Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Μία υπογραφή του Δημάρχου κ Αποστολάκη δημιουργεί πολλές απορίες. Οι Δημότες απαιτούν εξηγήσεις. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τι θα πράξουν;

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.
Είμαι στη διάθεση κάθε Διοικητικής Αρχής, κάθε Ελεγκτικής Αρχής και κάθε Εισαγγελικής Αρχής.
Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός
Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης
 
12-10-2021

Αγαπητοί Αναγνώστες

      Η ενημέρωση σας αφορά μία σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και ο Πρόεδρος του ΔΣ και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας με την επωνυμία "Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών" που εδρεύει στην Αθήνα.

Να τονίσω κατηγορηματικά το εξής:
Κάνω πολιτική κριτική στο Δήμαρχο κ Αποστολάκη. Η κριτική μου δεν αφορά τον Πρόεδρο της Εταιρείας που υπογράφει τη σύμβαση.

Η παρακάτω σύμβαση είναι αναρτημένη στο κημδης με αριθμό20SYMV007735064 2020-11-30. O αναγνώστης μπορεί αν επιθυμεί , να τη διαβάσει ολόκληρη.

Παρακάτω δημοσιεύω αποσπάσματα από τη σύμβαση.

ΣΥΜΒΑΣΗ
Στη Βόνιτσα σήμερα την 30η Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, οι πιο κάτω υπογράφοντες τη σύμβαση αυτή:

1. Ο κ. Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης, Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας, με την ιδιότητά του αυτή ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου (στο εξής ΔΗΜΟΣ)
και 2. Ο κ. …..στο εξής ΕΛΕΓΚΤΗΣ
συμφωνούν, συνομολογούν και συναποδέχονται τα παρακάτω:

Ο ΔΗΜΟΣ αναθέτει στον ΕΛΕΓΚΤΗ τον τακτικό έλεγχο των οικονομικών καταστάσεών του για τη χρήση 2020.

Α. ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Οι εργασίες, οι οποίες ανατίθενται δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 163 του N. 3463/06, θα εκτελεστούν σύμφωνα με τις ελεγκτικές διαδικασίες που ο «ΕΛΕΓΚΤΗΣ» θα κρίνει κατάλληλες με βάση τους κανόνες των Διεθνών Προτύπων Ελέγχου και τις αρχές και τους κανόνες ελεγκτικής, που ακολουθεί το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, όπως αυτές ισχύουν, με τελικό σκοπό την παράδοση στο Δημοτικό Συμβούλιο του προβλεπόμενου πιστοποιητικού ελέγχου (έκθεσης ελέγχου σύμφωνα με τα παραπάνω πρότυπα) επί των οικονομικών καταστάσεων που θα συντάξει η Οικονομική Επιτροπή.

Συμφωνούνται ακόμα και αποτελούν κοινή γνώση και αντίληψη τα παρακάτω:
α.- Ο έλεγχος θα διενεργηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των Διεθνών Προτύπων Ελέγχου, καθώς και τις ελεγκτικές διαδικασίες, τις αρχές και τους κανόνες ελεγκτικής που ακολουθεί το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. Αυτές οι διαδικασίες και τα πρότυπα προβλέπουν τον προγραμματισμό και τη διενέργεια του ελέγχου, με σκοπό την σχετική εξασφάλιση του «ΕΛΕΓΚΤΗ» ότι οι οικονομικές καταστάσεις του «ΔΗΜΟΥ» δεν περιλαμβάνουν σημαντικά λάθη.
β.- Ο «ΕΛΕΓΚΤΗΣ» θα εξετάσει σε δειγματοληπτική βάση τα βιβλία και τα στοιχεία εκείνα που τεκμηριώνουν τα ποσά και τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις οικονομικές καταστάσεις. Ο έλεγχος περιλαμβάνει επίσης αφενός μεν την εκτίμηση των 3 λογιστικών μεθόδων που εφαρμόσθηκαν και του εύλογου των εκτιμήσεων που έγιναν από τη Διοίκηση του «ΔΗΜΟΥ» και αφετέρου την αξιολόγηση της συνολικής παρουσίασης των οικονομικών καταστάσεων.
γ.- Λόγω της φύσης των ελεγκτικών επαληθεύσεων και άλλων σύμφυτων περιορισμών ενός ελέγχου (δειγματοληπτική βάση), αλλά και της πιθανότητας ύπαρξης άλλων συμφυών περιοριστικών καταστάσεων (όπως π.χ. αλληλοσυγκρουόμενα καθήκοντα και αρμοδιότητες, πλαστογραφία κ.λπ.), που μπορεί να συναντηθούν σε οποιοδήποτε λογιστικό ή διαχειριστικό σύστημα, υπάρχει κίνδυνος να παραμείνουν ανεξιχνίαστες ακόμα και ουσιαστικές ανακρίβειες ή είναι πιθανό να μη γίνει δυνατή η ανεύρεση σημαντικών λαθών, παραλείψεων, ατασθαλιών ή ακόμη και παρανόμων ενεργειών.
δ.- Γίνεται δεκτό ότι η Οικονομική Επιτροπή έχει την ευθύνη της σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων, κατά τρόπο που να απεικονίζουν ακριβοδίκαια την περιουσιακή διάρθρωση, την οικονομική θέση και τα αποτελέσματα του «ΔΗΜΟΥ», σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 315/99 και τις προαναφερόμενες διατάξεις. Επίσης είναι μέλημα και ευθύνη της Διοίκησης η επιλογή και εφαρμογή των πλέον κατάλληλων λογιστικών μεθόδων και αρχών, η σύννομη τήρηση των βιβλίων και στοιχείων και ο σχεδιασμός και εφαρμογή ενός επαρκούς συστήματος εσωτερικού ελέγχου, που να διασφαλίζει τα περιουσιακά και λοιπά στοιχεία του «ΔΗΜΟΥ».
ε.- Ο «ΕΛΕΓΚΤΗΣ» κατά τη διάρκεια του ελέγχου είναι πιθανό να λάβει προφορικές διαβεβαιώσεις από τη Διοίκηση του «ΔΗΜΟΥ». Όταν αυτός το κρίνει απαραίτητο για τους σκοπούς του ελέγχου, οι διαβεβαιώσεις αυτές του χορηγούνται γραπτώς μαζί με τις έγγραφες διαβεβαιώσεις που προβλέπονται από τα ελεγκτικά πρότυπα. στ.- Με σκοπό να βοηθήσει ο «ΕΛΕΓΚΤΗΣ» στην ενδεχομένως πιο επιτυχή ή αποτελεσματική εκπλήρωση των καθηκόντων της Διοίκησης του «ΔΗΜΟΥ» ή και της λειτουργίας του, ο «ΕΛΕΓΚΤΗΣ», σύμφωνα και με τις διατάξεις του άρθρου 163 του N. 3463/06, μετά την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα διατυπώσει τις τυχόν υπάρχουσες προτάσεις του και τις υποδείξεις του, καθώς και όσα σημαντικά υπέπεσαν στην αντίληψή του, στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού κατά τα παραπάνω ελέγχου, σε ειδική αναλυτική έκθεσή του..

ΒΔ. ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ 1. Ως αμοιβή του «ΕΛΕΓΚΤΗ» για την ολοκλήρωση των εργασιών ορίζεται το ποσό των έξι χιλιάδων ευρώ (6.000,00€) πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α.

2.- Υποχρέωση του «ΕΛΕΓΚΤΗ» είναι να παραδώσει, μετά τον κατά νόμο έλεγχό του, εμπρόθεσμα το πιστοποιητικό στο ΔΗΜΟ.

Αγαπητοί Αναγνώστες

Είναι δυνατό τέτοια σύμβαση και ειδικότερα η παράγραφος γ.- Λόγω της φύσης των ελεγκτικών επαληθεύσεων και άλλων σύμφυτων περιορισμών ενός ελέγχου (δειγματοληπτική βάση), αλλά και της πιθανότητας ύπαρξης άλλων συμφυών περιοριστικών καταστάσεων (όπως π.χ. αλληλοσυγκρουόμενα καθήκοντα και αρμοδιότητες, πλαστογραφία κ.λπ.), που μπορεί να συναντηθούν σε οποιοδήποτε λογιστικό ή διαχειριστικό σύστημα, υπάρχει κίνδυνος να παραμείνουν ανεξιχνίαστες ακόμα και ουσιαστικές ανακρίβειες ή είναι πιθανό να μη γίνει δυνατή η ανεύρεση σημαντικών λαθών, παραλείψεων, ατασθαλιών ή ακόμη και παρανόμων ενεργειών.
Να φέρει την υπογραφή του Δημάρχου;

Λέει η σύμβαση, τις οικονομικές καταστάσεις που αφορούν τον Οικονομικό Απολογισμό του Δήμου το 2020 τις εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή. Εύλογο είναι το γεγονός ότι στην Οικονομική Επιτροπή οι Οικονομικές Καταστάσεις δίνονται από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Είναι δυνατόν οι υπηρεσίες του Δήμου να παραδώσουν στην Οικονομική Επιτροπή καταστάσεις, οι οποίες δεν συμφωνούν με τα νόμιμα; Η λογική απάντηση είναι ΟΧΙ.

Τότε τι χρειάζεται η παράγραφος γ, που υπάρχει στη Σύμβαση;

Γιατί αν είναι σύννομες οι καταστάσεις, όποια και να ελέγξει δειγματοληπτικά ο Ελεγκτής νόμιμη θα τη βρει.

Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης

Αν ο ορκωτός λογιστής δεν δώσει το πιστοποιητικό τότε ο Δήμος οδηγείται αυτόματα σε σαρωτικό Διαχειριστικό και Οικονομικό ΕΛΕΓΧΟ.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Οικονομικό Απολογισμό του 2020, η ψήφος κάθε Δημοτικού Συμβούλου είναι ψήφος ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Θετική ψήφος ή ψήφος παρών στην Οικονομική πολιτική του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής σημαίνει ταύτιση και συμπόρευση με αυτή τη πολιτική. Θα δούμε τι θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καταψηφίστε τον Οικονομικό Απολογισμό του Οικονομικού έτους 2020. Αυτή είναι η απαίτηση των Δημοτών, που εκφράζει και δικαίως κατά τη γνώμη μου την απορία

Και η Αντιπολίτευση τι κάνει;

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

8 σχόλια:

  1. Τι γίνεται στο Ξηρόμερο ρε παιδιά.... μεγάλη γκρίνια συνεχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θέλει να κρύψει ο Δήμαρχος από τους Δημότες και υπογράφει τέτοιες συμβάσεις; Γιατί όπως εύστοχα παρατηρεί ο αρθρογράφος οι Υπηρεσίες του Δήμου έδωσαν στην Οικονομική Επιτροπή νόμιμες Οικονομικές καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει μεγαλύτερη παρανομία από το γεγονός ότι δεν είχαν συστήσει για 11 μήνες το 2020 Επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για έργα και προμήθειες ; Ποιοι υπάλληλοι υπέγραφαν ως μέλη της Επιτροπής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παράγραφος γ που αναφέρεται στο άρθρο είναι ομολογία των συμβαλλομένων ότι υπάρχουν παρανομίες, ατασθαλίες, πλαστογραφίες, ανακρίβειες, λάθη, παραλείψεις, παράνομες ενέργειες. Βέβαια εδώ είναι η πλήρης κατάρρευση της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής Αποστολάκη. Η Αντιπολίτευση αν δεν αντιδράσει και σε αυτό, τότε καλύτερα τα μέλη της να πάνε σπίτια τους. Διαφορετικά θα μιλάμε για άλλα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που είναι τα φερέφωνα του Αρχιερέα; Που είναι οι άθλιοι αυθεντικοί υβριστές; Παιδιά παίξετε και χάσατε. Καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από σήμερα άρχισε η κατάρρευση του καθεστώτος που ΔΕΝ σέβεται νόμους, ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ δημόσιο χρήμα. Είναι στα χέρια των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης να οδηγήσουν το Δήμο σε Διαχειριστικό και Οικονομικό έλεγχο από ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ οι οποίοι δεν αστειεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωρίς τη παράγραφο γ΄, ήταν αδύνατο ο ορκωτός λογιστής να δώσει το πιστοποιητικό ότι όλα είναι νόμιμα. Οι λόγοι είναι πολλοί. Συνεπώς ο Δήμαρχος υπέγραψε για να εξασφαλίσει τα νώτα του. Πλανάται πλάνη οικτρά. Είτε θέλει, είτε δεν θέλει θα απολογηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήρθε και στο αετό χτές να μας πει που θα πάνε οι 400 χιλιάδες ευρώ ούτε μια ψήφο σε αυτόν και στα σκεπαρνια του ας τον ψηφίσουν αυτοί που τους βάλανε για δουλειά τώρα χαλαρωσαν βλέπεις και είναι καλός ο καριόλης δεν θα αργήσουν έρχονται οι εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο