Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Πληροφορίες για μεταβίβαση του λιμανιού του Αστακού από Alpha bank και Πειραιώς.


 Σύμφωνα με την nextdeal.gr η τράπεζες Alpha και Πειραιώς προχωρούν την πώληση του λιμένα Αστακού σε σχήμα επενδυτών, στο οποίο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν μέτοχοι της Archirodon καθώς και εταιρεία εκμετάλλευσης mega-yachts.

Ειδικότερα η κεφαλαιακή επάρκεια της Πειραιώς, μετά την ΑΜΚ, επίτρεψε την ολοκλήρωση της συναλλαγής, μέσω σχηματισμού πρόσθετης πρόβλεψης. 
Διαβάστε περισσότερα »
Σημειώνεται ότι η Alpha κατέχει το 71,08% της APE Επενδυτικής Περιουσίας ΑΕ (εταιρεία μέσω της οποίας ελέγχονται οι ΣΥΜΕΤ, Αστακός Τέρµιναλ, Ακαρπορτ και NA.BI.ΠE.) και το αποτιμούσε στα 42,3 εκατ. ευρώ. Η Πειραιώς το υπόλοιπο.

Να σημειωθεί ότι η Alpha και Πειραιώς προσπαθούν την τελευταία διετία να μεταβιβάσουν την έκταση και τις εταιρείες διαχείρισης του λιμανιού του Αστακού, χωρίς όμως κανένα μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ακόμη και μέσα στην εβδομάδα μπορεί να ανοίξει το βιβλίο για το retail bond της Capital Product Partners, συμφερόντων Μαρινάκη. Χθες το ενημερωτικό εγκρίθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του Χ.Α.

Χθες, επίσης, διενεργήθηκε και η πρώτη παρουσίαση της έκδοσης σε αναλυτές από Πειραιώς (ανάδοχος) και τον οικονομικό διευθυντή της Capital Product, κ. Καλαποθαράκο.

Η έκδοση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, θα είναι ανεξασφάλιστη και τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για την αγορά 3 «μονοβάπορων» εταιρειών. Πέραν της Πειραιώς στο σχήμα Alpha και Euroxx.






1 σχόλιο:

  1. Με τα μεγα γιώτ θα αυξηθούν και οι εισαγωγές από τη νότια Αμερική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο