Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Ξηρομέρου, για το ενδεχόμενο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό.


Αστακός 30 Ιουνίου 2021
Αριθμ. Πρωτ. 5187
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.2646360500

ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ

Π Ρ Ο Σ

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Τον Υπουργό Οικονομικών
Τον Υπουργό Εσωτερικών
Τους Βουλευτές του Νομού Αιτωλ/νίας
Τον Περιφεριάρχη Δυτ.Ελλάδος
Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτ. Ελλάδας
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Τη Διοίκηση Τράπεζας Πειραιώς
Την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών


Κύριοι.
Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, να κλείσει το Υποκατάστημά της που λειτουργεί στον Αστακό......
Όλη η τοπική κοινωνία, ο Δήμος, οι Κοινότητες και οι φορείς της περιοχής είναι ανάστατοι και οργισμένοι για το κλείσιμο του τελευταίου τραπεζικού καταστήματος που λειτουργεί στον Δήμο και στην ευρύτερη περιοχή.
Δεν μπορεί ο Υπουργός Εσωτερικών να δηλώνει ότι δεν θα υπάρχει κανένας Δήμος στη Χώρα που να μην εξυπηρετείται τραπεζικά, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών να έχει συμφωνήσει σε αυτό με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και σήμερα να μαθαίνουμε ότι κλείνει το μοναδικό κατάστημα Τράπεζας που έχουμε.
Ο Δήμος μας έχει κάποιες ιδιαιτερότητες καθώς είναι απομονωμένος, μακριά από κάποιο αστικό κέντρο, καλύπτει πολύ μεγάλη έκταση με διάσπαρτα χωριά και δεν αντέχει ούτε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κανένα κατάστημα τράπεζας για να εξυπηρετεί τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους χιλιάδες επισκέπτες του καλοκαιριού.
Δεν μπορεί επίσης να μην λαμβάνεται υπόψιν η νέα προοπτική που ανοίγεται στην περιοχή με την αξιοποίηση του λιμανιού του Πλατυγιαλιού που είναι σε εξέλιξη.
Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτάχυνση της εγκατάλειψης και της ερήμωσης της περιοχής μας, όπου ήδη τα χωριά μας τείνουν να γίνουν χωριά γερόντων και συνταξιούχων εγκαταλειμμένα στην τύχη τους.
Οι βουλευτές του Νομού μας, κυρίως οι κυβερνητικοί, αμέτοχοι παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ό,τι συντελείται γύρω μας (ΠΟΑΥ, Ανεμογεννήτριες κλπ ). Και αντί να πάμε ένα βήμα μπροστά, αγωνιωδώς προσπαθούμε να διαφυλάξουμε κάποια από τα κεκτημένα και αυτονόητα που ακόμα έχουμε.
Τους καλούμε, όπως και όλους τους εμπλεκόμενους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μεσολαβήσουν για να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση.
Τέλος εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απαράδεκτη αυτή απόφαση, όπως διατυπώνεται και στην 38/2021 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και καλούμε τις Κοινότητες τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής να αντιδράσουν άμεσα με αντίστοιχες αποφάσεις και με όποιον άλλο τρόπο μπορεί ο καθένας, για να αποφύγουμε το οριστικό κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό.

Κοινοποίηση:

Σε όλες τις Κοινότητες και τους
Συλλόγους του Δήμου Ξηρομέρου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ

Επισυνάπτεται η 38/2021 απόφαση του
Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου



720 kB

7 σχόλια:

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΗ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ . ΚΥΡΙΕ ΦΕΥΓΩ ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟΣΟ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΜΑΠΙΝΩ ΜΕΣΑ ΤΟΣΑ . ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ Η ΑΔΙΚΟ .ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΖΗΤΗΣΕΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΗ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ . ΚΥΡΙΕ ΦΕΥΓΩ ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟΣΟ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΜΑΠΙΝΩ ΜΕΣΑ ΤΟΣΑ . ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ Η ΑΔΙΚΟ .ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΖΗΤΗΣΕΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν γράφετε ότι είναιενδεχόμενο να κλείσει η τράπεζα Πειραιώς!!! Η ανακοίνωση της τράπεζας λέει ότι θα κλείσει 64 υποκαταστήματα!!! Από εκεί Και μετά που στείλατε αυτές τις όμορφες επιστολές ??? Στους βουλευτές του νομού μας;;; Για να μας προστατέψουν εμάς τούς καϊμενους ??? Το δούλεμα πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα!!! Οι τράπεζες καταλαβαίνουν μόνο με το χρήμα!!!! Εκεί που η Πειραιώς παίρνει τις τράπεζες θέλει να μαζέψουν όλοι τις καταθέσεις τους και το δεύτερο όλοι όσοι χρωστάνε να βάλουν μαζικά δικηγόρο να ζητάνε ρύθμιση των δανείων τους για να μην πληρώσει κανένας μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου.. τότε όχι δεν θα έφευγε αλά θα φτιάχνανε και άλλη μία τράπεζα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ αργά το θυμηθηκατε.Τώρα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΟΥΡΟΦΕΞΑΛΑ. ΦΙΛΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΗ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΥΖΙΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΑΜΠΕΛΟ. ΚΥΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΠΧ 1000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΩΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΝΑ ΓΛΙΨΩ ΚΑΝΑ ΚΟΚΑΛΟ. ΕΚΕΙ ΦΘΑΣΑΜΕ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΟΥΡΟΦΕΞΑΛΑ. ΦΙΛΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΗ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΥΖΙΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΑΜΠΕΛΟ. ΚΥΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΠΧ 1000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΩΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΝΑ ΓΛΙΨΩ ΚΑΝΑ ΚΟΚΑΛΟ. ΕΚΕΙ ΦΘΑΣΑΜΕ..............ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ. ΑΒΑΣ ΑΒΑΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο