Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Το Ξηρόμερο επενδύει στη παράκτια ζώνη του.

 


Ημερομηνία 17.11.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Ξηρομέρου, ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την νομιμοποίηση, την αποκατάσταση των προβλημάτων και την αναπτυξιακή προοπτική της παράκτιας ζώνης του Δήμου Ξηρομέρου, με την έναρξη των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της εγκεκριμένης πρότασης «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».....
Πρόκειται για την εγκεκριμένη πράξη με τίτλο «Αναβάθμιση Υποδομών των Λιμένων Αστακού και Μύτικα στο Δήμο Ξηρομέρου», που αφορά τα δύο λιμάνια του Δήμου, τον Αστακό και τον Μύτικα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των νομιμοποιήσεων, ωριμάνσεων και αναπλάσεων ανέρχεται σε 418.859,17 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και θα ανατεθεί σε Ανάδοχη Μελετητική Εταιρεία μέσω Διεθνούς Διαγωνιστικής Διαδικασίας, σύμφωνα με τον νόμο 4412/2016, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.
 
 
Υποέργο1 Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου Αστακός
 
Υποέργο2 Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου Μύτικας
 
Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν τον Δήμο, εκπρόσωποι της εταιρείας OPTIMUM VALUE ΑΕ, η οποία έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Tεχνικού Συμβούλου της Πράξης, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο της πρώτης διαβούλευσης, έγιναν δύο παρουσιάσεις στον Αστακό και στον Μύτικα με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, τοπικών παραγόντων και κατοίκων της περιοχής. Ακολούθησε συζήτηση για την διαμόρφωση του φακέλου έργου στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που ωριμάζει στο πλαίσιο του Δήμου μας και το αφήνουμε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.
 
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου
 

Αποστόλης Ντίνος

9 σχόλια:

  1. TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποστολη ακομη και την ανακοινωση σου γραφουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα χρηματικά ποσά τα βλέπουμε αλλά το Είδος της Μελέτης μπορείτε να μας το αναλύσετε για να καταλάβουμε τι αφορά??? στον Αστακό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποστόλη γιατί ήσασταν τρεις και κούκος ;
    Μα καλά ούτε Αντιδήμαρχοι,ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί οι υπόλοιποι εργάζονταν κάτι που δεν ξέρετε κύριε όταν διοικούσατε το δήμο.Αντιπολίτευση του κ@λου.Μην επαναλαμβανόμαστε.Είστε πολυυυυ μακριά.Ούτε τρίχα από …. Φελάκια αγκαπε.Λίγο δυσκοίλιος πλέον στις αναρτήσεις σας όπως παντα

      Διαγραφή
  5. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΤΙΆΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΡΑΜΠΑ ΓΛΙΣΤΡΑ.ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΗΒΑΡΚΕΣΚΑΙ ΠΑΝΕ ΒΑΛΤΙ.ΑΓ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΛΟΥ ΝΑ ΦΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΙΑ ΓΛΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΞΕΚΗΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΆ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καραμέλα προχώρα και φτιάξε έργο εσύ ξέρεις.... Δυνατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόεδρε μια ερώτηση και μια παρατήρηση.
    Η OPTIMUM VALUE ΑΕ που ανέλαβε Τεχνικός Σύμβουλος τι αμοιβή πήρε;
    Το ποσό των 418.859,17€ το οποίο είναι εξαιρετικά υψηλό αφορά μόνο τις μελέτες και όχι την εκτέλεση των έργων.
    Καλό θα ήταν να μας ενημερώσεις πότε θα εκτελεστούν αυτά τα έργα γιατί από μελέτες τόσα χρόνια χορτάσαμε και οι μελετητές ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο