Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών: Συνάντηση με τη Κινηματογραφική κοινότητα.

          Μετά από πρόσκληση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών συναντήθηκαν οι φορείς του Οπτικοακουστικού στο κτίριο της Ε.Ε.Σ. και συζήτησαν τα κρίσιμα και ανοιχτά θέματα του χώρου τόσο στο Κινηματογράφο όσο και στο Θέατρο.
          Υπογραμμίστηκε η αγωνία όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους που πλήττονται από την ανεργία λόγω της πανδημίας.
          Σχολιάστηκε ο αρνητικός αντίκτυπος της ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. που δεν ανοίγει διάλογο με τους εργαζόμενους στο Πολιτισμό επί της ουσίας παρά μόνο αποσπασματικά χωρίς να έχει στόχο για την επόμενη μέρα.
  • ·        Καταθέσαμε την αγωνία μας σχετικά με την Κινηματογραφική αίθουσα που δε μπορεί να προβάλει τον Ελληνικό και Παγκόσμιο Κινηματογράφο και οι αιθουσάρχες με τους εργαζόμενους τους μένουν πραγματικά ξεκρέμαστοι.
  • ·        Οι χώροι και οι αίθουσες του Θεάτρου από τις πλέον πληττόμενες από τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται σε τραγικό σημείο.
  • ·        Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, τεχνικοί, εικαστικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Οπτικοακουστικού είναι μετέωροι χωρίς να υπάρχει προοπτική για αυτούς, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην μπορούν να προγραμματίσουν τις επόμενες δουλειές τους στο Θέατρο και τον Κινηματογράφο.
Το Υπουργείο δεν δέχεται συναντήσεις, βλέπει αποσπασματικά τους φορείς και επί της ουσίας δεν υπάρχει στρατηγική για τους ανθρώπους του σύγχρονου Πολιτισμού.
          Αποφασίστηκε ομόφωνα να καταγραφούν τεκμηριωμένα και αναλυτικά όλα τα αιτήματα που αφορούν τους κλάδους του Πολιτισμού κόντρα στην αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργείου και να γίνουν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων και όλων των εμπλεκόμενων στο χώρο του Πολιτισμού.
Παρευρέθηκαν εκτός της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών εκπρόσωποι:
  • ·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Θ.Α.)
  • ·        ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ (Σ.Ε.Η.)
  • ·        ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. - Ο.Τ.)
  • ·        ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΙΝΤΕΟ (Σ.Ε.Π.Κ.Τ.Β.)
  • ·        ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Κ.Λ.Ε.)
  • ·        ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Ε.)
Καθώς και Προσωπικότητες από το Θέατρο τον Κινηματογράφο και τα Πολυμέσα.
Το τελικό κείμενο θα υπογραφεί από επιπλέον φορείς και προσωπικότητες του οπτικοακουστικού.

         

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο