Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Προκλητική επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών με πρόσχημα τις θεομηνίες.


 Σφοδρή επίθεση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμαρχο Ακτίου - Βόνιτσας.
 
Συγκεκριμένα με ανακοίνωση ο κ. Κασόλας κάνει αναφορά για προσχηματική και ψευδή επίκληση του κωδικού ΣΑΕ-055 που αφορά έκτακτες επιχορηγήσεις.

Ο κ. Κασόλας στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, στον όμορο δήμο Λευκάδας, ο οποίος επλήγη από την  κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ», είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μόνο η νότια Λευκάδα και όχι ολόκληρο το νησί. Η κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ»  δεν έφτασε καν στο δικό μας δήμο, ούτε φυσικά οποιαδήποτε άλλη θεομηνία.
Επιπρόσθετα κάνει αναφορά και στην απόφαση του Υπουργείου για την οποία αναφέρει, η απόφαση αυτή του Υπουργείου είναι άκρως προκλητική, με αποτέλεσμα να δαπανώνται χιλιάδες ευρώ άσκοπα, ενώ  περιοχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη δεν χρηματοδοτούνται όπως πρέπει (π.χ. Κεφαλλονιά), και ρωτά, πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπέγραψαν την απόφαση αυτή χωρίς αυτοψία στις δήθεν πληγέντα Δήμο μας?

Καταλήγοντας ότι πολιτικές  παρεμβάσεις για τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις, εκθέτουν ανεπανόρθωτα αυτούς που τις εισηγούνται και είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:
 
 

    Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 75700/6-11-20 ΑΠΟΦΑΣΗ  της υπηρεσιακής γραμματέως του Υπουργείο Εσωτερικών κυρίας  Βαλάτσου, εγκρίθηκε έκτακτη επιχορήγηση ποσού 170.000
από το Υπουργείο  Εσωτερικών  προς τον Δήμο Άκτιου – Βόνιτσας, με πρόσχημα τις θεομηνίες με κωδικό ΣΑΕ -055. Από όσο γνωρίζουμε όσοι ζούμε εδώ, δεν υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα ή θεομηνίες στον Δήμο Άκτιου - Βόνιτσας και η επίκληση του ανωτέρου λόγου είναι εντελώς προσχηματική και ψευδής. Στον όμορο δήμο Λευκάδας, ο οποίος επλήγη από την  κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ», είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μόνο η νότια Λευκάδα και όχι ολόκληρο το νησί. Η κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ»  δεν έφτασε καν στο δικό μας δήμο, ούτε φυσικά οποιαδήποτε άλλη θεομηνία.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου είναι άκρως προκλητική, με αποτέλεσμα να δαπανώνται χιλιάδες ευρώ άσκοπα, ενώ  περιοχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη δεν χρηματοδοτούνται όπως πρέπει (π.χ. Κεφαλλονιά).
Επιπρόσθετα, δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις της  αριθμ. 10/7207/7.3.2017 Εγκύκλιου του ΥΠ.ΕΣ που καθορίζει τον τρόπο έκτακτης επιχορήγησης με ΣΑΕ 055 .
Προκαλούμε τον κ.  Δήμαρχο Άκτιου - Βόνιτσας να αναρτήσει  το αριθ. 12905/27.10.2020 έγγραφο και τα από 3.11.2020 και 6.11.2020 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(email) που απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να λάβει την παραπάνω χρηματοδότηση.
 Πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπέγραψαν την απόφαση αυτή χωρίς αυτοψία στις δήθεν πληγέντα Δήμο μας?
Πολιτικές  παρεμβάσεις για τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις, εκθέτουν ανεπανόρθωτα αυτούς που τις εισηγούνται και είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία.

ΒΟΝΙΤΣΑ, 10-11-20

ΓΙΑ ΤΟ  ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

9 σχόλια:

  1. Όπως κύριε κασιολα σεισμός δεν έγινε και τα παιδιά μπήκαν σε σχολές όλα επειδή κουνηθηκαν τα άλλα νησιά του Ιονίου έφτασε μέχρι τη κάτουνα ο σεισμός τρίχες και έμειναν έξω παιδιά που έγραψαν μόρια αλλά έτσι είναι όλα για το ψηφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To θέμα είναι που θα πάνε. Πάρτι των χωματουργικών , της διαπλοκής και όχι μόνο. Ποιος έβριζε το πεθερό του στη Μεδεώνα ; Σε λίγο θα φανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε Θανάση τα χρήματα της θεομηνίας θα πάνε στον κουμπαρά για να γλιτώσουν την θεομηνία του 2023.Κοντευουν οι εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ο Κασολας εγκαλεί για την Χρηματοδότηση στον Δήμο . Το χάσει ο κοσμος. Αντί να ζητήσει αναλυτικα που θα πάνε τα λεφτα , αυτος τα χώνει στην κυβέρνηση του που χρηματιδοτει τον Δήμο Ακτιου Βόνιτσας. Καταλαβαίνετε τώρα γιατι δεν θα κυβερνήσει ποτέ . Καταλαβαίνετε γιατι ο ΚΑΡΥ θα επανεκλεγεί χαλαρά με υποψήφιο ΚΑΣΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε κασιολα τη πλυμηρες και κουραφέξαλα είχε η Βόνιτσα να φάνε θέλουν. Ότι αρπαξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας πονάει πολύ καργιολακια που θα σας κόψει το χρήμα ο Κασολας και μετά θα μείνετε νηστικά ; Να πατε για δουλειά επιτέλους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον 6.34 ποιος ήταν που έβριζε τον πεθερό θα τον βρίζει για πάντα ο γαμπρός και όλος ο κόσμος και θα τα πληρώσει όλα από τον θεό αρχισε και πληρώνει αλλα δεν το καταλαβαίνει εμείς βλεπουμε και ξέρουμε αλλα τη τον νοιάζει αυτος έβαλε ένα χωριό ολόκληρο να σφαχτει με όλο το σόι του είναι στα μαχαίρια αυτος ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έθεσε ο πεθερός τη δεξιά του χείρα στο Ευαγγέλιο και είπε ψέματα. Όλα εδώ πληρώνονται όμως. Αυτός και οι άλλοι που είπαν ψέματα θα τα βρούνε μπροστά τους. Γελάει καλύτερα ο τελευταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάρτι με 170000 ευρώ που θα κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο