Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : να μην κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό


Με αφορμή την ανακοίνωση για το κλείσιμο 64 καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, μεταξύ των οποίων και αυτό του Αστακού, ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της τράπεζα και τον λαό της περιοχής και τους καλούμε να παλέψουν κόντρα στην ερημοποίηση του τόπου....

Καθώς το κλείσιμο του υποκαταστήματος Αστακού, θα φέρει ένα σωρό δυσκολίες στην ζωή των αγροτικών και εργατικών οικογενειών του τόπου. Οι οικονομικές συναλλαγές των αγροτών και εκατοντάδων συνταξιούχων γίνονται μέσω του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς που είναι εγκατεστημένο στον Αστακό. Από εδώ και στο εξής θα υποχρεώνονται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, την στιγμή όπου τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες των κατοίκων.

Το λουκέτο στο υποκατάστημα Αστακού της Τράπεζας Πειραιώς δεν γίνεται τυχαία. Είναι μέρος συνολικότερων σχεδιασμών στον τραπεζικό κλάδο. Τα σχέδια αναδιαρθρώσεων των τραπεζών περιλαμβάνουν κλείσιμο καταστημάτων, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς με απλήρωτες υπερωρίες, μειώσεις του προσωπικού με “εθελούσια” προγράμματα εξόδων. Γίνονται με σκοπό να “θωρακιστούν” οι τράπεζες.

Συνοδεύονται από μια σειρά μέτρα όπως η μείωση του λειτουργικού κόστους, η ψηφιοποίηση της εργασίας, η μείωση των “κόκκινων” δανείων με την ταυτόχρονη πίεση στα λαϊκά νοικοκυριά για αποπληρωμή τους, με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Στο στόχαστρο είναι και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες, με τις απολύσεις προσωπικού με οποιοδήποτε τρόπο (“εθελούσιες”, αποσχίσεις, ενοικίαση κτλ), το κλείσιμο καταστημάτων, την εντατικοποίηση της εργασίας και τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Και προφανώς όλα τα παραπάνω έχουν την πλήρη στήριξη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγουμένων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπου νύχτα και μέρα νομοθετούν για την στήριξη του κεφαλαίου, ρίχνοντας ολοένα και πιο πολλά βάρη στις πλάτες του λαού.

Καλoύμε το λαό να παλέψει ενάντια στην ερήμωση της υπαίθρου, για να μην κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό. Στον σημερινό τρόπο ανάπτυξης, που τον χαρακτηρίζει η αναρχία στην παραγωγή και η ανισομετρία στην ανάπτυξη, πλήττονται ιδιαίτερα οι αγροτικές περιοχές, οι περιοχές που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα. Αυτή η πολιτική δεν παίρνει από “μερεμέτια”, πρέπει να ανατραπεί.

4 σχόλια:

  1. Αντιπολίτευση με Ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίοι τύποι συτοί στην Λαική Συσπείρωση. Μια ζωή κατά των Τραπεζών ήταν γιατί έπιναν το αίμα του λαού. Επέβαλαν τα capital control και ουσιαστικά έκλεισαν τις Τράπεζες και τώρα κωλοτούμπα να μην κλείσει η Τράπεζα. Τι να τους πείς τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΑΞΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ . ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΠΟΔΙ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ . Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ . ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ . ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΟΥΤΕΡ ΚΣΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ, ΚΑΙ ΠΧ ΤΟΝ ΠΙΕΡΑΚΑΚΗ. ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ . ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΧΩΝΤΑΣ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΗΘΕΛΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΟΣΟΥΝΑ ΠΧ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΑΜΠΕΛΟ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ. ΠΟΣΟ ΛΙΑΝΑ ΚΑΙ ΒΛΑΧΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα !!! Μπορείς να κάνεις κάτι συγκεκριμένο να μην κλείσει;;; η απλά πάντα είσαι πάντα στο πλευρό του μικρομεσαίου Έλληνα μόνο με παχιές και τραγανές κουβέντες ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο