Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Σαρωτικοί έλεγχοι της Αστυνομίας στην Ακαρνανία.


1.154 έλεγχοι σε καταστήματα παντός τύπου και 97.987 έλεγχοι σε πεζούς και επιβάτες ΙΧ ή οχημάτων δημόσιας χρήσης το πρώτο δεκάμηνο του 2021

Mε την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη ένταση θα συνεχίσει τους ελέγχους η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας

Εντατικότερους και πιο αυστηρούς  ελέγχους έχουν αρχίσει οι αρμόδιες αρχές από την πρώτη μέρα εφαρμογής της νέας δέσμης μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει την ανοδική πορεία του κορονοϊού. 

Διαβάστε περισσότερα »

Σε πανελλαδικό επίπεδο μεικτά κλιμάκια της αστυνομίας με στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι καθημερινά στους δρόμους, ώστε να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων, ενώ από την Δευτέρα οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν λόγω της εφαρμογής ακόμη αυστηρότερων μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Εξάλλου αυτό ήταν και το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στο τελευταίο διάγγελμα. «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη» είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Αντίστοιχη ήταν και είναι η εντολή για ελέγχους στην περιοχή του Αγρινίου, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.

Στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας που εδρεύει στο Αγρίνιο οι έλεγχοι ανέκαθεν ήταν ένα από τα θέματα προτεραιότητας, καθώς είναι θέμα ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Η Αστυνομία εκτός από την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, έχει επιφορτιστεί και με πολλά επιπλέον καθήκοντα, τα οποία είναι «προσαρμοσμένα» στις σημερινές ανάγκες και είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη δημόσια υγεία και την τήρηση των μέτρων κατά  της εξάπλωσης του covid-19.

Στο πλαίσιο αυτό κατά την διάρκεια του πρώτου δεκάμηνου του 2021 (1/1/21 μέχρι και 31/10/21) στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας πραγματοποιήθηκαν 1.154 έλεγχοι σε καταστήματα παντός τύπου από τους οποίους προέκυψαν 49 παραβάσεις και 49 πρόστιμα.

Πέραν όμως των βεβαιωμένων αυτών προστίμων και παραβάσεων βεβαιώθηκαν και πρόστιμα σε ιδιοκτήτες, υπαλλήλους και πελάτες καταστημάτων για τους τρεις εκ των λόγων για τους οποίους θεσπίστηκε η μέθοδος των ελέγχων.

Συνολικά δηλαδή 43 συμπολίτες μας κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο, διότι στερούνταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή δεν χρησιμοποιούσαν μάσκα. Τα άτομα αυτά ήταν ιδιοκτήτες, υπάλληλοι ή πελάτες καταστημάτων.

Στο πλαίσιο όμως των λοιπών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας 97.987 έλεγχοι από την αστυνομία σε πεζούς και επιβάτες ΙΧ ή οχήματα δημόσιας χρήσης.

Από τους ελέγχους αυτούς 786 συμπολίτες μας βρέθηκαν να μην εφαρμόζουν τα νόμιμα με αποτέλεσμα να τους βεβαιωθεί πρόστιμο. Συγκεκριμένα, οι 786 αυτοί συμπολίτες μας διαπιστώθηκε να μην χρησιμοποιούν μάσκα, ενώ προβλέπονταν.

Τα στοιχεία αυτά που παρουσιάζει σήμερα η «Σ» θα πρέπει να σημειωθεί ότι αφορούν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου κατά περιόδους ίσχυαν διαφορετικά υγειονομικά μέτρα.


 

πηγή:  sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο