Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Προχωρά η διαδικασία για την δημοπράτηση των εννιά μελετών του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, που αφορούν τα παραλιακά μέτωπα Αστακού και Μύτικα.


Προχωρά η διαδικασία για την δημοπράτηση των εννιά πολύ σημαντικών μελετών του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, που αφορούν τα παραλιακά μέτωπα Αστακού και Μύτικα......
Η πολύ μεγάλη χρηματοδότηση για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, ποσού 418.850,17 €, προέκυψε στις 2 Οκτωβρίου 2020 (δείτε εδώ), όπου κατόπιν σχετικής αιτήσεως είχαμε την ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, στα πλαίσια της πρόσκλησης VII, που αφορά: «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων».
Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση ήταν η μεγαλύτερη από όλα τα Λιμενικά Ταμεία του Νομού Αιτ/νίας.
Το Ιούλιο του 2021 (δείτε εδώ) υπογράφτηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μιας και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου δεν διαθέτει τεχνική επάρκεια για σύνταξη τευχών δημοπράτησης για τέτοιου είδους εξειδικευμένες μελέτες.


Με βάση τις προγραμματικές συμβάσεις έχουμε:

Κύριος του έργου (μελέτες): Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου.
Φορέας υλοποίησης του έργου: Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Διευθύνουσα Υπηρεσία: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Πρέπει λοιπόν να εκτελεστούν τα παρακάτω υποέργα:

Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών Αστακού.
Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών Μύτικα.
Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου.
Ο εξειδικευμένος τεχνικός σύμβουλος, υποστηρίζει τον κύριο του έργου, καθ' όλη τη διάρκεια του έργου και όλων των υποέργων, για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διαχείριση και συστηματική παρακολούθηση υλοποίησης του, έως και την ολοκλήρωση του.
Σήμερα σας ενημερώνουμε, ότι μετά την υπογραφή των δύο προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και Δήμου Ξηρομέρου τον Ιούλιο του 2021, ανατέθηκε σε εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο, όπως απαιτούνταν στην απόφαση ένταξης στο Φιλόδημος ΙΙ, η ανάθεση της παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου, ο οποίος χρηματοδοτείται και πληρώνεται από το Φιλόδημος ΙΙ.
Πλέον η διαδικασία, ως την στιγμή που αυτές οι μελέτες θα εκπονηθούν και θα έρθουν στα χέρια του Λιμενικού Ταμείου, ξεκινά, και το χρονοδιάγραμμα μιλά για μία διάρκεια 20 μηνών.





Ο εξειδικευμένος τεχνικός σύμβουλος, πολύ σύντομα θα επισκεφτεί Αστακό και Μύτικα, για συναντήσεις με φορείς, επαγγελματίες και κατοίκους, ώστε να συζητήσουν τις ανάγκες των οικισμών όσον αφορά το παραλιακό τους μέτωπο και την στόχευση των μελετών.
Η σημασία των δύο υπόεργων είναι πάρα πολύ μεγάλη για τον τόπο μας, μιας και για πρώτη φορά θα προκύψουν τόσες πολλές μελέτες (εννιά στο σύνολο), που θα αφορούν την αξιοποίηση του θαλάσσιου και παράκτιου κομματιού του Αστακού και του Μύτικα.
Είναι μία μοναδική ευκαιρία να σχεδιαστεί μία αναπτυξιακή προοπτική για Αστακό και Μύτικα, με βάση το θαλάσσιο μέτωπο τους.
Δείτε εδώ την απ' ευθείας ανάθεση προς το εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο.
mytikaspress.

1 σχόλιο:

  1. Τι γινεται με το Αντωνης Τριτσης και τις προτασεις του δημου ξηρωμερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο