Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Άρθρο του κ. Νίκου Νταή για το Νεκροταφείο Μύτικα.


ΥΠ’ ΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. Ι. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ 
ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΥΤΙΚΑ 

Του Νίκου Θωμά Νταή. 
σ. Συμβολαιογράφου. 

Χαλεποί καιροί με εξαναγκάζουν και με ωθούν να θέσω υπ’ όψη και της Νέας Δημοτικής Αρχής το χρονίζον και ήδη κατεπείγον πρόβλημα του ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΜΥΤΙΚΑ, το οποίο έχει καλυφθεί ασφυκτικά από τους τάφους των αείμνηστων και προσφιλών νεκρών μας!...
Διαβάστε περισσότερα »
 Το πρόβλημα αυτό με δημοσιεύματά μου στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο, έθετα και στο παρελθόν υπ’ όψη της Δημοτικής Αρχής, να φροντίσει για να έχει ο Μύτικας και δεύτερο Νεκροταφείο. Τα Νεκροταφεία, ως γνωστόν, υπάγονται στην αρμοδιότητα των Δήμων, οι οποίοι μάλιστα εισπράττουν μάλιστα από τους Δημότες και ανταποδοτικά τέλη για τον καθαρισμό τους. 

Είχα ασχοληθεί και έθιγα το πρόβλημα με δημοσιεύματά μου, για να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή, που ήδη, δυστυχώς, έχουμε φτάσει, που το έβλεπαν, το φώναζαν και το φωνάζουν όλοι οι κάτοικοι του Μύτικα και όχι μόνον αυτοί! Δυστυχώς «εις ώτα μη ακουόντων»! 

Δημοσιογράφησα επίσης για την βεβήλωση των τάφων των νεκρών μας από τα εισερχόμενα εντός του Νεκροταφείου αιγοπρόβατα και βοοειδή για να βοσκήσουν, αφού το Νεκροταφείο έμενε ακαθάριστο από τα αγριόχορτα. Τα δημοσιεύματά μου τα είχα κοινοποιήσει στην Ιερή Μητρόπολή μας στο Μεσολόγγι, στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, στο Δασαρχείο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας η οποία μάλιστα διέταξε και ανακρίσεις και έτσι σταμάτησε το επαίσχυντο αυτό φαινόμενο από τη ρύπανση και βεβήλωση των τάφων των νεκρών μας, που μας εξέθετε και στα μάτια των ξένων διερχομένων από τον Επαρχιακό δρόμο Μύτικας - Βόνιτσας και Μύτικα - Αστακού, στον οποίο εφάπτεται το Νεκροταφείο. 

Τρέμω, έστω και να αναφέρω την λέξη του επάρατου κορονοϊού! Η σύμφωνα με τους νόμους της φύσης κανονική και βιολογική ζωή του ανθρώπου, την οποία παραβιάζει και έχει διαταράξει ο αόρατος αυτός εχθρός, μας επιτάσσει να προβληματιζόμαστε και να προλαμβάνουμε όλα τα επερχόμενα γεγονότα, τα οποία ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Ύψιστο Θεό να είναι μόνο ευχάριστα και ποτέ δυσάρεστα! Αμήν! 

Θεέ και Κύριε φύλαξόν μας υπό την σκέπην των πτερύγων Σου και ελέησον και σώσον ημάς από τον κορονοϊό! Φώτισε και βοήθησε και τη Νέα Δημοτική Αρχή να επιλύσει το χρονίζον και φλέγον αυτό πρόβλημα, που ήδη κατέστη ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και που ανησυχεί και προβληματίζει όλους τους κατοίκους του Μύτικα και όχι μόνον! 

Κύριε Δήμαρχε, εισάκουσον την φωνήν των Δημοτών σου! Το πρόβλημα δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση! 

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ! 
Μύτικας 24 Νοεμβρίου 2020 
Νίκος Θωμά Νταής 
σ. Συμβολαιογράφος 
Επίτιμο Μέλος της 
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 
ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 
(FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA)

2 σχόλια:

  1. κυριε Νταη οταν ειχατε το κολητο σας τον (ψηλο) προεδρο δεν γραφατε για το νεκροταφειο που εμπαιναν τα ζωα μεσα.τωρα που εγινε περιφραξη επισκευαστηκε η πορτα δεν ξαναμπηκαν ζωα μεσα και τα χορτα κοβονται συνεχεια.το θεμα ο δημος το γνωριζει και ασχολειτε οπως εδω και πολυ και ο τωρινος προεδρος εχει κανει απο οτι γνωριζω ενεργειες για το νεκροταφειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΛΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΡΥΣΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΕΧΩ ΠΕΘΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο