Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΑΥ: Ο Χ Ι με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση απούσες και προκλητικά στο περιθώριο.

 
    Σε έντονους τόνους η κοινή επιστολή των Δήμαρχων Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, για τις υπό σύσταση Π.Ο.Α.Υ., και την μεθόδευση αποκλεισμού των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το δελτίο τύπου και η επιστολή:

Θέμα: Κοινή επιστολή των Δήμαρχων Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, για τις υπό σύσταση Π.Ο.Α.Υ., με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση απών.
 
Σε σύνταξη και αποστολή κοινής επιστολής προχώρησαν οι Δήμαρχοι Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, με ημερομηνία 7.11.2020 και παραλήπτες: 1. Τους/τις Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των παράκτιων Δήμων, 2. Τους/τις Περιφερειάρχες και τα Περιφερειακά Συμβούλια, 3. Την Κ.Ε.Δ.Ε. (υπόψη Δ.Σ. Επιτροπών Χωροταξίας και Νησιωτικότητας. 4. Την ΕΝ.Π.Ε. (υπόψη Δ.Σ. και αρμόδιας Επιτροπής, και 5. Τις Π.Ε.Δ. (υπόψη Δ.Σ.).
Θέμα της κοινής επιστολής των δύο Δημάρχων, η θεσμοθέτηση βιομηχανικών περιοχών ιχθυοκαλλιέργειας, δηλαδή των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειών (Π.Ο.Α.Υ.) σε πολλές παράκτιες περιοχές της χώρας, οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς μέσα στα γραφεία των ιχθυοκαλλιεργητών και των Υπουργείων, με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση απούσες και προκλητικά στο περιθώριο.
Αυτή η μεθόδευση αποκλεισμού των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα περάσει.
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ. ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
 
Δείτε συνημμένα την επιστολή:
 
ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥ - 17.11.2020_signed.pdf

3 σχόλια:

  1. Προσπαθώ να βάλω κάποια σειρά για να καταλάβω. Ο κος Υφυπουργός ως άριστος καθηγητής επιλέγει να κάνει την μελέτη, φυσικά κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα εκείνων που του την ανέθεσαν(κατανοητό). Οι οποίοι, στη συνέχεια, την προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ, λέει, στο φτωχό μας Κράτος, του οποίου τα όργανα την βλέπουν καλό μάτι(Εδώ, αρχίζεις να ψάχνεσαι). Οι τοπικοί Φορείς και κοινωνίες βλέποντας την τεράστια ζημιά για τον τόπο τους αντιδρούν. Ζητούν συνάντηση με τον κο Υπουργό,ο οποίος δηλώνει αναρμόδιος και τους παραπέμπει στον κο Υφυπουργό του (ας το δεχτούμε). Ο κος Υφυπουργός τους κλείνει συνάντηση, στην οποία, όμως, δεν πάει, χωρίς να εξηγεί τους λόγους. Το κάνει μόνο όταν σκάει στη δημοσιότητα ότι αυτός είναι ο μελετητής. Οπότε επικαλείται θέμα αρχών και λέει ότι την τελική απόφαση θα την υπογράψει ο Υπουργός, που είχε όμως δηλώσει αναρμόδιος!!! Και ο Υφυπουργός μένει στη θέση του. Και εσύ, τώρα, πατριώτη τι δεν κατάλαβες; Το μέγεθος του δουλέματος; Ή ότι το πράγμα δείχνει ψηλά; Ή ότι τα συμφέροντα έχουν τους εκπροσώπους τους στην εξουσία; Ή ότι τα λεφτά είναι πολλά;Χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ και πολύς και κλιμακούμενος πραγματικός αγώνας για να αποτραπεί η τεράστια καταστροφή για τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί Γιάννη; Ζημιώθηκε ο Αστακός από τις ιχθυοκαλλιέργειες;

    Στον Πόρο φέτος -ειδικά φέτος- όλοι άνεργοι και με μισά μεροκάματα χωρίς ένσημο. Και παρακαλάνε για καμιά θεσούλα στα ψάρια. Που 30 είναι όλες και όλες.

    Στον Αστακό γιατί δε κάνεις τα παράπονά σου στις εταιρείες και κάθεσαι και στέλνεις επιστολές αριστερά και δεξιά; Έξυπνος άνθρωπός είσαι. Μην παρασύρεσαι κάτσε και διάβασε μια ΠΟΑΥ και μετά πράξε.

    Πάντως καλό είναι να φοράμε τη ίδια μάσκα παντού. Θα παραδεχόμουν έναν τοπικό άρχοντα να έβγαινε και να έλεγε:

    Ναι ρε μάγκες, τα ψάρια μας βοήθησαν 30 χρόνια τώρα και μείναμε στον τόπο μας, όσοι μείναμε. και κολλήσαμε κανά ενσημο και έφαγε ψωμί η τοπική κοινωνία. 'Όχι πολύ αλλά τίμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα ΤΙΜΙΟ; ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙΒΑΥΤΟ ΤΟ ΨΩΜΙ! ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΕΣΥ ΨΩΜΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙ. Ξέχασες μαλλον. Απλήρωτη εργασία των δύο μηνών μισθοι εκμετάλλευσης! ΓΙΑΤΙ δεν κάνουν περισσότερες προσληψεις; με κανονικούς μισθούς μόνιμες συμβάσεις και προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες. Όχι Να δουλεύουν 2 για δουλειά που έπρεπε να γίνει από 10. Αλλά ξέχασα εκεί μέσα πας με συστατικό γαλουνη. Αυτές είναι οι ιχθυοκαλλιεργιες. Όλοι ξέρουμε.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο