Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Διαμαρτυρίες παραθεριστών για μεγάλα σκυλιά, τελείως ελεύθερα στη παραλία 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου και στους κάθετους δρόμους.

 


    Αναγνώστρια του Blog μας που παραθερίζει στον Μύτικα 25 χρόνια, μας μετέφερε με προσωπικό της μήνυμα, να αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από μεγάλα σκυλιά, τελείως ελεύθερα στη παραλία 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου και στους κάθετους δρόμους......
Όπως μας τονίζει τόσο πρωινές (αυτοί που αθλούνται) όσο και βραδινές ώρες, πολλοί παραθεριστές αδυνατούν να περπατήσουν ελεύθερα κατά μήκος της παραλίας αλλά και στους καθέτους δρόμους, λόγω του ότι κάποιοι ιδιοκτήτες αφήνουν τελείως ελεύθερα τα σκυλιά, τα οποία λειτουργούν ως φύλακες και επιτίθονται, χωρίς αυτά να φταίνε σε κάτι.
Όπως μας αναφέρουν, αυτή είναι μία συμπεριφορά κάποιων λίγων ανθρώπων, που δεν τιμά τον τόπο, βλάπτει το τουρισμό και η πιθανότητα κάποιου ατυχήματος είναι πολύ μεγάλη.
Εμείς ως οφείλουμε αναδεικνύουμε το θέμα και θα πούμε ότι πρωτίστως κάθε μέρος το κάνουν οι άνθρωποι και η Παιδεία που αυτή φέρουν. Όλοι συνυπάρχουμε και προσπαθούμε να μαθαίνουμε και να μην ενοχλούμε τους διπλανούς μας. Ελπίζουμε να υπάρξει μια ευαισθητοποίηση καταρχήν από τους ιδιοκτήτες του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, του σκύλου και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.
mytikaspress

7 σχόλια:

  1. τα σκυλιά τα βλέπουμε και μιλάμε για την παιδεία τον ιδιοκτητών τους. Για την παιδεία όλον αυτόν που αφήνουν τις ομπρέλες κλειδωμένες με λουκέτα στην παραλία όλο το καλοκαίρι δεν τα βλέπουμε ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΆ Ι ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ Ι ΤΩΡΙΝΉ ΚΑΙ Ι ΠΡΏΗΝ.παρακαλώ ναδημοσιευθεί το σχόλιο αγαπητό Ξηρόμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύνηθες φαινόμενο της περιοχής. Το ίδιο κάνανε πριν από χρόνια και στο Ασπρογιαλι (και σε άλλες παραλίες). Φυσικά ο τουρίστας φεύγει και δεν ξανάρχεται και μετά έρχονται οι ιχθυοκαλλιεργιες. Ο κάθε τόπος έχει αυτό που του αξίζει. Αν οι ντόπιοι, η αστυνομία, το λιμενικό, η δημοτική αρχή, οι πολιτιστικοί σύλλογοι κλπ,κλπ ήμασταν καλύτεροι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Όταν το καταλάβουμε θα είναι αργά.
    Αγνοούμε την έννοια των λέξεων ευγένια ,ήθος, αλληλεγγύη κλπ (γιαυτό και για άλλα πολλά ,λένε ότι είμαστε 100 χρόνια πίσω από την υπόλοιπη χώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι το ίδιο σε όλη την επαρχία μην τρελαίνεσαι. Πρέπει να διώκεται αυτεπάγγελτα από την αστυνομία κάθε περιστατικό που βλέπουν τα περιπολικά με ελεύθερο σκύλο να περιφέρεται σε δημοσίους δρόμους ή να φρύδι σε ώρα κοινής ησυχίας ή ακόμη και σε εκείνες ώρες δραστηριότητας όταν προκαλεί ηχορύπανση δηλαδή το γαύγισμα του είναι πέρα από τα όρια αντοχής του ανθρώπου. Έχουμε δει μέχρι τώρα την αστυνομία να δίνει έμφαση σε πράγματα ασήμαντα και να μην καταδιώκει όλα αυτά τα περιστατικά που είναι δημόσιος κίνδυνος νούμερο ένα. Επειδή στις μικρές κοινωνίες ο ένας είναι γνωστός με τον άλλον κι άλλος μπορεί να φοβάται άλλος μπορεί να ντρέπεται πόσω μάλλον που έχουν πάρει τα αστυνομικά τμήματα από τα χωριά πρέπει επιτέλους να ληφθεί πολιτική και αστυνομική δράση αυτεπάγγελτη ώστε να μη χρειάζεται να εκτίθεται ο πολίτης που θα κάνει καταγγελία ακόμη και ανώνυμη γιατί είναι λογικό με τόσους παλαβούς πλέον να φοβάται για αντίποινα και λοιπά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τα μηχανάκια και τα ανήλικα με τη βία. Αυτεπάγγελτη δίωξη για ηχορρύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. Να φύγουν οι αστυνόμοι από τις πόλεις και να αστυνομευουν και τα χωριά επιτέλους. Και αν δεν μπορούν μόνιμα η ΟΠΚΕ Αγρινίου να σαρώνει τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφαρμογη του νομου για τα αδεσποτα.Ακουει κανεις στον Δημο?Που να ακουσει ο ...Δημαρχος.Παει για Βουλευτης Αιτνιας.Δεν σπαει...αυγα με τιποτα.Μην θιξουμε τους ψηφοφορους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβασε τι λεει..δεν λεει αδεσποτα λεει απο ιδιοτες..ο δημος δεν μπορει απο ιδιοτες αλλο αδεσποτα αλλο αυτο

      Διαγραφή
  6. Δε βαρεθήκατε;όλο κάτι να σας ενοχλει;;;Ε λοιπόν σε λίγο ακόμα θα πάρετε αυτό που θέτε.. σε λίγο θα είναι και με τη Βούλα χωριό καπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο