Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Eπιβεβαιώθηκε η διάσταση απόψεων στη συνάντηση της Επιτροπης Αγώνα με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.


        ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ την προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση, της Επιτροπής Αγώνα και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ξηρομέρου, με τον Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας στον Αστακό. Η συνάντηση επαναβεβαίωσε διάσταση απόψεων με τον Φορέα Διαχείρισης και - αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις των δύο πλευρών - η διάσταση απόψεων είναι μεγάλη. 

Η θέση και το σαφέστατο αίτημα, της Επιτροπής Αγώνα και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, ότι στην παράκτια έκταση από Αστακό έως Μύτικα, θα πρέπει να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς τοποθέτηση νέων μονάδων, επεκτάσεων ή μετεγκατάστασεων, δηλαδή χωρίς θεσμοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών. 

Ενώ η άποψη του Φορέα Διαχείρισης, είναι η δημιουργία Π.Ο.Α.Υ και στη παράκτια ζώνη.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

 

Ημερομηνία, 1.11.2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
 
ΘΕΜΑ: Ενημερωτική συνάντηση στον Αστακό, της Επιτροπης Αγώνα με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
 
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/10/2020 στον Αστακό και ώρα 06:00 μ.μ., η προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση, της Επιτροπής Αγώνα και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ξηρομέρου, με τον Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων και από τις δυο πλευρές, σε μια προσπάθεια εύρεσης κοινής και αποδέκτης λύσης του προβλήματος.
Τη συζήτηση άνοιξαν οι εκπρόσωποι του Φ.Δ., γνωστοποιώντας τη βούληση τους για δημιουργία ΠΟΑΥ στις Εχινάδες Νήσους και στις Δυτ. ακτές Αιτω/νίας (παράκτια ζώνη Αστακού - Μύτικα).
Στους εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης, μεταφέρθηκε το σαφέστατο αίτημα, της Επιτροπής Αγώνα και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, ότι στην παράκτια έκταση από Αστακό έως Μύτικα, θα πρέπει να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς τοποθέτηση νέων μονάδων, επεκτάσεων ή μετεγκατάστασεων, δηλαδή χωρίς θεσμοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.
Υπήρξε και καταγράφηκε διάσταση απόψεων με τον Φορέα Διαχείρισης, ο οποίος επιμένει στη δημιουργία Π.Ο.Α.Υ και στη παράκτια ζώνη.
Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει τις προσπάθειες της ως την τελική δικαίωση των αιτημάτων της, που αποτελούν αιτήματα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της.
Με υπομονή και αγώνα.
Συνεχίζουμε....
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ
ΠΟΑΥ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια κυριοι/ες της επιτροπης αγωνα,σε σας ελαχε ο κληρος οχι μονο να μην επιτρεψετε να μετατραπει ο τοπος μας σε χωματερη αλλα να διορθωσετε και αστοχιες του παρελθοντος.ΓΡΑΦΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ και παλι συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΕΥΣΤΟΧΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ.ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ?ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΦΥΣΙΚΑ, ΝΑΙ?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΜΕ?
    Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΑΡΑ??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΟΓΙΚΑ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΘΑΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΝΕΩΝ.ΑΦΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ,ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΝΙΤΕΥΤΕΙΣ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ.
    ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΤΙ ΕΝΝΟΩ.
    ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ,ΑΓΝΟΙΑ,ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΛΕΙΙΑΣ(ΤΟ ΚΑΘΕ ΨΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΓΩΜΕΝΟ)ΚΛΠ ΚΛΠ ΛΙΓΟΣΤΕΨΑΝ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ.ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ,ΛΕΕΙ,ΚΛΟΥΒΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ,ΤΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΡΕΦΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΕΧΕΙ ( ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ)ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΨΑΡΙ.ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΑΚΑΤΕΥΩ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΤΗ ΘΑΛΛΑΣΣΑ ,ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ.ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ Σ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.!!!
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΑ ΙΒΑΡΙΑ.ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ (ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ).ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δέν ειπες και τίποτα πρωτότυπο και συναρπαστικό. αναμασαται τα ιδια και τα ιδια του μυαλού τα ροκανιδια.ελεος.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο