Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Δήμαρχε κ Αποστολάκη, Αντιδήμαρχε κ Βίτσα, πρώην Αντιδήμαρχε κ Πάντα. Δεν δημιουργήθηκε κατάλογος ενδιαφερομένων για έργα και μελέτες. Γιατί;


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.


Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός


03-10-2021

<< Δήμαρχε κ Αποστολάκη, Αντιδήμαρχε κ Βίτσα, πρώην Αντιδήμαρχε κ Πάντα
Δεν δημιουργήθηκε κατάλογος ενδιαφερομένων για έργα και μελέτες. Γιατί;>>.....

Αγαπητοί Αναγνώστες

Θεωρώ ότι Χρέος όλων μας, αιρετών και μη, είναι ο σεβασμός και η τήρηση των νόμων. Χρέος των αιρετών επιπρόσθετα, είναι η χρηστή διοίκηση με διαφάνεια παντού και για όλα.

Σε μία προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης ο Απολογισμός χρήσης Οικονομικού Έτους 2020. Ανάμεσα στα άλλα θα κληθούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσουν αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες το Οικονομικό έτος 2020.

Ακολουθεί η παράγραφος 5 του άρθρου 118 , του Ν. 4412/8-8-2016 , το οποίο αναφέρεται στις απευθείας αναθέσεις.

Ν. 4412/8-8-2016 / Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ ΕΕ και 2014/25/ΕΕ), ΦΕΚ 147Α.

118.- Απευθείας ανάθεση.

5. Για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, η κάθε αναθέτουσα αρχή προκειμένου να προβεί στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης της παραγράφου 1 δημοσιεύει, μία φορά κατ' έτος και για διάστημα είκοσι ημερών, πρόσκληση για την κατάρτιση καταλόγων ενδιαφερομένων ανά κατηγορίες έργων/μελετών. Στην πρόσκληση, η αναθέτουσα αρχή μπορεί να ζητεί από τους ενδιαφερομένους να πληρούν απαιτήσεις ειδικής τεχνικής ικανότητας, για την εγγραφή τους στους καταλόγους.

Στους καταλόγους εγγράφονται τουλάχιστον τρεις (3) ενδιαφερομένους, διαφορετικά ο κατάλογος δεν ισχύει.

Για την επιλογή του αναδόχου διενεργείται δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση από επιτροπή που ορίζεται από την αναθέτουσα αρχή, μεταξύ αυτών που περιλαμβάνονται στον ανωτέρω κατάλογο. Η σύμβαση υπογράφεται με τον ανάδοχο που αναδεικνύεται με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης. Για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται σχετική αναγγελία του αποτελέσματος της ηλεκτρονικής κλήρωσης και των στοιχείων της σύμβασης (ποσό σύμβασης, ανάδοχος κ.λπ,), η οποία αποστέλλεται προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Τ.Ε.Ε. δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν από την υπογραφή. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης αποτελεί το ανώτατο όριο της συμβατικής αμοιβής του αναδόχου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος διαγράφεται υποχρεωτικά από τον κατάλογο της ηλεκτρονικής κλήρωσης και δεν συμμετέχει στις επόμενες κληρώσεις του έτους.

Με βάση την παρούσα διάταξη μπορούν να ανατεθούν από κάθε αναθέτουσα αρχή κατ’ έτος, μία ή περισσότερες συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι ποσοστού δέκα τοις εκατό (10%) των πιστώσεων της αναθέτουσας αρχής κατ' έτος, για ανάθεση συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών επιστημονικών υπηρεσιών, αντίστοιχα.

Συμβάσεις που συνάπτονται κατά παράβαση των διατάξεων της περίπτωσης αυτής είναι άκυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Κατ’ εξαίρεση, στην περίπτωση ορεινών ή νησιωτικών δήμων, και όταν έπειτα από τη σχετική πρόσκληση της αναθέτουσας αρχής δεν είναι δυνατή η κατάρτιση καταλόγου με τουλάχιστον τρεις (3) οικονομικούς φορείς, τότε η αναθέτουσα αρχή μπορεί να προβεί στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σύμβασης έργου, μελέτης ή παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών χωρίς κλήρωση.

6. Αναπτύσσεται στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων, μέσω του οποίου διενεργούνται υποχρεωτικά οι ηλεκτρονικές κληρώσεις της παραγράφου 6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των κατά περίπτωση, καθ’ ύλην, αρμοδίων Υπουργών, ρυθμίζονται τα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και διαχείριση του ως άνω ηλεκτρονικού συστήματος, στις τεχνικές προδιαγραφές της εφαρμογής του, στους όρους και στις τεχνικές λεπτομέρειες διασύνδεσής του με άλλες εφαρμογές (ΚΗΜΔΗΣ κ.α.), στους όρους και προϋποθέσεις πρόσβασης και χρήσης, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής.


1)Τα οριζόμενα στη παράγραφο 5 του άρθρου ισχυρίζομαι ότι ουδέποτε εφαρμόστηκαν.

2)Μπορείτε να το διαψεύσετε;

3) Μπορείτε να ενημερώσετε τους Δημότες γιατί δεν τηρήσατε τα προβλεπόμενα;

Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.

Πεδίο δόξης λαμπρό για πολιτική, διοικητική και νομική διερεύνηση του θέματος. Θα το πράξετε;

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

19 σχόλια:

  1. Κύριε τριαντακωσταντη σταματειστε την ανούσια κριτική γιατί αυτή οδηγεί πάλι. Στην επανεκλογή του αποστολακη. Όσο ο αποστολακης κατηγορείτε με αυτή την ανούσια κριτική
    Θα παίρνει τις εκλογές με περίπατο και γιαυτο είστε αποκλειστικά υπεύθυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δάσκαλος θα γράφει και θα ενημερώνει όλους τους δημότες με τις παρανομίες του δήμου. Το γνωρίζουμε ότι σας πειράζει. προχθές Στην εκδήλωση του Γρίβα ο δήμαρχος παραπονέθηκε στους επίσημους για το ότι τον κατηγορούν. Τον τσούζει και το ομολογεί. Δάσκαλε εσύ να τα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμβάσεις που συνάπτονται κατά παράβαση των διατάξεων της περίπτωσης αυτής είναι άκυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

    Από το παραπάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η διαχείριση του 2020 είναι παράνομη.
    Οφείλει σύσσωμη η αντιπολίτευση να ζητήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο του Δήμου από Οικονομικούς Επιθεωρητές .

    Διαφορετικά συγκαλύπτει τις παρανομίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12:33 μμ




    Για να μπορεί κάποιος να κερδίσει τις εκλογές πρέπει πρώτα να μπορεί νομικά να είναι υποψήφιος.

    Αυτό κρατήστε το .

    Εγώ τις καταγγελίες αυτές τις έκανα πρώτα εκεί που όφειλα.

    Εσείς γιατί γράφετε ανώνυμα; Που κωλύεστε;

    Ελάτε να βάλετε και εσείς την υπογραφή σας κάτω από τις επόμενες καταγγελίες , να

    συμμετέχετε στα έξοδα .

    Σε κάθε περίπτωση μην βιάζεστε.

    Χαίρομαι πάντως που σχολιάζετε τα άρθρα μου.

    Θα χαρώ να σας δωρίσω το βιβλίο μου .

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αποστολακης θα είναι πάλι υποψήφιος τώρα αυτά τα νομικά που λες είναι λόγια του αέρα, στο γράφω και πάλι σταματά αυτή την ανούσια κριτική γιατί ο λαός δεν πιστεύει την ίδια καραμέλα είκοσι χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όλοι στο κόλπο είναι. Μην περιμένετε να κάνουν καμία καταγγελία.
    Μόνο ο Κώστας δεν υπολογίζει τίποτε και κανέναν.
    Θα καθίσουν στο σκαμνί και θα απολογηθούν.
    Ξέρω τι γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κασόλα, Μασούρα, Μωραΐτη σας τους έδωσε ο δάσκαλος. Μην το κάνατε και αυτό γαργάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ. Τριαντακωσταντή για τον βιολογικό του χωριού σας δεν αναφέρεστε πουθενά και αυτό δεν είναι σωστό.Να λέμε τα κακά αλλά ας λέμε και κανένα μπράβο μέσα μέσα δεν βλάπτει.Μόνο να κατηγορείτε ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλικα στο λεω κωστα καθε φορα που γραφεις γινεσαι περισσοτερο ρεζιλι. οταν θα σταματησεις μετα απο χρονια θα ξεχασει ο κοσμος και θα θυμαται μονο οτι εισαι ενας καλος δασκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δάσκαλε , εμένα με ενδιαφέρει να γίνεται έργο και όχι τα νομικίστικα που επικαλείσαι . Γίνονται έργα επ ωφελεία του δημότη ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; Απάντησε, χωρίς μεν και αλλά. Γιατί , αν νομίζεις οτι μερικοί θα τρόμαζαν με την εφαρμογή του νόμου, σε πληροφορώ και το ξέρεις , ότι όλα μπορουν να γίνουν με τις λεγόμενες νομιμοφανείς διαδικασίες και όλα καλά και ωραία. Για αυτό σου λέω πάλι : ΓΙΝΕΤΕ ΕΡΓΟ ; , ΝΑΙ ή ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11:35 και 12:59 μμ

    Πάρτε επώνυμα θέση. ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

    Το τι έργο έγινε και τι έργο δεν έγινε το γνωρίζω πολύ καλά.

    Εχω γράψει πολλές φορές ότι ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται μέχρι το τέλος του 2021 το ποσό περίπου των 179.000.000 ευρώ.

    Γιατί δεν ενημερώνει τους Δημότες που πήγαν- πηγαίνουν αυτά τα χρήματα;

    Εχω γράψει πολλές φορές ότι ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κ Αποστολάκης Παντελής και το ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται μέχρι το τέλος του 2021 το ποσό περίπου των 8.000.000 ευρώ.

    Γιατί δεν ενημερώνει τους Δημότες που πήγαν- πηγαίνουν αυτά τα χρήματα;

    Εγώ με τις δημοσιεύσεις που κάνω αποδεικνύω ότι τα ποσά αυτά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το παραγόμενο έργο.

    Στη Πάλαιρο, Πογωνιά, Βαρκό, Στενό, Βαθυαβάλι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ. Το καταλαβαίνετε αυτό;

    Κατάντησαν τη Πάλαιρο χωματερή της Δυτικής Ελλάδας. Το καταλαβαίνετε αυτό;

    Εξυπηρετήσεις - ρουσφέτια κάνουν ένα σωρό. Ζητείται επώνυμη διάψευση.

    Τα πολλά μα τα πάρα πολλά χρήματα των συνεπών Δημοτών πηγαίνουν με απευθείας αναθέσεις σε 100 εργολάβους και προμηθευτές κατάλληλα επιλεγμένους που σε αρκετές περιπτώσεις είναι στενοί συγγενείς του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο τους, κουμπάρων, πεθερών , πατέρων, αδερφών μελών του ΔΣ. Ζητείται επώνυμη διάψευση.

    Σε πολλές περιπτώσεις βαφτίζουν τα έργα συντηρήσεις που είναι παράνομο. Ζητείται επώνυμη διάψευση.

    Χρωστάνε στο Δήμο οι Δημότες 6.500.000 ευρώ. Καταλαβαίνετε ποιοι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ; Καταλαβαίνετε ότι οι συνεπείς Δημότες θεωρούνται κορόιδα; Γιατί αυτός που πουλάει το νερό στην επιχείρηση του ή χρησιμοποιεί τους Δημοτικούς χώρους ως μαγαζί του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ; Αυτό δεν γίνεται με τη πολιτική ανοχή και όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής;

    Ακούτε αναγνώστες η εφαρμογή των νόμων είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ μας.

    Το ότι έγινε ένα έργο αλλά δεν εφαρμόστηκαν οι νόμοι για μένα είναι πολιτικά, ηθικά και νομικά απαράδεκτο.

    Γιατί δεν εφαρμόζουν τους νόμους;

    Τη Πέμπτη 07-10-2021 έρχεται και άλλη τρομερή αποκάλυψη και θα ακολουθήσουν πολλές.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ακόμη και οι άθλιοι αυθεντικοί υβριστές μου , από τότε που έμαθα ποιοι είναι εξαφανίστηκαν.

    ΟΥΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ- όπως νόμιζαν- ΔΕΝ ΛΕΝΕ και δεν γράφουν τις γνωστές άθλιες, αθλιότητες οι άθλιοι εναντίον μου.

    Αν έχουν θάρρος και φοράνε παντελόνια να βγούνε και να γράψουν το όνομα τους.

    Καλά νομικά ξεμπερδέματα πείτε τους.

    Θα στέλνουν και αυτοί- όπως έστειλαν και άλλοι - γνωστούς , συγγενείς και φίλους , παρακαλώντας να αποσύρω τις καταγγελίες και αναφορές.

    Το ποτάμι ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ ΠΙΣΩ.

    ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν γίνεται έργο. Όλα είναι κούφια. Υπογράφουν την παραλαβή μάγειροι και καθαρίστριες χωρίς να γνωρίζουν τι υπογράφουν. τα έργα δεν γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πώς δεν γίνεται έργο, ρωτήστε τον θερμοσίφωνα για τα μετρητά που δίνει στην ομάδα από τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ
    Πες μας ποια έργα έκανε ο Αποστολάκης ; να δούμε τι ξέρεις
    διαχειρίστηκε το ποσό περίπου των 179.000.000 ευρώ/ Αυτά τα λεφτά δεν ήρθαν από μόνα τους , κάποιος έτρεξε , σε σύγκριση με άλλους ισοδύναμους δήμους. Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;
    Οι δημότες δεν ασχολούνται με ενημερωσεις όταν βλέπουν μπροστά τους τα έργα, τι να τα κάνουν τα λόγια.
    Ποιοι κατάντησαν τη Πάλαιρο χωματερή της Δυτικής Ελλάδας ; Πάντως όχι ο Αποστολάκης αλλά ο δήμαρχος που κάποτε υποστήριζες. Αλλά αν τα έπαιρνε η Βόνιτυσα , η Κατούνα το Αγρίνιο , τότε θα ήταν ωραία. Ωραία λογική . Εσεις που παράγετε τα περισσοτερα , εσεις να τα πάρετε αυτό είναι το λογικό
    Ρουσφέτια Δεν σε είδα να καταγγέλλεις κανένα επώνυμα , αν πήρε κάποιον στη δούλεψη του Δήμου με προσωπικά κριτήρια. Από όσο ξέρω, το κάνει ο ΑΣΕΠ με τα δικά του κριτήρια.
    Χρέη νερού : Να πείσεις τους δημότες του πρώην δήμου σου να πληρώσουν και με ζητάς από το δήμο να λάβει μέτρα όταν δεν μπορείς να αντιληφθείς τι θα επακολουθλησει

    ΥΓ . Σου απαντώ γιατί είμαι εσώκλειστος στο σπίτι και δεν είχα τίποτε καλλίτερο

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ , ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10-20 εργολάβοι όλοι κι όλοι είναι στο δήμο Κώστα και ούτε 100 μαγαζιά. οι περισσότεροι είτε είναι συγγενείς εμεσα είτε κουμπάροι και με τους μεν και με τους δε. Τι να γίνει δηλαδή να μη τους δώσουν δουλειές? Επειδή σου σκάει εσένανε? Μας δουλεύεις μου φαίνεται. Αεί να παίξεις παραπέρα θες να πεις κιόλας όλο μπαρουφες αραδιαζεις έχεις λυσσαξει με τον Αποστολακη και όλες τις επιχειρήσεις που τον προμηθεύουν δηλαδή με όλους και λες ότι να ναι προτιμάς να μην γίνει τίποτα δηλαδή είσαι ένας από αυτούς τους ψωφοκατσικαδες του γείτονα. Όχι φίλε μου ότι έχουν στο πρόγραμμα εκεί στο δήμο θα το κάνουν και έργα φτιάχνουν και ότι και να λες εσύ και δυο τρεις ακόμα κανένας από τους υπόλοιπους 17 χιλιάδες δημότες δεν το ακούει. Δεν έχεις να πεις κάτι που η Πάλαιρος έγινε τουριστική ατραξιόν και παει σφαίρα κάθε καλοκαίρι και καλύτερα και ξεκίνησαν και οι υπόλοιπες δημοτικές ενότητες σιγά σιγά μόνο λες για ένα δρόμο για κάτι μπάζα για ένα φοσδα μας έχεις χέσει με τις αναθέσεις ναι δεν περιμένει να κάνει διαγωνισμό ο δήμος για ξεχορταριασμα είναι που είναι χρονοβόρα τα γραφειοκρατικά προσπαθούν να τα απλοποιήσουν περαιτέρω αν δεν έχεις ενημερωθεί ήδη οι αναθέσεις έγιναν ακόμα πιο απλές και αυξήθηκε το όριο τα παράπονα στη κυβέρνηση λοιπόν και στα υπουργεία. Αχ άτιμη κοινωνία.... Ο Κώστας έπρεπε να είναι πρωθυπουργός να σας έφτιαχνε κράτος βρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσυ 9:41. Είσαι μεγάλο κουμασι και πρέπει να μασάς με δέκα μασέλες βρε τενεκέ. Λίγο ντροπή ρε λίγο ζείτε με τα λεφτά του δήμου και θέλετε να κάνετε κριτική λαμόγια ε λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12:13 όποιος απαντάει με επιχειρήματα τον λέτε κουμάσι? Μάλλον προσπαθείτε να υποκρυψετε τη δική σας προσωπικότητα. Αυτό που θέλετε να κάνετε εσείς το χρεώνετε σε άλλους.

      Διαγραφή
  17. Τη Πέμπτη 07-10-2021 έρχεται φοβερή νέα αποκάλυψη. Χάσατε τον ύπνο σας παιδιά. Θα είστε στα μανταλάκια κάθε τρείς ημέρες. Ας προσέχατε. Καλά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 8:15 τα λεφτά ναι ήρθαν αλλά σε ποιες τσέπες μπήκαν ξέρεις. Είδες εσυ πουθενά με αυτόν τον πακτωλό χρημάτων να γίνει κάποιο έργο αξίας .μόνο χαλίκια και χαλίκια και χαλίκακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο