Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Ψηφιακή κάρτα εργασίας Άλλη μία απάτη της Κυβέρνησης και όσων την υποστηρίζουν χωρίς όρους


Δεν καταργεί την εργασιακή ζούγκλα αντιθέτως την νομιμοποιεί πλασματικά......
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νόμο Χατζηδάκη, κατάργησε όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει μετά τον περιορισμό τους από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) και προσπάθησε να επιβάλει συνθήκες δουλείας, όπως την ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, τον διαχωρισμό του εργάσιμου χρόνου (σε ενεργό και ανενεργό), τον περιορισμό της συλλογικής δράσης, την κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Σε τέτοιες συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, παρουσιάστηκε η ψηφιακή κάρτα ως πανάκεια για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων των εργαζομένων.

«Άνθρακες ο θησαυρός»

Αμέσως μετά την πρώτη εφαρμογή τους, συνδικάτα καταγγέλλουν τον εξαναγκασμό εργαζομένων σε εργασία, μετά το «χτύπημα» της κάρτας.

Η ψηφιακή κάρτα, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο των εργοδοτών από ελεγκτικό μηχανισμό, καταλήγει σε νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας και σε εξαπάτηση των εργαζομένων.

Οι αντιδράσεις των Σωματείων αποδεικνύουν ότι μόνο μέσα από τη συλλογική δράση και αντίσταση, μπορεί να ανατραπούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι:



1. Την επαναφορά και αναβάθμιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

2. Τη νόμιμη και σταθερή εργασία.

3. Την αύξηση μισθών και συντάξεων



Μέσα από κοινωνικούς αγώνες κατακτούνται δικαιώματα







Το Γραφείο Τύπου 6.7.2022

1 σχόλιο:

  1. γραφει ο καθενας οτι του κατεβει στην κεφαλα πεταει και ενα γραφειο τυπου απο κατω και εσεις το δημοσιευετε. απατη η ψηφιακη καρτα εργασιας,η οποια ισχυει σε ολες τις χωρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο