Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Εγκατέλειψε την Αθήνα για να γίνει κτηνοτρόφος στο χωριό του στην Ευρυτανία (video)


Κείμενο-βίντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Καθώς ο Αχελώος διασχίζει τις απόκρεμνες ράχες του Βάλτου και των Αγράφων το μοναδικό ίσως επάγγελμα επιβίωσης που αναπτύχθηκε από την αρχαιότητα έως σήμερα, είναι αυτό της ορεινής κτηνοτροφίας.....
Διαβάστε περισσότερα »
Η ορεινή κτηνοτροφία ανέθρεψε γενιές και γενιές και σήμερα εξαφανίζεται. Η ανάγκη για βιωσιμότητα της ορεινής πατρίδας και η υποστήριξη των νέων που επιθυμούν να μείνουν πίσω για να ασχοληθούν με την πατροπαράδοτη Ελλάδα είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Ο Χρήστος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είχε εικόνες και μνήμες από το χωριό που επισκεπτόταν συχνά με την οικογένειά του έτσι ώστε η αγάπη για τον τόπο καταγωγής του, τον έφερε πίσω στις ρίζες του. Μας προτείνει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του... επιστροφή στη φύση!. Στο κλαρίνο,ο Γιώργος Τουφεκούλας.


3 σχόλια:

  1. Μάγκας μπράβο σου👍👏👏👏👏👏👏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καλυτερη δουλεια εκανε.χωριο κ παλι χωριο.οσοι ζησαμε αθηνα ξερουμε οτι το μονο που μπορει να σου προσφερει ειναι αγχος.να βρεις μια δουλεια με 500 ευρω να πληρωσεις το ενοικιο που ειναι 350;κ να περιμενεις να σε τσονταρει ο πατερας απ το χωριο για να λες οτι μενεις στην αθηνα;δε χρειαζεται.να μεινεις στην αθηνα ναι οταν εχεις μια δουλεια σε εταιρεια σε θεσεις καλες με καλο μισθο.τωρα να μενεις αθηνα κ να δουλευεις σε δουλειες του ποδαριου δεν υπαρχει λογος ειναι η γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στο παλικάρι. Παράδειγμα προς μίμηση. Επιστροφή στην ποιότητα ζωής και τροφής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο