Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Τελευταία στιγμή σώθηκε από πλειστηριασμό το πατρικό της δημοσιογράφου Γιούλης Σταρίδα στον Αστακό.


  Η ΕΣΗΕΑ εξιστορεί το χρονικό και καταγγέλλει για ανάλγητη συμπεριφορά τον πρώην αντιεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση

Το μαζικό κύμα συμπαράστασης έδωσε το σπίτι της δημοσιογράφου Γιούλης Σταρίδα που έβγαινε σήμερα σε πλειστηριασμό για χρέος 63.000 ευρώ. Όπως είχε καταγγείλει η ίδια, είχε καταδικαστεί ερήμην της για συκοφαντική δυσφήμιση. .......
 
 
Διαβάστε περισσότερα »Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αχιλλέα Ζήση για ανάλγητη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, ο κ. Ζήσης προχώρησε σε εκπλειστηριασμό, για χρέος 63.000 ευρώ, του μοναδικού προγονικού σπιτιού στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας της δημοσιογράφου Γιούλης Σταρίδα. Στο σπίτι διαμένει η ασθενής μητέρα της και η 91χρονη γιαγιά της.

«Ο πλειστηριασμός είχε οριστεί για σήμερα, Τετάρτη, 6 Ιουλίου. Υπήρξε, όμως, ένα κύμα συμπαράστασης από τους συναδέλφους, οι οποίοι γνώριζαν ότι καθένας από εμάς θα μπορούσε να είναι στη θέση της. Με τη στήριξη των συναδέλφων και τη συμβολή του Ταμείου Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και τον πρόεδρο της ιδιοκτήτριας εταιρείας κ. Γιάννη Φιλιππάκη, το ποσό συγκεντρώθηκε και το σπίτι σώθηκε, στην κυριολεξία, την τελευταία στιγμή».

Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι ο κ. Ζήσης είχε κάνει μήνυση και αγωγή το 2009 κατά της εφημερίδας “Espresso” και της εταιρείας ΝΕΠ ιδιοκτησίας τότε Κυριακίδη. «Ο τελευταίος είναι φυγόδικος και όλη η περιουσία της ΝΕΠ έχει δεσμευτεί και κατασχεθεί. Θεώρησε, όμως, σωστό να στραφεί κατά της συναδέλφου. Τα δικαστήρια όλα έγιναν ερήμην της, καθώς όλες οι κλητεύσεις ρίχνονταν κάτω από την κλειστή πόρτα του σφραγισμένου κτηρίου της ΝΕΠ στην Καλλιθέα. Η υπόθεση τελεσιδίκησε και  όλο το χρέος βάραινε πλέον τη συνάδελφο».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ευχαριστεί τους «δημοσιογράφους της Αθήνας για την στήριξη στη συνάδελφο και δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να διαμαρτύρεται έντονα και να ζητεί την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, προκειμένου να παύσει η βιομηχανία των αγωγών, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου, να πιέζουν τους συναδέλφους και κάποιες φορές να καταστρέφουν την ίδια τους τη ζωή.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να στείλει επιστολές διαμαρτυρίας για τα αποτελέσματα του τυποκτόνου νόμου αλλά και για την ανάλγητη συμπεριφορά του κ. Ζήση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.


πηγή:avgi.gr

2 σχόλια:

  1. Θωμάς Μπαρμπαρούσης8 Ιουλίου 2022 στις 1:58 μ.μ.

    Κατ αρχήν, Ανακούφιση γιατί η συμπατριώτισσα συνάδελφος Γιούλη Σταρίδα βγήκε νικήτρια από έναν σκληρό , άνισο και απάνθρωπο αγώνα, και κατάφερε να περισώσει ό,τι πιο ιερό έχει στη ζωή της, το πατρικό της σπίτι. Ο κάθε επαγγελματίας Δημοσιογράφος μπορεί να καταλάβει τη θέση της καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, γιατί, απλά, βρίσκεται και ο ίδιος αντιμέτωπος, κάθε στιγμή και ώρα,με την δαμόκλειο σπάθη του γνωστού τυποκτόνου Νόμου του 81. Ενός Νόμου, ο οποίος εξακολουθεί και ισχύει, παρά το γεγονός, ότι ,από τότε, κυβέρνησαν τη χώρα όλα τα κόμματα του πολιτικού φάσματος, του ΚΚΕ μη εξαιρουμένου. Να την συγχαρώ και να της ευχηθώ καλή δύναμη και να μην αναγκαστεί ,ποτέ, στο μέλλον, να μπει σε τέτοιου είδους ψυχοφθόρες, περιπέτειες. Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ την ΕΣΗΕΑ, το στήριγμα των επαγγελματιών Δημοσιογράφων, που δίνει σκληρές μάχες για την ελευθερία του τύπου. Η στάση της μας δίνει δύναμη, μας ατσαλώνει για να συνεχίζουμε τη δουλειά μας, που δυστυχώς, στη χώρα μας, έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη, όπως στις τριτοκοσμικές χώρες.
    Κατά δεύτερον , να απαντήσω στον κ. Ιωάννη Καρναβά και σε οποιονδήποτε κ.Καρναβά, που, ελαφρά τη καρδία, με επιπόλαιη και ανώριμη σκέψη, έσπευσε να με κατηγορήσει γιατί επικαλέσθηκα, σε πρόσφατο δημοσίευμά μου,την ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ, θεωρώντας το αυτό ως κάτι το μεμπτό,ή δεν ξέρω ως τι άλλο. Σας παραπέμπω κύριε Καρναβά στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και σας αφήνω να κάνετε, εκ του ασφαλούς, την κριτική σας, από τη θέση του καναπέ σας.Δεν έχετε όμως αντιληφθεί κ. Καρναβά, ότι διαπράξατε σοβαρό ποινικό αδίκημα, σε βάρος μου, όταν με ταυτίζεται με τον Τραγκισμό-όπως λέτε- ή όταν μου αποδίδετε δοσοληψίες, στα πλαίσια άσκησης του λειτουργήματός μου. Μη φοβάστε , όμως γιατί ο ίδιος δείχνω κατανόηση ακόμα και σε αυτόν, που με αδικεί κατάφωρα, με σπιλώνει και με προσβάλλει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, χωρίς ποτέ να με έχει γνωρίσει, ή έστω να μιλήσει τηλεφωνικά μαζί μου. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα και οι κόκκινες γραμμές, τις οποίες τις τηρώ, όταν η επίθεση, σε βάρος μου, γίνεται συστηματικά και, το χειρότερο, με δόλο.
    thomas.barmparousis@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαίως και μπορεί να χαρακτηριστεί ανάλγητη η συμπεριφορά αυτού που έφτασε μέχρι το τελικό στάδιο (του πλειστηριασμού) την υπόθεση. Πλην όμως και ο κάθε δημοσιογράφος δεν μπορεί να γράφει συκοφαντικά για κάποιον τρίτο. Θα πρέπει να γράφει αλήθειες, διαφορετικά επόμενο είναι να έχει τις συνέπειες του νόμου. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη συμπατριώτισσα γιατί δεν γνωρίζω τίποτε απολύτως για τη συγκεκριμένη υπόθεσή της ούτε όμως και μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα ακούγοντας μόνο τη μια πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο