Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ


Το ΔΙΕΚ Πάτρας διακρίθηκε με το έργο του «How to Agruino using Arduino» κατά την αξιολόγηση των έργων του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2019-2020....

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Πάτρας κ. Κατσώνης Νικόλαος συγχαίρει τον Υπεύθυνο υλοποίησης του project υποδιευθυντή Α’ κ. Γιωτόπουλο Γεώργιο, ο οποίος σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό κ. Νικολόπουλο Ανδρέα και την ομάδα Arduino του ΔΙΕΚ, έφεραν εις πέρας και με διάκριση αυτό το εγχείρημα, καθώς στην κατηγορία των ΔΙΕΚ κατέλαβε την 1η θέση. 

Η ομάδα Arduino αποτελείται από τους σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ» : 

Project Manager Assistant /Team Leader : κ. Πόθος Ιωάννης 

Active Team Members : κ. Χαλβατζόπουλος Αντρέας 

Participants : Petrov Daniel, Άκουρος Νίκος, Ζέκας Χριστόφορος, Κιουρής Κωνσταντίνος, Κομηνάτος Τιμόθεος, Σκαρναβή Έφη, Τσαφώνια Περσεφόνη, Τσιχλιά δανάη, Χατίγια Μαριμάρα, Χριστόπουλος Ανδρέας, Χριστοπούλου Μαρία. 

Λίγα λόγια για το πρότζεκτ μας. 

Τι είναι το Agruino; Το Agruino είναι μια κινητή πλατφόρμα Arduino εφοδιασμένη με αισθητήρες που κινείται στον υποδεδειγμένο χώρο και παίρνει μετρήσεις Θερμοκρασίας, Υγρασίας ατμόσφαιρας και Υγρασίας Εδάφους. Οι μετρήσεις αυτές τυγχάνουν επεξεργασίας από τη φορητή πλατφόρμα και σε πρώτο στάδιο - εφόσον κρίνεται απαραίτητο - ενημερώνει για την αναγκαιότητα ενεργοποίησης του αυτόματου ποτίσματος ένα υπάρχει ξηρασία ή ενεργοποιεί την υδρονέφωση εφόσον πρόκειται να επικρατήσουν συνθήκες δημιουργίας παγετού. Η πλατφόρμα όταν δεν παίρνει μετρήσεις θα βρίσκεται προστατευμένη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από καιρικά φαινόμενα (π.χ. καταιγίδες, πλημμύρες) και οι αισθητήρες θα έχουν αυξημένη διάρκεια ζωής (μικρότερο κόστος). 

(Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Οργανωτικής επιτροπής του Διαγωνισμού). 

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών https://openedtech.ellak.gr/ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2019-2020. 

Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία. 

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν κάτω από αντίξοες συνθήκες στον φετινό Διαγωνισμό με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν μαθαίνοντας με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 2000 μαθητές και 260 εκπαιδευτικοί με 243 ομάδες από όλες τις περιφέρειες της χώρας και σε 205 ομάδες μαθητών που συνέχισαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, χορηγήθηκε ο εξοπλισμός για να υλοποιήσουν το έργο τους. 

Στο https://openedtech.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλες τις ιδέες που υλοποίησαν οι μαθητές και διαθέτουν με ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα σχολεία. 

Όλα τα έργα των ομάδων που ολοκληρώθηκαν ήταν εξαιρετικά. Τα έργα των ομάδων που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την σύλληψη της ιδέας και την υλοποίησή της, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας ώστε να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία. 

Η Οργανωτική Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό. Ιδιαιτέρως να αναγνωρίσει τη δημιουργικότητά τους, αλλά και την συμβολή τους στο να δημιουργηθεί μια ευρύτερη ανοιχτή κοινότητα με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση. 

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί το Ίδρυμα Ωνάση, το ΕΔΥΤΕ, την Περιφέρεια Κρήτης, το ITYE Διόφαντος και όλους τους Περιφερειακούς χορηγούς του Διαγωνισμού, που με την οικονομική τους συμβολή, χορηγήθηκε δωρεάν ο απαραίτητος εξοπλισμός ανοιχτών τεχνολογιών σε πάνω από 190 ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο