Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ : ΝΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ-ΒΙΤΣΑ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΟΣΟΥ 900.000€





Με την υπ’ αριθμόν 9/2022 απόφαση της επιτροπής του αρ. 152 του Ν. 3463/2006, η οποία συνεδρίασε στις 27.7.2022, ακυρώθηκε ομόφωνα ως παράνομη η απόφαση του κ. Αποστολάκη Γεωργίου μαζί με το έτερό του ήμισυ και αναπληρωτή δήμαρχο και δήθεν γνώστη του αντικειμένου κ. Βίτσα Δημήτριου για το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΟΧΘΙΩΝ ΠΑΛΑΙΡΟΥ» προϋπολογισμού 900.000€,..... που έγινε με απευθείας ανάθεση - διαπραγμάτευση, με έκπτωση ποσού μόλις 4€ και με ποσό σύμβασης προς υπογραφή 899.996€ . Η δοθείσα έκπτωση δεν ανέρχονταν σε ποσοστό ούτε καν 4% .

Η επιτροπή αφού εκτίμησε το παράνομο της διαδικασίας λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων που απαιτεί το άρθρο 32 παρ 2γ του Ν. 4412/16 και τη μη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, ακύρωσε ως παράνομη την απόφαση Αποστολάκη - Βίτσα που έγινε για λόγους που μόνο αυτοί οι δυο γνωρίζουν. Μάλιστα παρέστησαν και οι δύο κατά την συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 152 στο Μεσολόγγι στις 27.7.2022 για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους ... Είχαν φαίνεται μεγάλο ενδιαφέρον για την έκβαση της υπόθεσης …

Η δημοτική μας ομάδα είχε επισημάνει στην Οικονομική Επιτροπή το μη νόμιμο της διαδικασίας σε όλα τα στάδια του εν λόγω έργου και καταψήφισε την διαδικασία και μόνο. Όχι φυσικά το έργο. Μάλιστα κάλεσε την Οικονομική Επιτροπή να διεξάγει διαγωνισμό για το έργο, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε από τους κυρίους Αποστολάκη και Βίτσα* (* από εδώ και στο εξής όταν αναφέρομαι σε Αποστολάκη, θα εννοώ Αποστολάκη - Βίτσα χάριν συντομίας), με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο, οι οποίες οφείλονται αποκλειστικά σε δική τους υπαιτιότητα. Ως αποτέλεσμα επιβαρύνονται οι δημότες μας και οι επισκέπτες της Παλαίρου με αυτή την άσχημη εικόνα.

Από σήμερα γνωρίζουν όλοι την σκοπιμότητα που υπάρχει πίσω από κάθε έργο και για ποιους λόγους δεν προχωράνε τα έργα στον δήμο Άκτιου- Βόνιτσας.

Ο κύριος Αποστολάκης έχει αλλεργία στους διαγωνισμούς που την μετέδωσε και στον κύριο Βίτσα, ο οποίος ήταν κάποτε επίτροπος του Ελεγκτικού Συνέδριου και υποτίθεται έλεγχε δημόσιες συμβάσεις.

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα έργα στον Δήμο μας δεν προχωράνε, διότι δεν πραγματοποιούνται διαγωνισμοί σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, αλλά γίνονται απευθείας αναθέσεις ποσών άνω των 700.000 ευρώ και η επιλογή των ανάδοχων στους διαγωνισμούς γίνεται με δήθεν επίκληση της αιτιολόγησης προσφορών. Δεν ευθύνεται η «κακιά αντιπολίτευση» για τη μη πραγματοποίηση των έργων στο Δήμο μας, όπως αυτοί θέλουν να διαδίδουν, αλλά το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Ως αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να μη γίνονται έργα που να συμβάλουν στην ανάδειξη-ανάπτυξη της περιοχής μας (μας καλύπτει η οικειοποίηση έργων εθνικής εμβέλειας και οι ιδιωτικές επενδύσεις).

Ήταν τόσο το άγχος τους που παρέστησαν και οι δυο κατά την συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/06 και ενώ ο κύριος δήμαρχος ήταν παρών δήλωσε ότι θα τον εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής του κ. Βίτσας. Μάλλον λόγω ρητορικής δεινότητας του κ. δήμαρχου...

Μάλιστα προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, δεν τους έφτανε ο δικηγόρος που υπάρχει στο Δήμο μας με πάγια αντιμισθία, προσέλαβαν και ιδιώτη δικηγόρο ταυτόχρονα, χωρίς βέβαια να υπάρχει η απαραίτητη γνωμοδότηση του δικηγόρου του δήμου ότι δεν μπορεί να παραστεί στην συγκεκριμένη υπόθεση- καθώς πρόκειται για ένα έγκριτο νομικό με διδακτορικό τίτλο μάλιστα.

Οι κύριοι αυτοί οφείλουν τουλάχιστον να απολογηθούν πολιτικά στους δημότες και να εξηγήσουν γιατί επιλέγουν απευθείας αναθέσεις ποσού 900.000€ με αποφάσεις που κρίνονται παράνομες. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στο έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΠΟΓΩΝΙΑΣ - ΒΑΡΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 745.000€, το οποίο έργο ανατέθηκε και αυτό απευθείας σε εργολάβο με έκπτωση μόλις 2%.

Ζητάμε την άμεση παραίτηση του κύριου Βίτσα καθώς δε τυγχάνει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου .

ΥΓ1: Δε φταίει η γίδα……

ΥΓ2: Η τεχνική υπηρεσία του δήμου κύριε Αποστολάκη*(χωρίς να αφορά η μομφή αυτή τους υπάλληλους) μάλλον θα ασχολούνταν με τις μελέτες-επιβλέψεις του έργου Άκτιο - Αμβρακία (παράκαμψη Αμφιλοχίας) εκείνο το διάστημα …

Για το Κύμα Αλλαγής
ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ










21 σχόλια:

  1. Τώρα του έκαναν τα μούτρα κρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δώσε Κασολα έτσι έμαθε ο καριόλης δεν γνωρίζει από διαγωνισμούς. Πως θα κάνει τις εκλογές να βγεί πάλι πρώτος. Τους χαλάς όλο αυτό που έχουν στήσει πως θα βγουν από την πρώτη Κυριακή. Τα έξυπνα του καριόλη περνανε ζωή και κότα και τα βοιδια ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΝΟΜΙΙΑ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΩΔΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΥΡΙΕ ΜΩΡΑΙΤΗ Κ ΥΡΙΑ ΚΑΡΕΛΟΥ ΠΩΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραιτησου Βίτσα κάποτε κατηγορούσες τον αποστολακη για τις. Παρανομίες που έκανε και τώρα εσυ εισαι χειρότερος από αυτόν σου αρέσει το μέλι ρε καπαμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΣΟΛΑ ΧΤΥΠΑΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ. ΟΣΙΟ ΤΟ ΚΑΡΙΟΛΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ. ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστη αντιπολίτευση που βγάζει τον μανδύα του τίμιου και ηθικού Βίτσα . Ο Κασολας έχει μεγάλες άκρες θα σας σταματήσει παντού θα το δείτε και θα πέσει πείνα μεγάλη και αλληλοσπαραγμός στο δημαρχείο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς έχουν μεταβληθεί σε μεσίτες των εργολάβων αντί να είναι Δημοτικοί άρχοντες. Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη νομιμότητα. Κάποιοι ζουν αποκλειστικά από το Δήμο, άλλοι ζουν χλιδάτα από το Δήμο και άλλοι πλουτίζουν από το Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δούμε ποιοι από την Τεχνική Υπηρεσία θα τολμήσουν να βάλουν τις υπογραφές τους για τη παραλαβή πολλών έργων. Τότε θα πέσει πολύ γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο γαμπρός του ισότιμου έχει πάρει δύο έργα 350.000 ευρώ. Ενα 250.000 ευρώ στους παιδικούς σταθμούς και ένα 140.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία στη δε ΠΑΛΑΊΡΟΥ. Ψάξτε τι έχει κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το καθεστώς συντηρεί πολλά στόματα για να επιβιώνει και το ίδιο. 'Αλλοι λίγα, άλλοι πολλά, άλλοι πάρα πολλά και τη μερίδα του λέοντος οι εκλεκτοί. Περιδιαβαίνουν άπαντες από το ΚΑΠΙΤΏΛΙΟ της παραλίας ή από το γνωστό υπόγειο της Μπούχαλης. Βεβαίως χοντρό παιχνίδι παίζεται και στο καθ' οδόν διαφθορείο. Μήπως έχετε απορίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κασόλα τώρα ξύπνησες; Αν δεν ήσουν Πρόεδρος στο ΦΟΣΔΑ , και ασκούσες δυναμική αντιπολίτευση, ως όφειλες, στη λαίλαπα κατασπατάλησης( ο ποιο ευγενικός χαρακτηρισμός) του δημοσίου χρήματος τότε θα είχαν καταρρεύσει από καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Βίτσας έπαθε μετάλλαξη στο χαρακτήρα του.

    Δόξα, χρήμα, εξουσία τον ενέπνευσε ο Αρχιερέας.

    Ιστορικά έχει αποδειχθεί, στο τέλος η αλήθεια θα θριαμβεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στο δικαστήριο φέρανε δικηγόρο και από την Αθήνα δεν τους έφτανε ο δικηγόρος του δήμου φέρανε και τον Πετρόπουλο αχ καριόλη ξεκίνησε η κατρακυλα σου δεν θα μπορεί;ς να μαζέψεις τίποτα. Μπράβο Θανάση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έτσι κάνουμε όλοι εκλογές με ξένα λεφτά Αποστολακη καλά σας κάνει ο Κασολας. Αλλά δε σας νοιάζει τίποτα μόνο το ψητο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας ξεβράκωσε τελειως δώστε ένα λόγο που κάνετε τόσο μεγάλη ανάθεση. Βίτσα ο αδερφός δε φταίει τίποτα να τον προσβάλεις συνεχώς . Έλεγε σε παρέα στη παλαιρο εγώ δε τα ξέρω αυτά και δε συμφωνώ Αν γίνονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ενας που έφυγε από το Καπιτώλιο της παραλίας , ο οποίος γνώριζε και γνωρίζει τα πάντα, μου έλεγε , λεηλατεί τους εργολάβους κάνοντας παιχνίδι με τα μηχανήματα του Δήμου και αξιοποιεί το πρατήριο της διαπλοκής. Έφυγα μην πάω φυλακή μου είπε.

    Κάποιοι που είναι και τώρα στο Καπιτώλιο της Βόνιτσας μου έχουν πει κατά καιρούς, είμαστε εκτελεστικά όργανα των αιρετών. Είστε οι εγγυητές της νομιμότητας τους είπα. Σε προφανή αμηχανία που ήρθαν σταμάτησαν εκεί τη κουβέντα.

    Σε ότι αφορά τον Επίτροπο Βίτσα, δυστυχώς απέδειξε πόσο μικρός είναι, δεν του έφταιξε κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κασόλα, όσο ο τοπικός βουλευτής και ο μηχανισμός του από τη μία μεριά, οι πρώην διαπλεκόμενοι του καθεστώτος Αχείμαστου- επαγγελματία γραμματέα στη Ζαβέρδα, και ο ισότιμος στηρίζουν, με ανταλλάγματα βεβαίως πολλών ειδών, το καθεστώς του Αρχιερέα δεν αντιμετωπίζεται στα ίσα.

    Ο τρόπος αυτός με τις προσφυγές στη συντεταμένη πολιτεία του φέρνει ισχυρά πλήγματα. Αν το έκανες τόσα χρόνια και δεν γινόσουν Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ ΤΏΡΑ θα είχαν καταρρεύσει.

    Δεν ξέρω τι θα κάνεις. Αν στο μυαλό σου έχεις να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος τότε αμέσως τώρα υπέβαλλε τη παραίτηση σου από το ΦΟΣΔΑ. Εκτός και αν κολατσίζεις και εσύ.
    Θυμάσαι τι είπες στο Κατσαμπίρη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΗΝ ΑΝΗΣΗΧΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΚΑΡιΟΛΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ. ΠΕΣΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ θΕΛΕΙ ΕΧΟΥΝ. ΜΠΕΙ ΣΤΟ. ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ. ΤΟ ΚΑΡΙΟΛΙΚΟ. ΚΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΤΟ ΛΙΩΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ. ΚΕΡΙ , Ο. ΑΓΩΝΑΣ. ΕΧΕΙ. ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΛΥΣΑΛΕΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εκεί στην βονιτσα γίνονται χειρότερα πράγματα και νομίζαμε ότι μόνο εδώ στον Αστακό γίνονται αναθέσεις μεγάλες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ. ΤΟΝ ΚΑΣΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ .ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΦΥΛΑΚΗ .ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ .ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ .ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ .ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ .ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΤΕΝΟ .ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ .ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ένα χωραφι στο Βαρκο λιγότερο για τον μεγάλο δε σας υπολογίζει για τίποτα Σωζοκασολαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο