Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ο στόχος για καθαρή Κλείσοβα γίνεται πράξη... με πράξεις!


Στα πλαίσια ανάδειξης της διαδρομής του δρόμου για το Παρατηρητήριο της Κλείσοβας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Messolonghi by Locals σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν ακόμη ένα εθελοντικό καθαρισμό στο Αλσύλλιο της Κλείσοβας......


<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmessolonghibylocals%2Fvideos%2F1162736210877617%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Οι πράξεις δημιουργούν συνείδηση και με ικανοποίηση διαπιστώνουμε οτι γίνεται όλο και πιο ουσιαστική η κατανόηση του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης. Επιλέξαμε να βγούμε στο πεδίο για να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο απορρίμματα τα οποία όταν βυθίζονται στη θάλασσα καταλήγουν στο πιάτο μας.



Η συμβολική πράξη εθελοντικού καθαρισμού, αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των συμπολιτών μας προς την κατεύθυνση της λύσης του σημαντικού προβλήματος που υποβαθμίζει το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής μας.



Μένει η συμβολή των αρμόδιων αρχών να ολοκληρώσουν τον καλλωπισμό της περιοχής και να απομακρύνουν και εκείνοι με τη σειρά τους τα αδρανή υλικά και σκουπίδια που βρίσκονται στην περιοχή.



Ο δρόμος για το παρατηρητήριο είναι χειροπιαστό παράδειγμα συλλογικής δράσης για την ανάδειξη της προσπάθειας του Γεράσιμου Τζάνου ο οποίος με μακροχρόνια προσπάθεια και φροντίδα μετέτρεψε το σκουπιδότοπο σε αλσύλλιο. Εμείς με τη σειρά μας, αναδεικνύουμε τη διαδρομή ώστε να αποτελεί μία ψυχαγωγική βόλτα για ντόπιους και επισκέπτες.

Γνώρισε την Ιστορία του Αλσυλλίου της Κλείσοβας: https://fb.watch/5ZBjkpy8HN/


Ο καθένας μας βάζει το λιθαράκι του και όλοι απολαμβάνουμε τα θετικά αποτελέσματα.

Γίνε μέρος της λύσης! Η αλλαγή που οραματιζόμαστε, είμαστε εμείς.
Δήλωσε συμμετοχή και ενημερώσου για τις επόμενες δράσεις: https://forms.gle/qkid49J52ireifkY7


*Ευχαριστούμε τους εργαζομένους της ΤΕΒΕΚ Λύρος που υποστηρίζουν τις δράσεις με την μεταφορά των απορριμμάτων που συγκεντρώνονται.
**Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου ανάδειξης της διαδρομής "Στον δρόμο για το Παρατηρητήριο". Μία δράση που υλοποιείται με δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο