Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ : ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ


Με την τελευταία ανακοίνωσή του ο κ. Κασόλας επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα περιβαλλοντικής πολιτικής και να μας υποδείξει τρόπους για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας.....
Διαβάστε περισσότερα »
 Καλοδεχούμενη η κατάθεση των απόψεων και η κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη, θετική και αντικειμενική. Για να δούμε πως έχουν τα γεγονότα: 1.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ στις 6/11/2020 με ΘΕΜΑ: Αποδοχή 8.000 τόνων απορριμμάτων από το Δήμο Αιγιαλείας. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ: Υπέρ της αποδοχής της πρότασης ψήφισαν ο κ.Κασόλας και οι δυο εκπρόσωποι του Δήμου Ξηρομέρου ενώ την πρόταση καταψήφισαν ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Τσακάλης. 


2.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ στις 25/11/2020 με ΘΕΜΑ: Αποδοχή 20.000 τόνων απορριμμάτων από τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ: Υπέρ της αποδοχής της πρότασης ψήφισαν ο κ. Κασόλας και οι δυο εκπρόσωποι του Δήμου Ξηρομέρου ενώ καταψήφισαν ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Τσακάλης. Είναι προφανές ότι κάπως έτσι θα λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις από το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ και στο μέλλον! Όταν δηλαδή κάποιος Δήμος θα έχει ανάγκη αποσυμφόρησης από τα σκουπίδια του, θα εκδίδεται μια υπουργική απόφαση την οποία θα αποδέχεται ο κ. Κασόλας κι έτσι θα μεταφέρονται τα σκουπίδια στο δικό μας ΧΥΤΑ. 

Ποια ήταν μέχρι σήμερα η αντίδραση σας κύριε Πρόεδρε του ΦΟΔΣΑ απέναντι σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται και τείνει να παγιωθεί; Δυστυχώς καμία!!! Δεν έχετε φροντίσει να αποστείλετε έστω μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο Υπουργό και τον Γ.Γ Περιβάλλοντος Αποβλήτων. Δεν κάνατε ούτε μια προσπάθεια να τους συναντήσετε για να μπει επιτέλους φρένο σ’ αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση. Αντιθέτως, εκείνο που επιδεικνύετε και μάλιστα προκλητικά είναι πλήρη υποταγή στις κυβερνητικές αποφάσεις και επιταγές και απόλυτη συμμόρφωση και σύμπλευση με τα κυβερνητικά σχέδια που θέλουν να λύσουν όλα τα προβλήματα των άλλων Δήμων με επιβάρυνση του δικού μας ΧΥΤΑ. Στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ, ύστερα από γνωμοδότηση του Δικηγόρου του Δήμου, υποβάλλαμε 3 προτάσεις που χρειάζεται άμεσα να υλοποιηθούν: 

α) να πάρουμε αρνητική απόφαση για την αποδοχή ή μη των απορριμμάτων, με όποιες συνέπειες μπορεί να επιφέρει αυτό. Τι φοβηθήκατε εσείς και δεν το φοβηθήκαμε εμείς; Με τον τρόπο αυτό θα στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην πολιτική ηγεσία ότι εμείς ΔΕΝ συμφωνούμε! Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να αγνοούν τη δική μας βούληση, ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. 

β) προτείναμε ακόμη να προσβάλουμε με κάθε ένδικο μέσο (π.χ. αίτηση ακύρωσης, αναστολή κλπ) τόσο τις υπουργικές αποφάσεις όσο και τη διάταξη του νόμου που δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρονται απορρίμματα από οποιαδήποτε περιοχή της επικράτειας, στο δικό μας ΧΥΤΑ όπως ήδη θα το κάνει ο Δήμος μας με απόφαση της οικονομικής επιτροπής την Τρίτη με ορισμό δικηγόρου. 

γ) τέλος προτείναμε να ορίσουμε υψηλή τιμή ανά τόνο απορριμμάτων, ώστε να καθίσταται ασύμφορη, για τους μακρινούς Δήμους, η μεταφορά τους κι έτσι να αναγκαστούν να αναζητήσουν άλλες λύσεις δηλαδή να συνεχίζουν την μεταφορά όπως γινόταν μέχρι χθες! 

Εσείς όμως καμία από τις παραπάνω προτάσεις δεν αποδεχθήκατε. Δυστυχώς ο τρόπος που πολιτεύεστε δεν φανερώνει τίποτε άλλο παρά την πολιτική σας ανεπάρκεια να διοικήσετε το ΦΟΔΣΑ και να διαχειριστείτε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ πρέπει να έχει πολιτικό ανάστημα και να θέτει ως στόχο του το συμφέρον των δημοτών κάτι που δυστυχώς εσείς δεν διαθέτετε αφού εκείνο που σας ενδιαφέρει είναι μόνο να γίνεστε αρεστός στην κυβέρνηση και τον Υπουργό για την ικανοποίηση της προσωπικής σας φιλοδοξίας και την πολιτική σας ανέλιξη. Πιστεύω ότι με αυτές τις αποφάσεις σας είστε μόνος και δεν συμφωνεί κανείς από τους εκλεγμένους και μη συνεργάτες σας. 

Κι αφού λοιπόν το μεσημέρι της 25ης Νοεμβρίου 2020 πήρατε απόφαση να δεχθούμε τα σκουπίδια της Κέρκυρας, το βράδυ της ίδιας μέρας βγάλατε ανακοίνωση απευθυνόμενος στο Δήμο μας για το ότι δε γίνεται σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και ζητήσατε να μας υποδείξετε άλλους τρόπους για τη σωστή δήθεν διαχείρισή τους. Ξέρετε πως το λέει ο λαός μας αυτό κ. Πρόεδρε του ΦΟΔΣΑ; 

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι». 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που πράξατε, αποφασίσατε να μας δείξετε το «μέγεθος» της περιβαλλοντικής σας συνείδησης καταλογίζοντάς μας ευθύνες για καθυστερήσεις στον τομέα της ανακύκλωσης. 

Ποια καθυστέρηση μας καταλογίζετε αλήθεια; Ποιο νόμο δεν εφαρμόσαμε και σε ποια διάταξη δεν ανταποκριθήκαμε; Σεις ο ίδιος δεν αναφέρατε ότι το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση; Δεν είναι καν δηλαδή νόμος του κράτους ακόμη, ούτε έχουν οριστικοποιηθεί οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του, ούτε οι οριστικές του διατάξεις. 

Μπορείτε να μας υποδείξετε ένα Δήμο στη χώρα μας που να έχει εξασφαλίσει την υποδομή που απαιτεί το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση; Μην κουράζεστε γιατί δε θα βρείτε κανέναν. Όταν λοιπόν θα επιλέγετε θέματα να κάνετε την αντιπολίτευσή σας στη δημοτική αρχή θα σας συμβούλευα να είστε πιο προσεκτικός. 

Γιατί η άγνοιά σας σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Σας ενημερώνω λοιπόν γιατί μπορεί να μην το γνωρίζετε ότι το νομοσχέδιο αυτό για την ανακύκλωση ανοίγει τεράστια θέματα και θέτει προθεσμίες για την εφαρμογή τους. Κι ακόμη ότι τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα, στους κόλπους της τοπικής αυτοδιοίκησης γίνεται ανάλογη συζήτηση προκειμένου να διαμορφωθεί ενιαία στάση απέναντι στην πρόταση του Υπουργείου και να διασφαλισθούν τα κεκτημένα. 

Όπως καλά γνωρίζετε, ο ίδιος μετέχω στα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ, είμαι εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της ΠΕΔ της Δυτικής Ελλάδας και μέλος της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ και στα συλλογικά αυτά όργανα τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των δήμων καταθέσαμε τις απόψεις μας έτσι ώστε όλοι μαζί οι Δήμοι να εισέλθουμε ομαλά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα αφού φυσικά πρώτα εξασφαλίσουμε και τους ανάλογους πόρους από τη κυβέρνηση και όχι να τα φορτώσουμε στους δημότες όπως προτείνει ο υπουργός.

20 σχόλια:

  1. Ομολογία για το ποιός έχει φέρει περισσότερα σκατά στην περιοχή μας.
    Στα σκατά όσο ζάχαρι και να βάλεις δεν θα γίνουν λουκουμάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος έφερε τα σκουπίδια από Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Αίγιο, Λευκάδα, Μεγανήσι και 4.500 τόνους τον Αύγουστο από το Αίγιο;

    Ποιος παρακαλούσε τη πολιτεία να δημιουργηθεί δεύτερο κύτταρο ;

    Ψήφισε υπερ , η Δημοτική ομάδα του Δημάρχου Αποστολάκη τη προηγούμενη και τη νυν δημοτική περίοδο.


    Ποιος συνέχισε την ίδια πολιτική φέρνοντας σκουπίδια από Λευκάδα, Μεγανήσι, Αίγιο, Κέρκυρα; Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ Κασόλα;
    Ποιος παρακαλούσε τη πολιτεία να δημιουργηθεί δεύτερο κύτταρο ; Η δημοτική ομάδα του κ Κασόλα.

    Παραβιάσατε ναι ή όχι κ Αποστολάκη, κ Τσακάλη, κ Κασόλα την προγραμματική συμφωνία του 2017
    με τη Λευκάδα; Βεβαίως τη παραβιάσατε και τη παραβιάζετε. Υπάρχει αυτή τη στιγμή σύμβαση με το Δήμο Λευκάδας και ποια; Εννοώ ως προς τη ποσότητα ;



    Εφόσον Αντιδήμαρχε κ Τσακάλη τον Αύγουστο του 2020 ψηφίσατε διαφορετικά από το Δήμαρχο κ Αποστολάκη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα γιατί δεν παραιτηθήκατε; Και εσείς Δήμαρχε κ Αποστολάκη γιατί δεν ανακαλέσατε τον Αντιδήμαρχο κ Τσακάλη , όπως κάνατε με τη πρώην Αντιδήμαρχο κ Βέμη- Καρέλου Αθηνά. Εδώ δεν πήγαινε ο Αντιδήμαρχος κόντρα στη θέληση του Δημάρχου;

    Βέβαια σε λίγο θα υπάρχει στο νομό ενιαίο Συμβούλιο όλων των ΦΟΔΣΑ. Για το λόγο αυτό υπάρχει αυτή η διαμάχη.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Αφήστε Δήμαρχε κ Αποστολάκη , επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης κ Κασόλα και Αντιδήμαρχε κ Τσακάλη την πολιτική υποκρισία.

    Γεγονός είναι ότι το πανέμορφο τόπος μας τον μετατρέψατε σε σκουπιδότοπο, εξαπατώντας πολιτικά τους Δημότες. Προεκλογικά λέγατε διαφορετικά από ότι κάνατε μετεκλογικά.

    Συνδημότες
    ο σχεδιασμός είναι σε βάθος χρόνου να δημιουργηθούν συνολικά εννέα κύτταρα στη Κακοπετριά Παλαίρου. Αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει; Αντιδράστε ειρηνικά και με νόμιμους τρόπους.

    Δεν χαίρομαι για το ότι δικαιώθηκα ,δικαιώνομαι στις προβλέψεις μου. Σας λέω συνεχώς από το 2014 την αλήθεια. Είμαι περήφανος για αυτό.

    Ανησυχώ πολύ για το τόπο μας.
    Αντιδράστε ειρηνικά και με νόμιμους τρόπους.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ο Μασούρας τα ίδια με τον Κασολα έχει ψηφίσει.Γιατι δεν αναφέρεται πουθενά?

      Διαγραφή
  3. Σταματήστε όλοι σας να μας δουλεύετε στα χοντρά. Τα ευρώπουλα είναι πολλά στο ΧΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά..Αλλά λόγια ν αγαπιόμαστε.Ο άλλος σου γράφει για την ανακύκλωση κι εσύ λες τα δικά σου. Γιατί τα σκουπίδια τώρα πρωτοηρθανε?Εσείς τα είχατε φέρει εδώ και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμαρχε ούτε τι λέει η γνωστή παροιμία δεν ξέρεις.Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλειψω λάδι.Αυτο είναι το σωστό.Σε έχει φέρει σε δύσκολη θέση ο Θανάσης και τα έχεις χαμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λέει αυτός,απλά έχει το νου του στο μέλι.

      Διαγραφή
  6. Τι σου κάνει ο Μοναστριωτης Γιώργο μου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρικυμία εν κρανιω Γιώργο. Αλλά αντί αλλά και της Παρασκευής το γάλα.Συνελθε. Εκθέτεις τον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για πρώτη φορά βλέπουμε πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση στο δήμο μας κι αυτό το χρεώνεται ο κ Κασολας.Συγχαρητηρια Θανάση.Ετσι πρέπει.Να αναδείξετε και τις παρανομίες που γίνονται παντού.Σε όλα τα χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eίναι μεσάζοντες ανάμεσα σε εταιρείες και δημόσιο χρήμα , φυσικά με το αζημίωτο. Αυτή είναι η αλήθεια. Πως εξηγείτε διαφορετικά ο Δήμος Αγρινίου να πληρώνει 14 ευρώ το τόνο και εμείς και οι άλλοι Δήμοι πού φέρνουν σκουπίδια στη Ζαβέρδα να πληρώνουμε πάνω από 37,5 ευρώ το τόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είναι πιο φθηνοί οι φουληδες να τα πας εκεί φίλε , τι μας ζαλίζεις ; Τσιγκούνη αμάν δε σας αρέσει τίποτα .

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφου δεν ντρεπεσε για όλα αυτά που γράφεις μας τα έφερες τα σκατα να τα φάμε αλλά γελάει καλύτερα οποίο γελάει τελευταιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα σκουπίδια έχουν χρόνια που έρχονται κι αυτός βρήκε την ευκαιρία που ο κασολας είναι πρόεδρος στον φοδσα για να του τα φορτώσει.Ωραιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργο τόσο πολύ θες τον Φοδσα ; Μην παθειΣ και τίποτα στην υγεια σου με τόσα που λες .Να αλλάξετε με το Σακια τότε να γίνεις εσυ προεδρος και αυτός δήμαρχος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάνουν το Κινέζο. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους. Για το περιβαλλοντικό έγκλημα που έκαναν σφυρίζουν αδιάφορα. Ζητείται τσίπα και φιλότιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαθηματικέ άσε το ύφος το δασκαλίστικο και κατέβα υποψήφιος. Αυτοί που σου λένε εδώ μέσα θα σε ψηφήσουν? Όλοι στη θεωρία καλοί ήμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δάσκαλε να μας πεις τη γίνετε με τα Οχθια. Θέλουν να μας κλείσουν το δρόμο να κάνουμε ολόκληρο κύκλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο