Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ


       Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού στο Δήμο μας, όπως εξάλλου συμβαίνει σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Η αύξηση αυτή παρατηρείται κυρίως στην περιοχή της Βόνιτσας. 
Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες επισημάνσεις. Έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα περίπου 10 ενεργά κρούσματα, ενώ πριν από δυο εβδομάδες δεν υπήρχε σχεδόν κανένα.....

 Από την πρώτη στιγμή, ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, όπως αυτά καθορίζονται από τον ΕΟΔΥ και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης, η οποία είναι συνεχής. 

Αυτές λοιπόν τις στιγμές είναι σημαντικό ΟΛΟΙ μας να φερόμαστε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία. 

Επειδή βαδίζουμε προς επώδυνες καταστάσεις επιβάλλεται να περιορίσουμε τις μετακινήσεις στις απαραίτητες, θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι απαραίτητο να φοράμε μάσκα παντού και τέλος να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής. 

Ευχόμαστε στους συνδημότες μας που νοσούν, γρήγορη ανάρρωση. Είμαστε αλληλέγγυοι και σε αυτούς που θα τεθούν σε περιορισμό στο σπίτι τους. Είναι δυστυχώς αναγκαίο μέτρο, ώστε να μπορέσουμε γρήγορα να επανέλθουμε στους ρυθμούς μας. 

Ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή, και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες, με σεβασμό και υπευθυνότητα. 

Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι ο Δήμος μας έχει διενεργήσει δειγματοληψίες και ελέγχους στα αστικά λύματα της Βόνιτσας και της Παλαίρου, όπου λειτουργεί βιολογικός, προκειμένου να ανιχνεύσει έγκαιρα την πιθανότητα διασποράς του ιού COVID19/SARS-CoV- 2 όπου και διαπιστώθηκε ότι το φορτίο του ιού ήταν μη ανιχνεύσιμο – μηδενικό. Στη προσπάθεια μας για την προστασία της δημόσιας υγείας από την διασπορά του ιού θα παρθούν όλα τα μέτρα και θα πραγματοποιηθούν και άλλοι έλεγχοι από το Δήμο μας αδιαφορώντας για το κόστος. 

Τέλος συνετό είναι Ο οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός των κρουσμάτων ως "υπόπτων" ή "επιβεβαιωμένων" καλό θα είναι να προέρχεται από τους επισήμους φορείς του Κράτους και της Πολιτείας. 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

7 σχόλια:

  1. Πως εξάγεται το συμπέρασμα οτι πριν δυο εβδομάδες δεν υπήρχαν ενεργά κρούσματα;
    Προφανώς εννοείται μη καταγεγραμμένα.Άλλα πως να καταγραφούν κρούσματα αν δεν γίνονται έλεγχοι και τεστ.Ποιο σχέδιο είχατε και έχετε σαν Δήμος όσον αφορά στην πραγματοποίηση δειγματοληπτικών και προληπτικών ελέγχων ώστε εφαρμόζοντας τις αρχές της πιθανοθεωρίας και της στατιστικής να έχουμε γνώση της εξέλιξης της πανδημίας.Ποιες ήταν και είναι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης; Γιατί αν περιμένουμε να πάρουμε μέτρα στηριζόμενοι σε σημαντικό αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων, τότε δρούμε "κατόπιν εορτής" μιας και οι καμπύλες από την μια των κρουσμάτων και από την άλλη των θανάτων και των νοσηλευομένων είναι ίδιες ποιοτικά με μια διάφορα χρονικής φάσης 10-15 ημερών.Δηλαδή από την στιγμή της διαπίστωσης του σημαντικού αριθμού κρουσμάτων για 10 με 15 ημέρες θα έχουμε θανάτους και νοσηλείες οποιοδήποτε μέτρο και αν πάρουμε.Όσον αφορά τις δειγματοληψίες και ελέγχους στα αστικά λύματα της Βόνιτσας και της Παλαίρου ,εκ του αποτελέσματος, δεν είναι επαρκείς και αξιόπιστες.(Ύπαρξη κρουσμάτων χωρίς να ανιχνεύεται το ιικό φορτίο.). Αλώστε παρόμοια αποτελέσματα (φορτίο ιού μη ανιχνεύσιμο – μηδενικό)
    έδειξαν έλεγχοι και στα αστικά λύματα του Αγρινίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήραν μέτρα αντιμετώπισης του κορονοιού. Έδωσαν το δικαίωμα στον Αντιδήμαρχο Τσακάλη να οδηγεί φορτηγό του Δήμου και στο Μπουρδάρα να οδηγεί τις τσάπες του Δήμου. Αυτό λέει επίσημη απόφαση τους. Μιλάμε για τέτοιο δούλεμα.
    Δυστυχώς ουδείς Δημοτικός σύμβουλος δεν βρέθηκε να κάνει μια δήλωση να τους ξεμπροστιάσει. Μας αξίζουν καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στο Δρυμό επίσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήμαρχε φέτος με κορονογιο θα φάμε σουβλάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί κ δημαρχε δε έχετε βάλει το 50% σε τηλεργασια όπως προβλέπει ο νόμος ; Κώστα γιατί δε προστατεύεις τους εργαζόμενους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και για τον Μύτικα θα βρεθεί κανείς να ενημερώσει? Ισχύουν ή όχι οι έντονες φήμες για κρούσματα που τα αποσιωπούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ αν ρωτήσεις τους υπευθύνους(προέδρους κλπ) θα σου αποκριθούν με την ερώτηση "μα καλά φοβάσε τον κορωνοιο; ". Άντε μετά ένας τέτοιος άνθρωπος να πάρει σωστές αποφάσεις για το σύνολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο