Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Δελτίου Τύπου Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.


Αξιότιμα μέλη της Επιτροπής Αγώνα.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τους κοινούς αγώνες με στόχο την αποτροπή της ψήφισης της θεσμοθέτησης ΠΟΑΥ στην περιοχή Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας...... Σε αυτά τα δύο χρόνια καταφέραμε πολλά και σταθήκαμε με αξιοπρέπεια σε έναν άνισο αγώνα. Η παρούσα δημοτική αρχή, με πλήρη συναίσθηση των προβλημάτων και του πολιτικού κόστους, πρωτοστάτησε για πρώτη φορά στην διεκδίκηση αλλαγής ενός λανθασμένου σχεδιασμού.

Η υπόθεση πλέον είναι στο καθ’ ύλην θεσμικό όργανο στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν χρειαστεί είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Σε όλη την διαδρομή ήρθαμε σε επαφή με όλους τους πολιτικούς χώρους και κόμματα, Δήμους, την Περιφέρεια, Υπουργούς, το Πρωθυπουργικό Γραφείο, Βουλευτές, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τις αρμόδιες Επιτροπές.

Σαν Δήμαρχος, πιστεύοντας απόλυτα ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει αστοχίες και επιβάλλεται να διορθωθούν, ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής, συνεχίζω να δίνω τον αγώνα με όλα τα μέσα που δίνει η συντεταγμένη Πολιτεία.

Με απόλυτο σεβασμό πάντα στην διαφορετική άποψη, με κατανόηση των αναγκών όλων των πλευρών, όλο το διάστημα προσπάθησα να αποτρέψω τον κοινωνικό αυτοματισμό που δημιουργούν τα άκρα, έχοντας μια βαθιά δημοκρατική αντίληψη και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την κοινωνία, αναγκάζομαι να αποχωρήσω από την άτυπη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αγώνα. Η διαχρονική μου άποψη είναι ότι στα μεγάλα θέματα που αφορούν το τόπο μας, απαιτούνται συνέργιες και συνεργασίες απ' όλους τους πολιτικούς χώρους και όχι αφορισμοί.

Πλέον υπάρχουν τα νομικά - επιστημονικά δεδομένα και επιχειρήματα, ώστε να αποτραπεί η μονόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής μας και να διασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη.

Με εκτίμηση

Τριανταφυλλάκης Λεων Ιωάννης
Δήμαρχος Ξηρομέρου

16 σχόλια:

  1. ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρήκε ευκαιρία και την έκανε με ελαφρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο δήμαρχε, ούτε βήμα πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήμαρχε σωστά σημειώνεις ως γενική αρχή ότι "στα μεγάλα θέματα που αφορούν το τόπο μας, απαιτούνται συνέργειες και συνεργασίες απ' όλους τους πολιτικούς χώρους και όχι αφορισμοί." ΄Μόνο που αυτό που ζητάς είναι αδύνατο -κυρίως - όταν αυτά τα μεγάλα - και η ΠΟΑΥ είναι μέγιστο- συγκρούονται με ισχυρά επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα, που γνωρίζουν τους τρόπους επηρεασμού και ξέρουν να τους εφαρμόζουν. Όμως αυτός ο λόγος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραίτηση ενός Δημάρχου που οι πολίτες τον εξέλεξαν με πλειοψηφία 75% για να αγωνισθεί να λύσει τα προβλήματα και όχι να παραιτείται από έναν σε εξέλιξη αγώνα που αφορά το μέλλον του τόπου μας και των κατοίκων του. Και σε κάθε περίπτωση Δήμαρχε οφείλεις να γίνεις συγκεκριμένος και όχι αόριστος και υπαινικτικός. Διαφορετικά η παραίτησή σου θα βγάζει οσμή είτε αλλαγής θέσης για ψηφοθηρικούς λόγους, είτε συμμόρφωσης προς υποδείξεις, είτε και για τα δύο. Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απορώ τόσο καιρό πως έβγαλες άκρη με όλους αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο γνωστός Τριανταφυλλάκης όπως λάκισε απο δημοτικός σύμβουλος έτσι και τώρα λάκισε απο την επιτροπή αγώνα. Κύριε Τριανταφυλλάκη εάν θέλεις να εμφανίζεσαι ως ηγέτης δεν λακίζεις στα μέσα της διαδρομής. Πάς μέχρι τέλος. Ένας αγανακτισμένος συνοδοιπόρος σου στο αγώνα κατά της ΠΟΑΥ. Να δημοσιευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δήμαρχε στη πρώτη στραβή άδειασες ανθρώπους που σε στήριξαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ακριβώς μας λέτε? Παραιτειστε απο την θέση του άτυπου προέδρου της Επιτροπής Αγώνα.Ωραια!Τα υπόλοιπα τι σημαίνουν μπορείτε να μας εξηγήσετε?
    Ή μπορεί και να μην χρειάζεται να πειτε και άλλα. Το πλέον πιθανότερο να έχουν την ίδια αοριστία.Καταλάβαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρεταλια του γαλουνη αυτα να τα αφήσετε και μην προσπαθείτε να κάνετε. Φθηνή πολιτική χωρίς στοιχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρείς ερωτήσεις προς τον αξιότιμο κύριο Τριανταφυλλάκη.
    Α) Λέτε ότι αναγκασθήκατε να παραιτηθείτε. Δεν μας λέτε όμως τι σας ανάγκασε. Έχτε υποχρέωση να μας πείτε ποιος σας ανάγκασε και με ποιο τρόπο
    Β) Η παρούσα δημοτική αρχή μετά την παραίτησή σας θα συνεχίσει τον αγώνα της;
    Γ) Τι σημαίνει ότι επειδή η υπόθεση είναι πλέον στο καθ’ ύλην θεσμικό όργανο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μα αν πιστεύετε ειλικρινά ακόμη στον αγώνα σας τώρα χρειάζεται ενίσχυση η προσπάθεια και δεν φεύγουεμ στο κρίσιμο σημείο εκτός και εάν γνωρίζετε κάτι που όλοι οι άλλοι αγνοούμε.
    Και μια παρατήρηση. Ώστε ο σχεδιασμός έχει αστοχίες λοιπόν; Και εμείς που νομίζαμε ότι ήταν καταστροφή για τον τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Den yparxoun aloi na symexisoun ton agona na trexoun to ta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. "Άτυπη επιτροπή " Επικυρωμένη απο τον Άρειο πάγο δεν ήταν , ήταν όμως επιτροπη αγώνα που αν δεν ηταν πουλημενη απο την αρχή θα μπορούσε να μετακινησει βουνά. Πέστε γουστάρουμε τις ιχθυοκαλλιέργειες, έχουμε παλιά αλισβερισια όλες οι παρατάξεις ολα τα αλλα ειναι για να σας ριξουμε σταχτη στα ματια. Εύχομαι τέτοιος καταραμένος τοπος με τους περισπουδαστους ηγέτες που εχει να βαλουν κλουβια και μεσα στο λιμάνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε βάλτε τον γαλούνη πρόεδρο της ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΑΓΏΝΑ κατά της ΠΟάΥ.
    δέν έχεται καθόλου μυαλοοοοοοοό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΥΡΙ ΤΥΡΙ ΤΥΡΙ ΤΥΡΑΚΙ
    ΤΥΡΙ ΤΥΡΙ ΤΥΡΑΚΙ
    ΤΥΡΙ ΤΥΡΙ
    ΤΥΡΑΚΙ!!
    ΣΤΗ ΦΑΚΑ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 2:06 τα ψάρια δεν μεγαλώνουν μέσα στα σκατα κατά συνέπεια δεν γίνεται να έρθουν στο λιμάνι υμαρτον ασχολειθειται με τίποτα άλλο ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο