Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας: Αντί για μάζεμα, οργάνωση και διόρθωση της αταξίας και της αναρχίας χωροθέτησης τον μονάδων από το παρελθόν, έρχεται να την θεσμοθετήσει και να την νομιμοποιήσει.



Η προτεινόμενη χωροθέτηση της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Απουσιάζει η συγκεντρωτική λογική, το οργάνωμα, η τάξη. Επικρατεί η λογική εκεί που ήταν οι άναρχα χωροθετημένες του παρελθόντος, να κατοχυρώσουμε τις θέσεις με δημιουργία ζωνών Π.Ο.Α.Υ., πιάνοντας από άκρη σε άκρη όλο το παράκτιο τμήμα του Δήμου Ξηρομέρου.....
Στην χθεσινή συνάντηση στον Αστακό ο εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ. κ. Τουρελιάς, έκανε μία πολύ σωστή τοποθέτηση, μιλώντας για πολλά λάθη στο παρελθόν στην χωροθέτηση των μονάδων, για άναρχη τοποθέτηση, για αταξία, όπου ήθελε ο καθένας ζήταγε ίδρυση μονάδων και μας επισήμανε ότι η Π.Ο.Α.Υ. έρχεται να βάλει τάξη και να οργανώσει αυτά τα θέματα και να τα λύσει. 

Βέβαια στο δια ταύτα διαπιστώνουμε, ότι η προτεινόμενη Π.Ο.Α.Υ., όχι μάζεμα, οργάνωση και διόρθωση της αταξίας και της αναρχίας χωροθέτησης τον μονάδων από το παρελθόν δεν κάνει, αλλά έρχεται να την θεσμοθετήσει και να την νομιμοποιήσει και απόδειξη είναι ο παραπάνω χάρτης, με τις 10 παραγωγικές ζώνες Π1 ως Π10 έκτασης 25.977,98 στρεμμάτων, οι οποίες φτιάχτηκαν όχι με την συγκεντρωτική λογική που απαιτεί ο νόμος, αλλά με μία λογική διασποράς της Π.Ο.Α.Υ. ώστε να κουμπώσει με τις άναρχα χωροθετημένες μονάδες του παρελθόντος, καταλαμβάνοντας όλο το μήκος και πλάτος του παράκτιου χώρου του Δήμου Ξηρομέρου, επιβάλλοντας μονόπλευρη ανάπτυξη και απαγορευτικό σε κάθε άλλη δραστηριότητα, υποβαθμίζοντας μία περιοχή που κάνει τα μπάνια της το Καλοκαίρι όλη η Αιτωλοακαρνανία. 

Θα βρούμε και θα σας δείξουμε άλλες Π.Ο.Α.Υ., για να δείτε ότι εκεί εφαρμόζεται η συγκεντρωτική λογική που απαιτεί ο νόμος, σε αντίθεση με την δική μας περίπτωση εδώ. 

Επίσης στο χάρτη φαίνεται καθαρά η λογική της πρότασης της Επιτροπής Αγώνα και των τοπικών κοινωνιών, να μην δημιουργηθούν οι ζώνες Π10, Π9, Π7, Π6 και Π5, ώστε το παράκτιο τμήμα του Δήμου Ξηρομέρου, αυτό το φιλέτο, να μείνει καθαρό για τουριστική ανάπτυξη, όπως είναι και ο σχεδιασμός του Δήμου Ξηρομέρου με το πενταετές Στρατηγικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του και αυτό όριζαν όλες οι αποφάσεις του παρελθόντος από την Νομαρχία Αιτ/νίας. 

5 σχόλια:

  1. περιοχη οργανωμενης αναπτυξης υδατοκαλλιεργειων ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΑΥ
    κοιταω το χαρτη και ουτε περιοχη βλεπω ουτε οργανωση
    βλεπω σαν να πυροβολησε καποιος στον χαρτη και χτυπησαν τα σκαγια απο δω και εκει
    κυριοι βουλευτες της αιτωλοακαρνανιας παρτε θεση τωρα
    η ελληνικη πολιτεια όταν ψηφιζε ποαυ δεν εννοουσε αυτό το πραγμα που βλεπουμε στον χαρτη . απενοχοποιηθειτε. αυτό δεν είναι ποαυ.
    Είναι ντροπη είναι αισχος είναι ονειδος αυτό το πραγμα που παει να γινει
    καταστρεφεται το καλυτερο φιλετο της παρακτιας ζωνης των δυτικων ακτων της αιτωλοακρνανιας και εσυ σιωπατε????
    θα ψαχνει ο αιτωλοακαρνανας να βρει θαλασσα να κανει μπανιο. Ολη η αιτωλοακαρνανια και ολο το αγρινιο εκει παει για μπανιο εκει εχει αγορασει σπιτια
    βουλευτες επιτελους παρτε θεση. Ειστε εκει για τα συμφεροντα των πολιτων
    η αφωνια σας κρινεται
    επισης ο Περιφερειαρχης
    απενοχοποιηθειτε. η περιφερεια ποτε δεν ηθελε να συμβει αυτο
    παρτε θεση τωρα σε αυτο το πραγμα που καποιοι αυθεραιτα το ονομαζουν ποαυ
    αυτο ειναι εισβολη και πλιατσικο σε ολη την παρακτια περιοχη της αιτωλοακαρνανιας και στη θάλασσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΟΙ,ΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΑΥ? ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΘΕΝΑΡΗ ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΝΟΜΩΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΙ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ,ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή,το μόνο πράγμα που αισθάνεται κάποιος όταν περνάει από εκεί είναι θλίψη και οργή για την αδιαφορία όλων αυτών που έχουν βρεθεί σε θέσεις κλειδιά όλα αυτά τα χρόνια.Το μόνο πράγμα που έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια είναι να καταστρέψουν αυτή τη περιοχή,ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα πηγαίνοντας για Βόνιτσα πέφτουν εκατομμύρια ευρώ για τουριστική ανάπτυξη.
    Εμείς θα βλέπουμε τα ιχθυάλευρα και τα κρεατάλευρα να ξεβράζονται στις παραλίες.
    ΞΥΠΝΉΣΤΕ . ΚΆΠΟΙΟΙ ΠΑΊΖΟΥΝ ΒΡΏΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ.ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΎΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο