Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Πάνος Πετρονικολος : επιλέξατε να δώσετε τόσα χρήματα προφανώς για να εξυπηρετήσετε προσωπικούς σας σκοπούς και οχι στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών του τόπου μας,


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με έκπληξη διαβάζω τελευταία σε τοπικά site KATAIΓΙΔΑ δωρεάς χρημάτων από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής καθώς και από το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμός Περιβάλλον Αθλητισμός Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου Ξηρομέρου σε επιφανείς συλλόγους και συμπολίτες μας.....
Συγκεκριμένα:

Α) Ο Δήμος με απόφαση του έδωσε στον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου από τα Τακτικά του έσοδα 2.500€.

Β) Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ από την επιχορήγηση που παίρνει από τον Δήμο για την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών σταθμών-αθλητικών εγκαταστάσεων, με απόφαση του έδωσε 4.000 € σε συνδημότη μας για την έκδοση του βιβλίου του.

Μη δίνοντας προτεραιότητα επιλέξατε να δώσετε τόσα χρήματα προφανώς για να εξυπηρετήσετε προσωπικούς σας σκοπούς, ενώ με αυτές τις δωρεές θα μπορούσατε να εκπληρώσετε τις επιθυμίες των μικρών μας φίλων καθώς και να βελτιώσετε τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Η κοινωνία και πολύ περισσότερο τα παιδιά που είναι το μέλλον αυτού του τόπου δεν ξεγελιούνται με σοκολάτες, τετράδια και φωτογραφίες.

Με τα παραπάνω χρήματα θα μπορούσαμε:

1)Να βελτιώσουμε τις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημητρούκειου Δημοτικού σχολείου, που είναι σε άθλια κατάσταση, συγκεκριμένα να γίνει πλαστικοποίηση των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, να τοποθετηθεί φιλέ -δίχτυα και να γίνει διαγράμμιση στα γήπεδα.

2)Να γίνει επιδιόρθωση του γηπέδου της Τ.Κ Αγραμπέλου, που θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει γιατί τα χρήματα υπήρχαν στον προϋπολογισμό του Δήμου για το συγκεκριμένο έργο, εσείς όμως πάλι δώσατε άλλη προτεραιότητα. Δεν σας συγκίνησαν ούτε τα γράμματα των παιδιών.

3)Να βελτιώσουμε τις υποδομές σε αποδυτήρια γηπέδων ποδοσφαίρου,μπάσκετ(w.c, ντουζιέρες, ηλιακούς)

Ο Πρόεδρος Τ.Κ Βασιλόπουλου

Παναγιώτης Πετρονικολός








24 σχόλια:

  1. ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΕΤΡΟΝΙΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ
    ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνο, να πας με το συνδυασμό του Ζώγα. Τον βλέπω Δήμαρχο. Να πάτε παρέα μπας και δούμε κάτι καλό σ αυτόν τον έρμο τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολα τα ειχαμε τώρα. αυτο μας ελλειπε. να γινει δημαρχος ο ζογας.

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑ ΑΛΛΑ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
    ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ 4000 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
    ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ

    ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ , ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ πρόεδρε ,
    Προς αποκατάσταση της αλήθειας .

    Η απόφαση για την έκδοση του βιβλίου του διακεκριμένου συμπατριώτη μας Αλέξανδρου Σάββα δεν ήταν προσωπική του προέδρου αλλά του Διοικητικού Συμβουλίου . Εκδοθήκαν 700 αντίτυπα με κόστος 3917 συνολικά με όλους τους φόρους. Τα βιβλία παραδοθήκαν στο Νομικό Πρόσωπο, αποτελούν δηλαδή περιουσία του Νομικού Προσώπου και δεν είναι δωρεά, και θα σταλούν στις εκπαιδευτικές μονάδες της περιοχής μας , στις Κοινότητες , τους Συλλόγους κλπ.
    Πρόκειται κατά γενική ομολογία για ένα εξαιρετικό βιβλίο που περιλαμβάνει για πρώτη φορά την ιστορία καθώς και σημαντικές πληροφορίες για όλα τα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου. Είναι πολιτιστικός πλούτος για τον τόπο μας και είμαστε περήφανοι που προχωρήσαμε στην εν λόγω έκδοση . Πιστεύω ότι θα είναι θετική και η δική σας γνώμη για το βιβλίο…….

    Επίσης θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι τα χρήματα αυτά δεν μεταφέρθηκαν από κανένα άλλο κωδικό , όπως αυτό της βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων , και κατά συνέπεια δεν λειτουργήσαμε εις βάρος καμίας άλλης ανάγκης , (ούτε και των Παιδικών Σταθμών τα κτίρια των οποίων έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα για την βελτίωση τους ύψους 150.000 ευρώ και σε λίγες μέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες ). Καλό είναι να γνωρίζετε τις διαδικασίες .

    Όσο αναφορά τα επετειακά τετράδια, όπως ασφαλώς γνωρίζετε φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από Ελληνική Επανάσταση και έχουμε υποχρέωση να την τιμήσουμε , εκδόθηκαν 1000 και παραδόθηκαν σε όλους τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου μας . Στην κάπως ειρωνική αναφορά σας σας απαντάω με την χαρά και τον ενθουσιασμό των μικρών μας μαθητών όταν έπαιρναν στα χέρια τους τα τετράδια

    Ασφαλώς και οι ανάγκες που περιγράφετε όπως οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημητρούκειου Δημοτικού σχολείου , το γήπεδο στο Αγραμπελο και σε άλλες υποδομές είναι υπαρκτές και πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή θα δώσει τις λύσεις που χρειάζονται , δουλεύοντας με προγραμματισμό και σχεδιασμό και κυρίως με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών, χωρίς λαϊκισμούς, ιεραρχώντας τις ανάγκες κάθε φορά.
    Άλλωστε όπως ασφαλώς γνωρίζετε η Δημοτική Αρχή κατέθεσε προτάσεις
    11.009.114,73 € για το ''Αντώνης Τρίτσης'' πριν λίγες μέρες . Επίσης πριν λίγες μέρες όπως ασφαλώς είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο των γηπέδων Μύτικα και Κανδήλας. Γίνετε δηλαδή μια συνολική προσπάθεια από την Δημοτική Αρχη και τα Νομικά Πρόσωπα, κυρίως στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας . Είμαι σίγουρος όμως ότι με την συνεργασία των Προέδρων και των τοπικών συμβουλίων και των δημοτών το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

    Με εκτίμηση,

    Β.ΠΟΛΥΖΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Δ.Π.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πολύζο μπορείτε να μας απαντήσετε πόσες και ποιές άλλες συγγραφικές προσπάθειες χρηματοδοτήσατε; Γιατί προφανώς δεν είναι η πρώτη του κου Σάββα.

      Διαγραφή
    2. Βασίλη ενημέρωσε μας γιατί δόθηκαν χρήματα χορηγία στο δικηγορικό σύλλογο μεσολογγιου και όχι στα σχολεία ΤΟΥ Αστακού να κάνουν κάποια δράση για τα 200.χρονια κι έτσι και ο τόπος μας να ακουστεί και τα παιδιά μας να ασχοληθούν. Να εκανε ο Δήμος ξηρόμερου εκδήλωση με αυτά τα χρήματα κι όχι με τα λεφτά ΜΑΣ να φανούν άλλοι και δη δικηγορικοι σύλλογοι.
      Εκτός κι αν πρέπει να τα έχουμε καλά με δαύτους, θα χρειαστούν???

      Διαγραφή
  5. Πολυ σωστα τα ερωτηματα που θετεις κυριε Πετρονικολε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΑΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΗΚΩΣΕΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ Πετρονικολε κοίτα και λίγο της παράνομες βρύσες γιατί ποτέ δεν γράφεις κάτι και γι αυτό. Ξέρεις εσυυυυυ παναγιωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι έχουν και φωτογραφίες και βιντεο.relax προεδρε

      Διαγραφή
    2. Ανέβασε τα, Όλα Σε προκαλώ

      Διαγραφή
  8. την παγια την πηρες???? τι θα την κανεις θα μας πεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτη φορα απο συστασεως νομικου προσωπου βλεπουμε μια απλη διαχειρηση λες και ειναι πολυκατοικια και εψαχναν διαχειριστη ετσι καταντησε το νομικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη φορά πρόεδρος του Νομικού δεν βάζει το χέρι στο μέλι γιατί είναι τίμιος και καθαρός. Κόπηκε η μασα και αυτό ενοχλεί κάποιους και κάποιες.

      Διαγραφή
    2. Πως εισαι τοσο σιγουρος η σιγουρη μαζι τα σχεδιαζετε καρφωνεστε

      Διαγραφή
  10. Αγαπητέ κε Πολύζο,
    Η απόφαση του Διοικητικού σας συμβουλίου δεν ήταν ομόφωνη, ένα μέλος μειοψήφησε και ένα άλλο μέλος ήταν απών.
    Ίσως με αυτό τον τρόπο ήθελαν να δείξουν την αντίρρηση τους, όπως κι εγώ όχι ως προς την έκδοση του βιβλίου που είναι πραγματικός πλούτος για τον τόπο μας, ούτε ως το πρόσωπο του αξιότιμου κου Αλέκου Σάββα, ο οπόιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Ξηρομέρου. Η διαφωνία μας έγκειται στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
    Καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε:
    Α) από πού προερχονται τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την εκδοση του βιβλίου.
    Β) Εφόσον όλοι παρακολουθούμε διαύγεια, είδαμε ότι πρόσφατα το Ν.Π.Π.Δ προέβη σε αγορά κι άλλων βιβλίων (Ακαρνανικό Αρχείο) 300€ με ΑΔΑ: 6ΞΥΑΟΚΡ9ΖΕΟ. Για την αγορά αυτή γιατί δεν πήρατε απόφαση Δ.Σ; Από ποιους πόρους προήλθαν και γιατί το Δ.Σ δεν έχει γνώση γι΄αυτό;
    Γ) Για φανταστείτε το χαμόγελο και την χαρά των παιδιών όταν επισκέπτονται τον κάθε αθλητικό χώρο και έβλεπαν ότι υπάρχει σωστή υποδομή.
    Για τα έργα βελτίωσης των 150.000 που αναφέρεστε είναι έργο δικό σας ή του κου Β.Μουρκούση;
    Μπορείτε να μας πείτε τα 2 χρόνια που διοικείτε ποιες είναι οι πραγματικές παρεμβάσεις που έχετε κάνει στον αθλητισμό;
    Δείξτε μας ένα υπαρκτό έργο.

    Με εκτίμηση
    Παναγιώτης Πετρονικολός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΗΤΑ ΕΠΙΜΟΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ..ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΘΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΜΟΝΟΣ Ή ΣΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε ένας πετάει το Μαρί και το κοντό του!!! Είναι μερικοί οι οποίοι απαντούν εν βρασμό σε κάθε τι που θα προτείνει κάποιος.. βέβαια δεν ήταν η κατάλληλη θέση που πήρε ο πετρονικολος διότι άλλο θέμα η βράβευση και άλλο θέμα η αναβάθμιση ή η συντήρηση των σχολείων! Αλλά κ'εσύ θέλεις να σου δείξει το απολυτήριο για να κρίνεις εσύ τί ??? Ποιός είσαι εσύ που θα κρίνεις το απολυτήριο ??? Πρόταση επάνω στο θέμα έχεις να κάνεις ??? Πνεύμα μόνο ξέρεις να πουλάς.. εντάξει σαν πρόεδρος έχει τις ανησυχίες του που δεν μπορεί να προσφέρει έργο.. Και γι'αυτό έκανε αυτή την τοποθέτηση..

      Διαγραφή
  12. Μωρέ ηλίθιε τα απολυτήρια και τα πτυχία των πανεπιστημίων δεν έχουν καμία αξία στα δημοτικά πράγματα .
    Σας πονάει ο Πετρονικολός και προσπαθείτε να τον μειώσετε ,χωρίς να μπορετέ να το καταφέρνετε ,γιατί η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να δείτε πόσο αγαπάει το δημόσιο χρήμα ο πρόεδρος κοιτάξτε στο Διαύγεια για να δείτε τα τιμολόγια από την πάγια προκαταβολή 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτά που λέτε για την ιεραρχία στα έργα σκεφτείτε το λίγο καλύτερα. Έρχεται καλοκαίρι και στον Αστακό δεν υπάρχει μια παιδική χαρά να παίξουν τα παιδιά μας. Είναι όλα κατεστραμμένα και όποιος μπαίνει μέσα, αρκετά άτομα ομολογουμένως αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή, μπαίνουν με κίνδυνο να χτυπήσουν τα παιδιά. Αυτή η κατάσταση έχει πάνω από ένα χρόνο, ξηπωςυνα το κοιτάξετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έρθουν τα ψηφαλακια οι ετεροδημότες μας και πρέπει να δουν χατα και έργα καλοκαίριατικα. Τι κι αν δεν θα έχουν που να παρκάρουν. Τι κι αν δεν θα έχουν πως να. Περάσουν απο τα χωματα. Το εφέ καλά. Κρατεί.στην παραλία. Όλα τα παρτέρια άχρηστα από αγροοχορτα ξεραιλες και χωρίς να τα σουλουπωσουν πετάξανε λουλούδια 💐.. Σ ένα μήνα θα έχουν ξεραθεί άλλα βρέθηκε ήδη ο τρόπος να δώσουμε λεφτά στους χορηγούς!! 😂 😂

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο