Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Κώστας Καραγκούνης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας για μέτρα και την άμεση καταγραφή των ζημιών.


     Ο  Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη και με τον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο. 

Ο Βουλευτής μετέφερε και στους δυο, την κατάσταση που επικρατεί στον νομό και τους ενημέρωσε για τις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί οι περιοχές ευρύτερα του Δήμου Αγρινίου (παλιοί Δήμοι Θεστιέων, Παρακαμπυλίων, Παραβόλας, Παναιτωλικού, Αγγελοκάστρου κτλ.) καθώς και του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου και του Αιτωλικού από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.


Ο κ. Στυλιανίδης μετέφερε, ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα προσπαθήσει να αποδεσμεύσει κονδύλια είτε εθνικά είτε κοινοτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη καταστροφών, σε μια περιοχή που συχνά πυκνά υφίσταται τέτοιους κινδύνους και προβλήματα. Ο κ. Τριαντόπουλος από την άλλη, μετέφερε στον κ. Καραγκούνη ότι θα πρέπει να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων γιατί οι ζημιές που δεν εμπίπτουν σε άλλα υπουργεία (πχ. ΕΛΓΑ) και αφορούν κυρίως καταστροφές θερμοκηπίων αλλά και άλλων θα μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα από την κρατική αρωγή του Υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα συμφωνήθηκε να υπάρξει και άμεση συνάντηση και συνεννόηση όλων των αρμοδίων φορέων που εμπλέκονται για την περαιτέρω παρακολούθηση της πορείας αποκατάστασης των ζημιών. Τέλος υπήρξε επικοινωνία του Βουλευτή τόσο με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη όσο και με τους Δημάρχους του Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνου Λύρου και του Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου οι οποίοι από την πλευρά τους θα πρέπει να προχωρήσουν στη καταγραφή των ζημιών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο