρα γνωστού ιδιοκτήτη, τα οποία αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο τη νύχτα για την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών.
Ήδη από το 2018 είχα αρθρογραφήσει για το θέμα (δείτε εδώ) και πρότεινα λύσεις.
Ο Δήμος από το 2021 προχώρησε στη σύσταση επιτροπής επιτήρησης των ανεπιτήρητων ζώων, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να είναι αποτελεσματικός. Αυτή η εικόνα είναι απλώς επιβεβαιωτική της τριτοκοσμικής νοοτροπίας που ενδημεί στην εγκαταλειμμένη περιοχή μας.
Εάν δεν ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα θα θρηνήσουμε θύματα.
Αλήθεια, με τέτοιες τριτοκοσμικές συνθήκες προσδοκούμε τουριστική ανάπτυξη;
mytikaspress.

7 σχόλια:

  1. Μαζέψετε τα σκυλιά από όλα τα χωριά τα έχουν όλη ελεύθερα. Αν όχι κόψετε πρόστιμο όπως ορίζεται από το νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν και οι εισαγγελικές αρχές και τα δικαστήρια. Ο πολίτης πρέπει να αντιδρά ουσιαστικά όταν φτάνει σε τέτοια κατάσταση το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ [ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ ΕΧΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ]ΚΑΙ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ -ΓΑΤΕΣ-ΓΕΛΑΔΙΑ [ΜΕ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΜΟΛΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΒΟΣΚΗ] ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ-ΓΕΛΑΔΙΑ ΚΛΠ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΦΕΚ Ν. 52 ΤΟΥ 2012 ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι μέχρι να γυρίσει το κεφάλι κανενός και να έχουμε άλλα ντράβαλα αγαπητέ Γιώργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η γνωστή ατάκα των καμπισων: θ γίνει κακό.. θ θρηνούμε.. αυτά κύριε πουρνάρα αντανακλούν στο σύμπαν γι αυτό πείτε κανένα. Καλό λόγο.. λίγο θετική ενέργεια θέλει το χωριό Καπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο θεός - φύση μας χάρισε το πανέμορφο Μύτικα. Και εμείς - όχι όλοι αλλά πολλοί- τον καταστρέφουμε. Και μαζί καταστρέφουμε και την ποιότητα και την ασφάλεια της ζωής μας. Απόλυτα δικαιολογημένος ο θυμός και η οργή του Γιώργου. Χρειάζονται αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα. Και όχι υποκριτικές επιτροπές που την σύνθεσή τους δεν την θυμούνται ακόμη και αυτοί που συμμετέχουν. Στάχτη στα μάτια και υπεκφυγή από τη λύση του προβλήματα. Κάποιος παλιός πολιτικός και άνθρωπος της πιάτσας, μακαρίτης τώρα, έλεγε ότι "αν δεν θέλεις να λυθεί ένα πρόβλημα φτιάξε μια επιτροπή". Δυστυχώς επιβεβαιώνεται καθημερινά. Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο