Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Αναγνώστης : «Η εγκατάλειψη στην Πoγωνιά Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είναι εμφανής»



Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μας τις έστειλε φίλος αναγνώστης του xiromeronews. Τραβήχτηκαν στο χωριό Παγωνιά Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και έκανε και το παρακάτω σχόλιο.....


«Σε ένα από τα δυο τουριστικά μέρη την Παγωνιά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας και μάλιστα υπάρχουν δυο αντιδήμαρχοι από την Δ Ε Παλαιρου βιώνουμε την εγκατάλειψη. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την Παγωνιά από την Δημοτική αρχή. Πλήρη αδιαφορία της να ασχοληθεί με τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Απογοητευτική εικόνα εγκατάλειψης…..»







26 σχόλια:

  1. ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΦΙΕΣΤΕΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΑ 1821 ΕΧΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήν είστε τόσο απαιτητικοί.Μην τα θέλουμε όλα έτοιμα... πετάμε π.χ. το κύπελλο ή τό χαρτί στο έδαφος καί λέμε θα το μαζέψει άλλος.... όλα δεν μπορούν να είναι στην εντέλεια... έξω από το χώρο καλά τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πογωνιά λέγεται το χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αστοιχείωτε λασπολόγε. Ούτε πως λέγεται το χωριό δεν ξέρεις. Μάλλον δε στο είπανε σωστά ή δεν το κατάλαβες εσύ. Φαντάζομαι ότι όχι απλώς δεν μένεις στον δήμο μας αλλά ούτε και είσαι από εδώ. Μην αναπαράγεις ότι σου λένε ορισμένα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η παραλια της Πογωνιας ειναι τριτοκοσμικη. Εντυπωση προκαλουν πινακιδες που εμμεσως προτρεπουν τους λουομενους να μην κανουν μπανιο γιατι κινδυνευουν απο την κατασκευη πολυτελων κατοικιων. Ποια μετρα προστασιας εχει παρει ο κατασκευαστης;Και γιατι ο Δημος αδιαφορει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ 1821 ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντροπή να χύνονται βόθροι μέσα στο δρόμο το 2021 και ο δημάρχος μιλάει για ανάπτυξη ο αμόρφωτος . Κάλαμια 3 μέτρα και σάπιοβαρκες μέσα στο χωριο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιος φταίει και πρέπει να παραιτηθει , ο δήμαρχος δε φταίει . Η ο Βιτσας η ο Τσακαλης είναι αρμόδιοι και δε μπορεί να ύπαρχουν αυτές οι εικόνες σε ένα χωριο που έχει τόσους ξένους . Μια παραίτηση αν υπάρχει φιλότιμο από τους αντιδήμαρχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΒΙΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΞΑΝΑΦΕΡΑΝΕ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΡΕΖΙΛΙ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΤΙΛΥΓΙΤΕ

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Μήπως θα ήθελες π.χ μια προτομή ας πούμε του Στάλιν ; τότε θα ήσουν ευχαριστημένος ;

      Διαγραφή
  10. γιατί ρε ? δεν είναι καλές οι προτομές ??? μέσα στα καλάμια να πατησει με το τακούνι η πρόεδρος χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωρε σεις δεν χαμπεριαζεται τίποτα!!! Γιατί να κανουν έργα; αφού εκλέγονται για πλάκα!!! Η πογωνια έχει 70% Αποστολάκη... Τους έφτιαξε ο καλαμαριάς με το σολδατος λιμάνια, ξενοδοχεία, αποχετεύσεις, σχολεία,δρόμους, πλατείες κλπ, κλπ.... Και εμείς έχε γειά τώρα, πάμε γι' αλλά.... Καλοί είμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παγωνιά όντως.... Δείξτε και τα βάτα που κοντεύουν σε αρκετές περιπτώσεις να κλείσουν τους δρόμους.... Ο βονιτσιανος που υποδύεται τον Δήμαρχο κοροϊδεύει μάλλον από το γραφειακι του! Αλλά και ορισμένοι πολίτες δυστυχώς δεν έχουν ακόμα την στοιχειώδη παιδεία να μην πετάνε σκουπίδια όπου βολεύονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΖΑΒΕΡΤΑ. ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΒΡΩΜΙΖΕΤΕ ΕΙΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΔΕ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΕΚΕΙ. ΟΙ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ? Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ?
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΓΩΝΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο "ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑΤΕ ΜΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε τι διαμαρτύρεστε αφού όταν έρθει η ώρα των εκλογών και έρθει ο θερμοσίφωνας. Με το βαλιτσάκι τότε τα ξεχνάτε όλα, αφού το λένε ευθαρσώς έχουμε το χρήμα και αγοράζουμε τα πάντα, το καθεστώς καριολη τα βλέπει όλα. Ίσια γιατί ξέρει ότι μια μερίδα. 500. Ψηφοδελτίων θα την αγοράσει και θα πάρει τις εκλογές απλά πραγματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλο το χωριό λάμπει κ εσείς δείξατε φωτογραφίες από εγκαταλελειμμένα σημεία.. ρίξτε λάσπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 27 Ιουνίου 2021 - 9:39 π.μ
    Όντως λάμπει από τα σκουπίδια....Μόνο όπου βάζουν το χέρι τους οι ιδιώτες γίνεται κάτι γιατί από τον δήμο τίποτα απολύτως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 26 Ιουνίου 2021 - 9:10 μ.μ

    Επενδύσεις και έργα εκατομμυρίων βλέπεις από ιδιώτες. Τώρα μιλάμε για τον Δήμο που έχει εγκαταληφθεί οπότε μάθε να μην μπλέκεις τα μπούτια σου όταν λες κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΓΑΠΗΤΕ 4:25 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΑ. ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΟΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΓΩΝΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλοντας και μη τα αποδέχονται... Ακόμα και αυτά που δεν πρέπει με την κατάλληλη μιζουλα... Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι τα άφαντα έργα της δημοτικής αρχής... Και δεν μιλάμε για κάτι σύνθετο αλλά για απλά πραγματάκια όπως καθάρισμα παραλιών, δρόμων και κόψιμο βατων και ένα γενικό ευπρεπισμο σε σωστό χρόνο. Ούτε αυτό δεν είστε άξιοι να προσφέρετε! Ούτε αυτό το ελάχιστο!

      Διαγραφή
  19. Στη κύρια παραλία της Πογωνιάς δεν υπάρχει ούτε μία Ομπρέλα από το Δήμο. Αντίθετα υπάρχει μία πινακίδα ( δεν γνωρίζω ποιος την τοποθέτησε) το περιεχόμενο της οποίας αποθαρρύνει κάποιον να κάνει μπάνιο.
    Αυτό το διαπίστωσα τη Κυριακή 27/06/2021 που ήμουν στη παραλία αυτή που κάνω μπάνιο τουλάχιστον 50 χρόνια. Βεβαίως θα εξακολουθήσω να κάνω.
    Δήμαρχε κ Αποστολάκη , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι γνωρίζετε το περιεχόμενο της πινακίδας ; Αν το γνωρίζετε , τι μέτρα πήρατε;
    Αν δεν το γνωρίζετε , τότε σταθείτε στο ύψος σας.

    Ας αναλογιστούν πολλοί για το σημερινό χάλι αυτής της παραλίας.
    Για του λόγου το αληθές δείτε φωτογραφίες πριν δεκάδες χρόνια πως ήταν αυτή η παραλία.
    Ήταν το στολίδι όλου του κόλπου.
    Εμείς που τη χαρήκαμε έχουμε μείνει με τις παλιές καλές αναμνήσεις.

    Υπάρχουν πολλά σημεία στη Πογωνιά και στο Στενό που δείχνουν ότι είναι εγκαταλελειμμένα χωριά. Τη Κυριακή ,όπως συνηθίζω πάντα , πήγα παντού. Δείτε τη παιδική χαρά στο Στενό.
    Αυτά προς το παρόν, με αφορμή το σχόλιο και τις φωτογραφίες του αναγνώστη.

    Καλώ δημοσίως τους δύο Αντιδημάρχους από τη ΔΕ Παλαίρου, το Πρόεδρο του ΤΣ Πογωνιάς και το Δήμαρχο να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

    Κάλεσα έναν από τους δύο Αντιδήμαρχους το κ Βίτσα να έρθει στη Πογωνιά να του δείξω πολλά σημεία. Είπε ότι είχε δουλειά, συναντήσεις και δεν μπόρεσε να έρθει. Μίλησα μαζί του και είπαμε πολλά.

    Δημοσία καλώ το κ Βίτσα να πάρει μαζί του τη Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας , ένα γραμματέα και να κάνουμε μία βόλτα σε όλο το παραλιακό τμήμα Παλαίρου- Πογωνιάς , στη Πογωνιά , στο Στενό, στο κάμπο, στη Κεχροπούλα και να καταγραφούν τα προβλήματα.

    Να είναι και ο Δήμαρχος εκεί και όποιος άλλος αιρετός θέλει. Τότε θα δούμε για το έργο που λένε ότι πραγματοποιούν.

    Ορίστε έχετε πολιτικό ανάστημα; Αποδείξτε το.

    Ένα μεγάλο πρόβλημα της περιοχής που έχω αναδείξει πολλές φορές είναι τούτο.

    Πάλαιρος- Πογωνιά- Στενό , το παραλιακό τόξο από Παλιουριά μέχρι Βαθιαβάλι σε πλήρη τουριστική περίοδο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ. Πάρτε μέτρα ΑΜΕΣΑ.

    Αποδείχτηκε περίτρανα.

    Αυτό που λέω τόσα χρόνια. Η λύση είναι μία και μοναδική.

    ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΠΗΣ.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κώστα ο βίτσας δεν σε χρειάζεται πλέον αυτό που ήθελε το πέτυχε και με το παραπάνω αν υπάρχει πολιτικό ανάστημα ας καλέσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν αν όλες οι κατασκευές που γίνονται στην πογωνιά είναι νόμιμες αλλά δεν τολμάμε να το κάνουν γιατί ο κατασκευαστής ελέγχει τα πάντα θα μάθουμε πολλά στη συνέχεια

      Διαγραφή
  20. ΟΛΑ αυτά που δείχνεις με τις φωτο σου , είναι η δημιουργική εγκατάλειψη ιδιωτών. ΟΛΟΙ περιμένουμε από τους άλλους. Πήγαινε σε ένα τουριστικό δήμο να δεις τη συμπεριφορά των δημοτών του και να συγκρίνεις με τη δική μας που απαιτούμε αλλά ποτέ δε ενεργούμε όπως οφείλουμε. 200 χρόνια πίσω είμαστε ΕΜΕΙΣ μόνο να κατηγορούμε του άλλους , ακόμα και τους τουριστες κι απο την άλλη να εκλιπαρούμε να μας έρθουν.

    Τι να σου πρωτοκάνει ένας άνθρωπος όταν οι περισσότεροι συμπεριφέρονται ανεύθυνα από το καφενέ.

    ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ , ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κώστα βγάλε και καμιά φωτογραφία στα Όχθια που έχει σπάσει ο αγωγός σε όλο περίπου το μήκος τους και έχει γεμίσει με λύματα όλη η περιοχή δύο χρόνια είναι αυτή η ιστορία αδιαφορία αδιαφορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 10:01 μμ , Αν θέλετε κάντε μία κλήση αναπάντητη να σας καλέσω να μιλήσουμε.

    Οι πάντες κρίνονται αγαπητέ αναγνώστη. 'Εχω να πω πολλά και για πολλούς. Υπομονή.

    Για ένα να είστε σίγουρος.

    Εμένα δεν με ελέγχει ΟΥΔΕΙΣ, δεν με κρατάει ΟΥΔΕΙΣ, δεν μπορεί να με εκβιάσει ΟΥΔΕΙΣ.

    Είμαι ελεύθερος ενεργός πολίτης και όχι φοβισμένος υπήκοος.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο