Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Ο Δήμος Ξηρομέρου επιχορηγείται με 293.019,80 €, για κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους.


Με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που ανέβηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε, ο Δήμος Ξηρομέρου επιχορηγείται με 293.019,80 € για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών του, λόγω της επιβάρυνσης του προϋπολογισμού του από την αύξηση του ενεργειακού κόστους......
Ο Δήμος Ξηρομέρου γνωρίζουμε ότι είναι από τους πρώτους Δήμους, που από τον Σεπτέμβριο ήδη εντόπισε το πρόβλημα και έστειλε τα στοιχεία του στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την εκτίμηση του για την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Επίσης έκανε πολλές επισκέψεις και παραστάσεις τόσο στη ΚΕΔΕ, όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα, διεκδικώντας οικονομική ενίσχυση με βάση τα πραγματικά στοιχεία κάθε Δήμου και όχι με την κατανομή των ΚΑΠ. Το ποσό της επιχορήγησης σίγουρα του δίνει μία βαθιά ανάσα, αλλά δεν καλύπτει την επιβάρυνση η οποία είναι πολύ παραπάνω.
Στο σύνολο τους οι Δήμοι δίνουν σύμφωνα με τα στοιχεία 360 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε ρεύμα, καύσιμα και θέρμανση. Οι υπολογισμοί μιλάνε για τετραπλασιασμό αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, άρα για επιπλέον κόστος πάνω από 1 δις ευρώ.
Μιλάμε για μία δυσβάσταχτη κατάσταση για όλους τους Δήμους, με τον Δήμο Ξηρομέρου φέτος να διαθέτει 1 εκατομμύριο από το ταμείο του, που είχε στην άκρη από την συνετή οικονομική διαχείριση που άσκησε, για να μην αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη (το ύδρευσης το μείωσε μέσα στην ενεργειακή κρίση) και να στηρίξει τους δημότες.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο