Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Γιάννης Χρόνης: Κίτρινος Τύπος έχει χαθεί κάθε έλεγχος!!


    Κατά το λεξικό American Heritage, ο Κίτρινος Τύπος αναφέρεται στη μορφή δημοσιογραφίας που εκμεταλλεύεται, διαστρεβλώνει ή υπερβάλλει κάποια είδηση προκειμένου να προσελκύσει αναγνώστες δημιουργώντας εντυπώσεις. 

Απευθύνεται συχνά με φτηνούς συναισθηματισμούς αποφεύγοντας την αναφορά σε λογικά/ορθολογικά επιχειρήματα και γενικώς στη…λογική των αναγνωστών. Παρουσιάζει ειδήσεις, με ελάχιστη ή μηδενική έρευνα, σε εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα και εξώφυλλα (μιλώντας για εφημερίδες και περιοδικά). Τηρουμένων των αναλογιών του είδους, το ίδιο συμβαίνει και στο διαδίκτυο.  .....

Διαβάστε περισσότερα »

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν υπερβολές των γεγονότων, σκανδαλολογία, εντυπωσιασμό. Κατ’ επέκταση ο όρος χρησιμοποιείται σήμερα μειωτικά απέναντι σε κάθε μορφή δημοσιογραφίας που αντιμετωπίζει τα γεγονότα με αντιεπαγγελματικό ή ανήθικο τρόπο.(απόσπασμα jaj.gr)

Γιάννης Χρόνης
Πρόεδρος ΤΚ Χρυσοβίτσας

    Δυστυχώς είδα ένα δημοσίευμα τοπικού μέσου, που σε ρυθμούς αντιπολίτευσης καταδικάζει την όποια προσπάθεια, από όποιον και ότι , θεωρούν ως εχθρό τους. Αυτό το οποίο βλέπουμε να γίνεται περίπου ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει να κάνει με το γεγονός ότι, ναι, παρά τις κραυγές, παντελώς ανυπόστατες της μερίδας αυτών που μόνο την αντιπολίτευση έχουν στο εμπρός μέρος του μυαλού τους, ενώ στο πίσω μέρος την μιζέρια και την αδιαφάνεια του παρελθόντος, υπάρχουν και κάποιοι που επιθυμούν να κλείσουν τα αυτιά τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν για το καλό του τόπου τους.

Στο δημοσίευμα ο τίτλος είναι ότι ο δρόμος γέμισε με «μπαλώματα», συνεχίζοντας στο κυρίως κείμενο, «Σκηνές… Ουγκάντας», «το μηχάνημα της Περιφέρειας να «φιλεύει»», «τους ντόπιους οι οποίοι μάλιστα «χώθηκαν» για… εθελοντική εργασία!».

Εγώ ως πρόεδρος της Τ.Κ. απαντώ φτάνει πια με τη μιζέρια και τον καιροσκοπισμό.

Αφήνω τους ανθρώπους που μένουν στην κοινότητά μας καθώς και τους ξενιτεμένους χωριανούς μας, που θα επισκεφθούν για το καλοκαίρι την περιοχή μας, οι ίδιοι να αποφασίσουν και να ασκήσουν την κριτική τους.

Επίσης ένα από τα σημεία του κειμένου που με στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι αυτό που αναφέρεται στους εθελοντές, «τους ντόπιους οι οποίοι μάλιστα «χώθηκαν» για… εθελοντική εργασία!», δυστυχώς με αυτόν τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό που απαξιώνει, που δείχνει έλλειψη σεβασμού, περιφρονώντας τους εθελοντές που μέσα στη ζέστη έδωσαν τον αγώνα τους να ξεφορτώσουν μερικούς τόνους πίσσας και να δουλέψουν με τα χέρια τους για την τοποθέτηση της, στα ελαττωματικά σημεία του οδοστρώματος σε όλο το μήκος της οδού.

Κλείνοντας την σύντομη αυτή παρέμβαση μου, θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας, και να υπενθυμίσω ότι ο εθελοντισμός είναι μια πράξη αυθόρμητη και ανιδιοτελής μία στάση ζωής που ενστερνίζεται πανανθρώπινες αξίες.

Υ.Γ: Προς τους εθελοντές ένα μεγάλο ευχαριστώ!!! 

Δείτε τις εικόνες που το αξίζουν: 














19 σχόλια:

  1. η δουλεια στο δημο φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιο Δημο εννοειτε....

      Διαγραφή
    2. 11:37 στον Δήμο για τον οποίο μιλάμε. Μην κάνεις την χαζή. Και μην προσπαθείς να μας πείσεις για κάτι διαφορετικό. Το είδαμε και σε φορολογικές δηλώσεις. Αν ο κόσμος θέλει να γυρίσει πίσω σε πρακτικές που μόνο καλό δεν κάνουν στον τόπο ας το κάνει.

      Διαγραφή
  2. Πο πο πο. Πόσο σας πονάει ο Χρόνης. Πονάτε 10 χρόνια πλέον. Σας εξαφάνισε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΕΝΑΣ ΑΦΑΝΤΟΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΕΚΑΝΕ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΔΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΑΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΜΙΓΜΑΤΟΣ. ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και με χρυσό να φτιάξεις όλο το δρόμο πρόεδρε, να ξέρεις ο μίζερος ο άνθρωπος και ο φτηνός θα σου πει Δεν είναι καλός ο δρόμος.ηθελε και λίγο χώμα να ρίξεις. Μην τους δίνεις σημασία έτσι είναι και στα σπίτια τους. Μιζεροιιιιιιι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντού υπάρχει μύθος παντού υπάρχει Κουρής......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για το κείμενο πρόεδρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι μεγάλος γάτος ο γάτος μπράβο Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι με την προσπάθεια αυτή ο δρόμος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν επί δημαρχίας γαλουνη που δεν είχε γίνει τίποτα απολύτως! Οι κάτοικοι προσωρινά εξυπηρετούνται! Συγχαρητήρια στην περιφέρεια, τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας χρυσοβίτσας για την προσπάθεια! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εθελοντές που ήταν το βασικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας!!! Τα καλύτερα έρχονται κι ας στεναχωρούν κάποιους!!! Η ΖωΖο στεναχωριέται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνος σου τα γράφεις Γιάννη τα σχόλια

      Διαγραφή
    2. Μονος του και ολοι σας, ποντικακια. Ποσο πονατε Ρε?

      Διαγραφή
  9. Έρχεται ο άνθρωπος 0 προταση στα δημοτικά συμβούλια για το χωριό τού νά μας πει τι; Δεν έχει βάλει στο χωριό τού ούτε μία χούφτα άμμο και θέλει να κρίνει μέχρι καί τούς εθελοντές. Αλλά αυτοί είστε πού λέι και ο Κουτσούμπας τι να πω 🤣🤣🤣.Γλεντα τούς ρε Χρόνη να χάνουν τον ύπνο τούς επειδή κανείς το αυτονόητο ότι καλύτερο μπορείς για το χωριό σου δηλαδή κάτι πού δεν μπορούν να το χωνέψουν όλοι αυτοί που δεν έχουν κάνει ΤΊΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάρα Πρόεδρε είσαι ο καλύτερος με διαφορά και αυτό τους πονάει οποίος εργάζεται και θέλει να κάνει πεντε πράγματα για το χωριό του βγάζουν κακία δεν κάνει πάλι τα ίδια. Μην πτοισε Πρόεδρε είμαστε μαζί σου!!!

      Διαγραφή
  10. Αυτοι που κριτικάρουν τον Χρόνη, τι ακριβως πρόσφεραν στον τοπο; Μονο κακια και ζηλια δειχνουν, για εναν προεδρο που χαίρει εκτίμησης απο όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τον τελευταίο καιρό γίνονται εντατικές προσπάθειες απο διάφορους να μας περάσουν ότι στον Δ. Ξηρομέρου δεν γίνεται κανένα έργο αυτή την στιγμή. Ότι η δημοτική αρχή είναι απών, ανίκανη, αδύναμη να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του δήμου. Το χειρότερο απο όλα είναι ότι λένε ότι οι προηγούμενοι έκαναν περισσότερα για τον τόπο μας. Επειδή πλέον πολλά πράγματα ανεβαίνουν στο ίντερνετ όπως τοπικά blog, Facebook κτλ μπορείτε να κοιτάξετε αυτά που ανεβάζατε όταν ήσασταν στην εξουσία να τα δούμε; Γιατί απο ότι θυμάμαι μόνο τραπεζώματα βλέπαμε και επισκέψεις σε κέντρα διασκέδασης. Όσο για αυτόν/ή που έρχεται θα συγκρίνετε με ότι καλύτερο πέρασε στον Δήμο τα τελευταία 25 χρόνια. Μπορεί να το αντέξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΗ, ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΙ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιάννης Χρόνης πρόεδρος Κοινότητας χρυσοβιτσας Ξηρομέρου μεγάλος Γάτος από παντού τσιμπάει εργα για το χωριό του Δήμο περιφέρεια υπουργεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει έχετε μείνει απελπιστικά μόνοι..
    Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι σας έχουν γραμμένους στα πάλαια τους υποδήματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο