Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Θανάσης Κασόλας: ΠΑΡΑΝΟΜΟ το έργο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ για την αγροτική οδοποιία των 4.500.000 ευρώ.


    
Ακυρώθηκε ομόφωνα ως παράνομη και καταχρηστική
η απόφαση του κ. Αποστολάκη Γεωργίου, από την επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463/2006 για το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 4.435.000€ με την υπ’ αριθμόν 8/2022 απόφασή της.
 
Η μεγαλύτερη πρόταση κ. Αποστολάκη στο πρόγραμμα Τρίτσης ακυρώθηκε ως παράνομη, με την οποία είχε μείνει εκτός προτεραιότητας ο βιολογικός Μοναστηρακίου.  ......
Η δημοτική μας ομάδα είχε επισημάνει στην οικονομική επιτροπή τις παρανομίες που είχαν πραγματοποιηθεί σε όλα τα στάδια του εν λόγω έργου, βοηθώντας ουσιαστικά στο να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, άλλα ο κ. Δήμαρχος ως δήθεν γνώστης του ΕΣΠΑ, προγράμματος Τρίτσης και λοιπών τομεακών προγραμμάτων, δεν εισάκουσε τις παρατηρήσεις μας με αποτέλεσμα να βάλει το έργο σε περιπέτειες.
 

Ενώ το έργο είχε δημοπρατηθεί αρχικά με την συμμετοχή 6 υποψήφιων ανάδοχων, με τον 1ο εξ αυτών να δίνει έκπτωση14%, η πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής επέλεξε να μην  δώσει το έργο στον μειοδότη και να απευθυνθεί στον 2 μειοδότη ο εξ αυτών με ποσοστό έκπτωσης 8,36% και ζημιά του ελληνικού δημοσίου 250.616€ και όφελος των υποψήφιων ανάδοχων.

Σύνηθες φαινόμενο της προεδρίας Αποστολάκη στην οικονομική επιτροπή είναι να καλεί για εξηγήσεις οποίον υποψήφιο ανάδοχο δεν του είναι αρεστός και να απευθύνεται στους υπολοίπους συμμετέχοντες.
 

Σε όλες αυτές τις παράνομες αποφάσεις είχε πάντα δίπλα του
τον αναπληρωτή δήμαρχο κ. Βίτσα, ο οποίος υπερψήφιζε, ακόμα και τις απευθείας αναθέσεις ποσού 900.000€ (αποκατάσταση Οχθιών Παλαίρου με έκπτωση 4,00€ ολόκληρα ευρώ) από 900000€ σε 899996€.  Το έργο«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΠΟΓΩΝΙΑΣ - ΒΑΡΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 745.000€ και αυτό δόθηκε με απευθείας ανάθεση, με έκπτωση μόλις 2%, με προφανή ζημία του ελληνικού δημοσίου. Φυσικά εάν γίνονταν διαγωνισμός θα υπήρχε μεγάλο ποσοστό έκπτωσης ... Αλλά ο κύριος Αποστολάκης ξορκίζει τους διαγωνισμούς κάθε φορά.  
 

Οι δημότες από αύριο θα γνωρίζουν ποιος είναι ο υπόλογος αυτής της κατάστασης των αγροτικών δρόμων με τις επιδιώξεις του….

 
ΥΓ1:
Μερικοί λέγανε ότι δεν θέλουμε να γίνει το
 έργο, ενώ καλούσαμε τον κ. δήμαρχο να προσαρμοστεί στην νομιμότητα και την διαφάνεια, με αποτέλεσμα να χαθούν ήδη 7 μήνες και βλέπουμε. Αλήθεια πως αισθάνονται σήμερα που κατηγορούσαν άδικα την αντιπολίτευση;

ΥΓ2: Άγιο και ανέγγιχτο  το συμφέρον των εργολάβων στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
 
 Η απόφαση 8/2022 της Επιτροπής του άρθρου 152του Ν. 3463/06 Ν. Αιτ/νίας πατήστε εδώ:
 


 


22 σχόλια:

  1. Θα κολατσίζανε πολλοί από αυτά τα χρήματα. Οι εξωθεσμικοί παράγοντες προσφέρουνε υπηρεσίες. Ο Αρχιερέας της διαπλοκής θα απολογηθεί για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κασόλα αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο τοπικός βουλευτής και όλος ο μηχανισμός του υποστηρίζει φανερά τον Γεωργοθόδωρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί κάτι περίμενε και από αυτή την υπόθεση …

      Διαγραφή
  3. Το κύκλωμα θα αποκαλυφθεί πλήρως. Το γλέντι που έγινε με το δημόσιο χρήμα οκτώ συνεχή χρόνια δεν έχει προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αρχιερέας , με το ξενοδόχο που επένδυσε τα χρήματα του στη Λευκάδα , τον ισότιμο και το πρατήριο της διαπλοκής είναι πρυτάνεις στα κοκκινοχώματα και στα χαλίκια. Έρχονται φοβερές αποκαλύψεις. Τάκη Βίτσα μην διασύρεσαι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τους πήρες τα σώβρακα αρχηγέ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί μόνο αυτό είναι παράνομο;

    Αλλάξαν τη μελέτη από έργο με δημόσιο διαγωνισμό στα Όχθια Παλαίρου .
    Πήραν μέρος των χρημάτων από τα Όχθια, προεκλογικά το 2019 και έριξαν άσφαλτο από το Σκλαβενίτη μέχρι τη στροφή του Μύτικα.
    Μετεκλογικά άλλο μέρος από το ίδιο έργο πήγε στην τσιμεντόστρωση στα Ρεμπελέικα. Ζητείται επώνυμη διάψευση.

    Ο εργολάβος που πήρε το έργο για ποιο έργο πληρώνετε; Του διαγωνισμού για το έργο που δεν έγινε ή για τα έργα που ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΙΕΝΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ;

    Ποιοι από την Τεχνική υπηρεσία υπέγραψαν τέτοιες μελέτες;
    Ποιοι από την Τεχνική υπηρεσία θα παραλάβουν και τι;
    Ποιοι από την Οικονομική Υπηρεσία υπέγραψαν ΧΕΠ για άλλα έργα διαφορετικά του διαγωνισμού;

    Ποιοι από την Οικονομική υπηρεσία υπογράφουν ΧΕΠ που αναφέρονται σε άλλα έργα;

    Αυτά Θανάση ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης τα πηγαίνει στον εισαγγελέα , στο ελεγκτικό συνέδριο και τα καταγγέλλει στους Δημότες.

    Δεν συνδιοικεί με τέτοιο Δήμαρχο και με τέτοια Δημοτική Αρχή.

    Αν δεν πήγαινες Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ και ασκούσες το θεσμικό σου ρόλο που πήρες εντολή από τους Δημότες τώρα ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ.

    Είχε προηγηθεί όμως το βρώμικο παρασκήνιο του καλοκαιριού του 2019. Είναι γνωστό τι έγινε και ποιοι πρωταγωνίστησαν και ποιοι πήραν συγκεκριμένους ρόλους με το αζημίωτο φυσικά. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Κάποια κατάλληλη στιγμή θα ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.

    Ας μην είναι ήσυχοι οι του Καπιτωλίου της παραλίας.
    Κάποιοι φροντίσαμε και πήγαν παντού αφού Θανάση δεν τα πήγες εσύ.

    Ραντεβού στα γουναράδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε λίγο έρχονται και τα καλά νέα του Αστακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΑ ΑΣ ΤΑ ΔΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΡΙΟΛΗ ΜΑΣ ΤΑΙΖΕΙ ΣΑΝΑΧΥΡΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΞΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟ ΛΕΝΕ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΑ ΒΟΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να κατεβητε ενομενοι μονο ετσι θα αλλαξουν τα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έρχονται και βουλευτικές εκλογές και θα μείνει ο τοπικός βουλευτής χωρίς προεκλογική εκστρατεία .και ο δήμαρχος να τον κυνηγάνε για τα ταξίματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά ο Ρούλης γιατί έχει εξαφανιστεί και δεν γράφει ανώνυμα; Αυτός ο αυθεντικός Ανταποκριτής ή αυθεντικός Ξηρομερίτης γιατί δεν υποστηρίζει τον Αρχιερέα; Τι είδους ζόρια τραβάει; Σε ποιές αίθουσες απολογείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκεί στη Δεξιά πάρτε το χαμπάρι. Ο Αρχιερέας της διαπλοκής κάνει το σταυρό του να είναι Υποψήφιος Δήμαρχος ο Κασόλας. Αν δε είναι Υποψήφιος Δήμαρχος ( όπως έμαθε εσχάτως) και ο δάσκαλος από τον Αγιο Νικόλαο τότε 0δηγούμαστε σε εκλογές στημένες στα μέτρα του Αρχιερέα. Εσας προτιμάει αντιπάλους ο Αρχιερέας και οι εξωθεσμικοί παράγοντες που τον υποστηρίζουν.
    Λογαριάζει όμως χωρίς τους ξενοδόχους. Φροντίσαμε να καθίσει στο σκαμνί και να απολογηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολοι μαζί μια γροθιά στον Βασίλη Σώζο το Μοναστηράκι ψηφίζει Σώζο και θα το δείτε όλοι ρε κωλοτουμπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ηθικός και ιδεολόγος Τάκης από την Πάλαιρο που κάθε μέρα μας έκανε μαθήματα ήθους και διοίκησης τι έχει να μας πει για αυτά που κατηγορείται από τον κασόλα 4 ευρώ έκπτωση Τάκη στα 900 χιλιάρικα και 2% στα 750 χιλιάρικα εσύ κατηγορούσες της απευθείας αναθέσεις και τώρα τις υποστηρίζεις μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κασολα σε παρακαλώ πολύ. Αν θέλεις πραγματικά να απαλαγει. Ο τόπος από το διευθαρμενο σύστημα του καριολη να μην κατέβεις για δήμαρχος γιατί δυστυχώς σε έχει του χεριού του αυτό λέει στα δικατου λαμόγια ότι η εκλογή είναι σίγουρη αν κατέβει ο κασολας παράτησε τα και άσε το Σώζο να τον στύψει σαν λεμονόκουπα και ξέρει και μπορει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε έπιασαν με το τομάρι στη πλάτη Γιώργο μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

    "Για την υδροληψία Στενού έχει επισημανθεί παλαιότερα από την Υπηρεσία μας η αυξημένη επικινδυνότητα λόγω υπόγειου υδροφόρου, θέσης και κατασκευής".

    Δήμαρχος κ Αποστολάκης:

    "Τη χειμερινή περίοδο το νερό από τη Γεώτρηση στο Στενό να εμφανίζεται με πολλά ολικά κολοβακτηριοειδή και επιβαρυμένο με μικροβιακό φορτίο. Την καλοκαιρινή περίοδο το νερό είναι καλό".

    θα αναδείξετε το θέμα στο ΔΣ στη Πάλαιρο;
    Ποια λύση προτείνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εσύ 9:34 που όλους τους αντιπάλους του Αποστολακη(Κασολα,Μυλωνιδη) τους βγάζεις άχρηστους, σαν ποιον προτείνεις?Μήπως τον πρώην,επί δεκαετίας, στενό του συνεργατη??Μήπως να μην κατέβει κανένας και να παίξει μόνος του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε τι τσακώνεστε οποίος και να κατέβει για δήμαρχος τις εκλογές θα τις πάρει. Ο. Αποστολακης έχει το χρήμα το σπρώχνει και τελείωσε η παράσταση απλά πραγματάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτοι που προσπαθούν να γίνουν δήμαρχοι να το θυμάστε ότι θα είναι χειρότεροι από τον αποστολακη γιατί το μόνο σκοπό που έχουν και αυτοι είναι το φαΐ από το δημο και έτσι καλύτερα με τον καριολακο παρά με τους κασοληδες και τους σώζους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θανάση Κασόλα βάλε τα λαμόγια φυλακή να είσαι δήμαρχος 20 χρόνια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο