Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Γ. Βαρεμένος-Nοσοκομείο Αγρινίου: «Αμηχανία Κοντοζαμάνη για την κυβερνητική αδράνεια».

 
     «Οι γιατροί του Αγρινίου δηλώνουν ότι η διασπορά του κορονοϊού στην Αιτωλοακαρνανία έχει ονοματεπώνυμο. Εγώ σας λέω ότι αν μας είχατε ακούσει πριν περίπου δύο μήνες, ο μοριακός αναλυτής θα ήταν προ πολλού εκεί και δεν θα χρειάζονταν έξη μέρες για να έλθουν οι απαντήσεις για τα τεστ πέντε ασυμπτωματικώς νοσούντων εργαζομένων, που εξακολούθησαν να εκτελούν τα καθήκοντά τους. Επειδή εκείνη τη στιγμή είχε ξεμείνει (όπως ελέχθη ανεπισήμως) από αντιδραστήρια το νοσοκομείο του Ρίου.»

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΙΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Γ. Βαρεμένος κατά την σημερινή συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με τις ελλείψεις του νοσοκομείου Αγρινίου ως νοσοκομείου αναφοράς Covid19.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, που παρέστη αντί του κ. Κικίλια, είπε ότι δεν γνωρίζει για την καθυστέρηση των έξη ημερών και ότι οι απαντήσεις δίνονται πλέον σε 24 ώρες. Ως προς τον μοριακό αναλυτή, πρόσθεσε ότι προτιμήθηκε να στέλνονται τα δείγματα σε άλλα νοσοκομεία, όπου ο τύπος των μοριακών αναλυτών απαιτεί φθηνότερα αντιδραστήρια. «Σας υπενθυμίζω», απάντησε ο Κ. Βαρεμένος, «ότι πριν δύο μήνες περίπου είχα προτείνει μια κεντρικότερη διαχείριση και όχι ανά νοσοκομείο, ώστε τα αντιδραστήρια να κοστίζουν φθηνότερα. Προτείναμε επίσης την αντιμετώπιση δραματικών ελλείψεων, όπως π.χ. στην παθολογική κλινική, όπου ο ένας στους έξη γιατρούς νοσεί, και τις ΜΕΘ. Ως προς τους πνευμονολόγους, νοσεί από Covid ο ένας από τους δύο. Γιατί συγκρότησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ πριν λίγες ημέρες 10μελή Επιτροπή; Για να αντιμετωπίσει ποιο ακριβώς κύμα; Το τρίτο ή το τέταρτο, τα οποία εύχομαι ποτέ να μην υπάρξουν; Τουλάχιστον ένας περίφημος ποδοσφαιριστής που είχε προτείνει να φτιαχτεί μια πενταμελής επιτροπή από τρία-τέσσερα άτομα, εννοούσε ότι πρέπει να γίνει άμεσα, έστω και με την σύνθεση που περιέγραφε.

Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης για να επιβλέψει την επέκταση της ΜΕΘ κατά 30 κλίνες. Μόνο που οι γιατροί του νοσοκομείου υπενθύμισαν ότι οι κλίνες αυτές θα παραδοθούν στις 26 Φλεβάρη του 2021. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα και η πρόβλεψη να ήταν για τις 30 (που δεν έχει ο Φλεβάρης).

Για να σοβαρολογούμε εν μέσω μίας δραματικής κατάστασης, πρέπει να πούμε ότι η αβελτηρία και η αδράνεια της κυβέρνησης όλους αυτούς τους μήνες είναι ασύγγνωστη», κατέληξε ο κ. Βαρεμένος.

3 σχόλια:

  1. Το νοσοκομειο του αγρινιου ειναι ενα απ τα καλυτερα δημοσια νοσοκομεια..
    Αλλα μονο σαν κτιριο..απο γιατρους το νοσοκομειο αυτο επασχε
    Πασχει κ θα συνεχισει να πασχει..φευγει το 80 τις εκατος των κατοικων της περιοχης κ παει στο νοσοκομειο της πατρας..στα γιαννενα..ακομα κ στην αρτα..κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΆΡΙΟΣ ΣΑΛΜΆΣ ΤΟ ΕΓΚΑΙΝΊΑΣΕ ΤΟ 2014 Κ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΤΟ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕ ,ΓΙΑ 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΌΝΙΑ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΤΟ ΞΈΧΑΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το συγκεκριμενο νοσοκομειο δε μπορει τοσα χρονια να διαχειριστει απλα περιστατικα.θα διαχειριζοταν τον κορονοιο;μην τρελαθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο