Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020

Ο Πρόεδρος του Ε.Λ.Ο.Π.Υ. κ. Απόστολος Τουραλιάς, επαναλαμβάνει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι όλα έχουν καλώς στην χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών (ηχητικό).

 Στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ, μίλησε σήμερα το πρωί 19 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) και υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Ανδρομέδα κ. Απόστολος Τουραλιάς, όπως μας ενημέρωσε φίλος μας από την Αθήνα.
Εκεί είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στους δημοσιογράφους κ. Νότη Παπαδόπουλο και κ. Βασίλη Χιώτη, ότι το σχέδιο ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ. σε όλη την Ελλάδα προχωρά απρόσκοπτα, η συνεργασία του Κεντρικού Κράτους είναι άψογη, για τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση που αντιδρούν δεν είπε ούτε μία λέξη και το καταλαβαίνουμε. Οι τοπικές κοινωνίες και η τοπική αυτοδιοίκηση στο περιθώριο και για το Κεντρικό Κράτος υπάρχουν μόνο οι ιχθυοκαλλιεργητές, μόνο με αυτούς συνομιλούν.
Παρουσίασε το θέμα ωσάν να μιλάμε ότι απλά αυτός ο κλάδος χωροθετείται, χωρίς προβλήματα, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο, όλα καλά και μέχρι τέλος του 2021 θα έχουν τελειώσει ο χωροταξικός σχεδιασμός.
Βέβαια ξέχασε να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη χωροθέτηση απλώνεται σε κάθε σημείο της Ελλάδας, που άναρχα, χωρίς κανόνες, με ασυδοσία και διασπορά αναπτύχθηκε αυτός ο κλάδος όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα έρχονται αυτό το άναρχο να το θεσμοθετήσουν και να το νομιμοποιήσουν σε ακριβώς αυτές τις αρχικές θέσεις. Οι μελέτες χωροθέτησης δείξανε ως περιοχές κατάλληλες, τις ίδιες ακριβώς που βρίσκονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Παρακάτω ο χάρτης των υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ.


Ακούσαμε ξανά ακριβώς τα ίδια που υποστήριξε και στην συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα μαζί του στον Αστακό και επίσης ότι είναι μύθος ότι η υδατοκαλλιέργεια είναι αντικρουόμενη χρήση με τον τουρισμό!!!
 
Διαβάστε περισσότερα και ακούστε το ηχητικό στο mytikaspress.blogspot.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι, που ο ΣΚΑΙ, το υπόδειγμα αυτό της πολυφωνίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης, που δεν θα έδινε βήμα στον πρόεδρο των ιχθυοκαλλιεργειών κ. Τουρκολιά για να μας πει ότι όλα είναι καλά και για το καλό μας και εμείς δεν το καταλαβαίνουμε!!!

Unknown είπε...

Καλά Χριστούγεννα

Ανώνυμος είπε...

Η λυση ειναι μια,ο λαος του ξηρομερου με δυναμικες κοινητοποιησεις να παρει την υποθεση στα χεργια του,εαν θελουμε να ειμαστε αφεντες και οχι δουλοι στον ιδιο μας το τοπο