Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Αναγνώστης: Τί πόλη θέλουμε; Ποιος πρέπει να αποφασίσει όταν θέλουμε αυτό που δεν έχουμε;

 
    Αναγνώστης που δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του μας έστειλε, απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, με την έγκριση του 2ου πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του Συνοπτικού Διαγωνισμού  για  την  εκτέλεση  της  προμήθειας: «Κατασκευή  στεγάστρων κοινόχρηστων χώρων Δήμου», της απόφασης για τον ανάδοχο, ο οποίος προσέφερε έκπτωση 1%.


Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες πόλεις έχουν ως στόχο και σχεδιασμό, τους ελεύθερους πράσινους χώρους. Δυστυχώς τα τραπεζοκαθίσµατα, τα στέγαστρα και οι ποικίλες άλλες µόνιµες ή ηµιµόνιµες εγκαταστάσεις καταστηµάτων (µπαρ, καφετέριες, κλπ) καταλαµβάνουν πεζόδροµους,  πλατείες, πάρκα, ακτές, µειώνοντας και περιορίζοντας τη διέλευση των πολιτών. Μάλιστα σε παλαιότερες αναρτήσεις έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από δημότες για το μνημείο ηρώων στη Βόνιτσα, χαρακτηριστική δημοσίευση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).  

Ο αναγνώστης καταλήγει, εκτός από το προκλητικό ποσοστό έκπτωσης του μόλις 1%, ελπίζω να έχει σχεδιαστεί η δυνατότητα δημιουργίας πλήρως προσβάσιμων χώρων κίνησης για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο, χώρων στάθμευσης ή τουλάχιστον ένας για χρήση αναπηρικών αυτοκινήτων, καθώς και ελεύθερη ζώνη διέλευσης των πεζών.

 Δείτε ολόκληρη την απόφαση:






 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο